fbpx
Waarheen met de camper in oktober?

De allerleukste camperbestemmingen van Europa in oktober!

De herfst is officieel aangebroken! Misschien ben je nog niet helemaal voorbereid op het natte weer en de koude temperaturen maar we moeten er toch echt aan geloven… Gelukkig zijn er op verschillende plekken in Europa genoeg leuke dingen te doen tijdens deze herfstmaand. Lees snel verder en ontdek een paar van de leukste camperbestemmingen van Europa in oktober!

Nazomeren in Spanje

Kun je echt nog niet accepteren dat de zomer ten einde is? Ga dan lekker nazomeren in Zuid-Spanje! Er zijn veel leuke plekken te vinden in het zuiden van Spanje waar het weer nog aangenaam is in oktober. Vooral in de regio Andalusië zul je op verschillende plekken nog in korte broek rond kunnen lopen. In deze blog zetten we een paar van de hoogtepunten van Andalusië alvast voor je op een rijtje.

Overal in Zuid-Spanje zijn gratis camperplaatsen te vinden. Extra fijn, want zo overnacht je aan het strand voor noppes! Kies je ervoor om wakker te worden met het ruisen van de zee of ga je liever een stukje wandelen in het nationale park Sierra Nevada? Wat je ook wilt doen, in Zuid-Spanje kun je genieten van een heerlijke nazomer.

Als je het zomerse gevoel nog iets langer vast wilt houden, kun je ook gaan overwinteren in Spanje of Portugal! Met de nieuwste editie uit de reeks 'Camperstops onderweg', Camperstops Onderweg – overwinteren in de zon, vind je gemakkelijk de beste plekjes om te genieten van het lekkere weer in de koude wintermaanden.

nazomeren in spanje camperbestemming europa

- Geniet nog eventjes van de zon op een Spaans strand!

Proeven en proosten in Italië

Het mag in Toscane dan misschien niet zó warm zijn als in Zuid-Spanje, maar toch is oktober één van de beste maanden om naar deze regio af te reizen. Niet alleen voor de mooie kleuren en milde temperaturen, maar ook voor het lekkerste festival van Europa: het Boccaccesca festival!

Boccaccesca is een jaarlijks festival dat gehouden wordt in het prachtige middeleeuwse dorp Certaldo Alto. Niet alleen kun je op dit festival genieten van heerlijke Toscaanse wijnen, brood en andere Italiaanse lekkernijen, je kunt ook nog eens je ogen uitkijken naar alle mooie historische gebouwen en charmante straatjes die je om de oren vliegen.

Om met je camper naar het Boccaccesca festival te gaan kun je overnachten bij de gratis camperplaats Area Comunale of bij Agricamping area di sosta camper Poggia ai Pini. Allebei deze camperplaatsen liggen in de buurt van Certaldo Alto en dus ook dicht bij het festival!

certaldo alto boccaccesca festival oktober camperbestemming

- Het historische centrum van Certaldo Alto is precies wat je van een pittoresk Toscaans dorpje verwacht!

Omarm de herfst in Nederland

Het mag dan wel vaak regenen, maar dat betekent niet dat Nederland geen mooie dingen te bieden heeft in de herfst. Zo kun je in Nationaal Park Dwingelderveld, gelegen in de provincie Drenthe, onbeperkt genieten van de rust, ruimte en (niet te vergeten) de prachtige herfstkleuren! In dit nationale park vind je tientallen kilometers aan wandel- en fietsroutes langs heide, bossen en vennen.

Ben je met kinderen onderweg? Ga dan naar het Bezoekerscentrum van Dwingelderveld en neem deel aan een OERRR Herfst ontdektocht. Tijdens deze tocht ga je op pad met een boswachter en leer je alles over het bos en de hei in de herfst.

Overnachten kan op verschillende camperplaatsen in de buurt van Dwingelderveld. Bijvoorbeeld bij Camperparc Stee in Lhee, Manege Drift 12, CamperPark Torentjeshoek, Landgoed Meistershof óf EuroParcs De Wiltzangh. Aan camperplaatsen is in ieder geval geen gebrek!

dwingelderveld herfst camperbestemming oktober

- Wandel over het Dwingelderveld en geniet van de prachtige herfstkleuren! © Leonie Wiers

Uiteraard kunnen de oktoberfeesten in de maand Europa niet ontbreken. Het bekende Duitse feest wordt natuurlijk overal in Duitsland gevierd, maar wist je dat je ook op andere plekken in Europa het glas kunt heffen en kunt mee blèren met volksmuziek? In “Naar het Oktoberfest met de camper!” lees je alles over de verschillende plekken in Europa waar je het Oktoberfest kunt vieren! Prosit!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locations

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - overwinteren in de zon

Camperstops onderweg - overwinteren in de zon

Selectie van camperplaatsen om te overwinteren in Spanje en Portugal!

Facile-en-Route Campergids 2024

Facile-en-Route Campergids 2024

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen