fbpx
Hoogtepunten Andalusië met de camper!

Hoogtepunten Andalusië met de camper!

Andalusië is één van de mooiste regio’s van heel Spanje. Deze regio in Zuid-Spanje is perfect voor een camperreis langs de hoogtepunten! Het staat bekend om het heerlijke weer, sfeervolle steden, prachtige kustlijnen, schattige bergdorpjes en de mooie natuur. Er is verrassend veel te zien en te doen in deze prachtige regio. Ontdek de beste plekken om te bezoeken tijdens je camperreis, wij zetten ze in deze blog voor je op een rijtje!

Ronda

Sommige plekken hoeven niets bijzonders te doen om een grote aantrekkingskracht te hebben. Eén van die plekken in Andalusië is de stad Ronda. Deze kleine stad is namelijk van zichzelf al erg bijzonder, en zeker een aanrader om mee te nemen tijdens je camperreis door Andalusië. Parkeer je camper bij Area Ronda en ga de stad bezoeken! De stad ligt hoog gelegen op een rotsplateau, die dwars door het midden uitgesneden is door de El Tajo-Kloof. Tijdens je bezoek aan de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de oversteek naar de andere kant van het dorp mogelijk maakt, geniet je van het panoramische uitzicht over de stad. Het is ook zéker even de moeite waard om het prachtige huis van de Moorse koning met uitzicht op de vallei te bezoeken. Wie weet kom je dan tijdens je bezoek wel een paar vrij rondlopende pauwen tegen. Een van de beste dingen om te bewonderen in Ronda, en dus écht iets wat je moet zien tijdens je camperreis!

ronda

- De El Tajo-kloof in Ronda!

Surfparadijs Tarifa

Door de unieke windstromen is Tarifa het paradijs voor iedereen die van surfen houdt. De golven kunnen hoog zijn maar vooral de wind is fantastisch. Voor iedereen die van kitesurfen en windsurfen houdt betreed je hier de plek van je dromen. De schoonheid van het strand wordt nog is extra aangeduid met helderblauw water en het spierwitte zand dat grenst aan de groene oase van duinen. De camper kun je dicht bij het strand parkeren op de camperplaats Tarifa. Doe je wetsuit aan, neem je favoriete vlieger mee en ga het water op. Voor ongeveer 300 dagen per jaar is Tarifa dé perfecte plek voor surfgenot. Buiten de ideale surflocatie staat Tarifa ook bekend om zijn cultuur. Waan je door de Puerta de Jerez en je komt terecht in het oude centrum van Tarifa. De toegangspoort is een overblijfsel van de grote stadsmuur, eenmaal binnen in het centrum kom je oude straatjes tegen, vol met knusse restaurantjes en cafés. Kom je liever tot rust en wil je lekker ontspannen, wandel dan over de Paseo de La Alameda. Dit is een lange, boulevard met bomen aan beide kanten, en terrassen over en weer. Een perfecte plek dus om even lekker te genieten van het stadje Tarifa!

surfparadijs tarifa

- Het surfparadijs in Tarifa!

Nerja

Nerja is een populaire badplaats in Andalusië, de populariteit van deze plaats wordt veroorzaakt door de 16 kilometer aan witte stranden, die onderdeel uitmaken van de bekende Costa del Sol. Een andere grote bezienswaardigheid in het Spaanse Nerja zijn de ‘Grotten van Nerja’. Dit is een échte trekpleister voor toeristen. Neem hier dus zeker een kijkje en bewonder een deel van de indrukwekkende grotten vol met muurschilderingen. Er is zelfs een ruimte waar concerten en dansshows gegeven kunnen worden, hoe uniek is dat! Ook schittert Nerja van een hoop schoonheid. Bij het centrum van de oude stad ligt ‘El Balcón de Europa’. Dit is een uitkijkpunt en boulevard boven op de klif met een prachtig uitzicht op de helderblauwe zee. Parkeer je camper bij camperplaats Nerja, wandel langs het strand, plof lekker neer in het zand en geniet van de heerlijke Spaanse omgeving!

nerja

- Bewonder de indrukwekkende grotten in Nerja!

Tabernas woestijn

Altijd al gedroomd om een kamelentocht door de woestijn te maken? Het kan dichterbij dan je denkt! De enige woestijn van Europa vind je namelijk op nog geen 30 kilometer afstand van Almería. Nadat je met de camper bent aangekomen kun je deze parkeren bij Route 66 Tabernas en kan jouw unieke ervaring beginnen! Bezoek de kamelenboerderij en bewonder de kamelen van heel dichtbij. Terwijl je door het landschap van deze woestijn rijdt is het even alsof je écht in het Wilde Westen bent beland. Zeker als je met de kinderen op vakantie bent in Almería is het echt de moeite waard! Het is niet zomaar een woestijn waar je door heen zult wandelen. Het is namelijk het decor geweest van tientallen Western films en vanwege het rotsachtige landschap is het gebied zeker een bezoek waard tijdens je camperreis door Andalusië. Er is ook een uitgestippelde wandelroute dat zeker de moeite waard is om aan te beginnen. Wil je de woestijn liever niet te voet ontdekken, maar ga je liever te paard? Boek dan de twee uur durende tour waarmee je al paardrijdend de woestijn ontdekt. Buiten het zand, groen en de rotsen kun je ook het stadje Tabernas bewonderen. Tabernas is een rustig maar fijn en knus stadje. Het is dé ideale plek om even lekker te genieten van een hapje of een drankje in één van de Taverns.

tabernas woestijn

- Neem deel aan de wandeltocht door de woestijn van Europa!

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey, één van de mooiste wandelingen van heel Spanje! Loop langs hoge hangbruggen en geniet van het uitzicht op de blauwe rivier, bergketen en wild groen. Deze wandeling is een geweldige ervaring in de natuur en een activiteit die je voor altijd zult herinneren. Het is een wandeling van ongeveer 8 kilometer lang en zal 3 uur duren. Daar waar de Caminito del Rey vroeger een gevaar was, is hij enkele jaren geleden flink gerenoveerd en daarom mag je deze wandeling nu écht niet overslaan! Het mooiste en bekendste deel van de wandeling is de ‘Puente colgante del Caminito del Rey’, een wiebelende hangbrug die beide rotsen met elkaar verbindt. Bewonder vanaf daar aan beide kanten het prachtige uitzicht en neem dit goed in je op! Stop tussendoor ook zeker even om wat foto’s te maken en neem even lekker een pauze door te picknicken in de schaduw van de bomen. Deze unieke wandeling bevindt zich in de buurt van Málaga dus parkeer je camper bij Casa La Paz en laat je verrassen door het moois wat El Caminito del Rey te bieden heeft!

El Caminito del Rey

- Wandel over de Caminito del Rey, en geniet van het uitzicht!

Setenil de las bodegas

Een uniek dorp in het zuiden van Andalusië. Waar de meeste witte dorpjes in Andalusië bovenop hoge heuvels of rotsen zijn gebouwd, is Setenil juist in de rotsen gebouwd. Het is een prachtig dorp dat daarom ook zeker bekend staat om zijn bijzondere rotswoningen. De belangrijkste en bekendste straten in het dorp zijn de Cuevas del Sol, de grotten van de zon, en de Cuevas de la Sombra, de grotten van de schaduw. Aan de ene kant van de rivier heb je vooral veel zon, terwijl je in de andere straat even uit de hitte kunt gaan en lekker in de schaduw van de rotsen kunt zitten. In beide straatjes liggen veel gezellige restaurants en cafés met een terras onder de rotsblokken. Het is ook zeker de moeite waard om even het centrum uit te wandelen en de trappen te beklimmen naar de verschillende uitzichtpunten! Vergeet ook zeker niet om even een kijkje te nemen in een van de winkeltjes. Door even binnen te kijken, krijg je namelijk wel een goed beeld van de bijzondere rotswoningen die onderdeel zijn van het interieur, én kun je typische streekproducten kopen. Vanuit camperplaats Olvera ben je binnen een half uurtje rijden in het dorpje, lekker dichtbij en ideaal om een nachtje te verblijven!

setenil de las bodegas

- Ontdek de prachtige witte dorpjes in Andalusië!

Ben je van plan om nog meer hoogtepunten in Andalusië te gaan ontdekken? Lees dan onze blog ‘Met de camper naar Andalusië’. Hierin geven we je nog meer inspiratie voor een camperreis naar het prachtige Andalusië, zo zal er geen enkele bezienswaardigheid ontbreken tijdens jouw reis!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

España Discovery

España Discovery

Overnacht met de España Discovery bij ruim 250 aangesloten (wijn)boeren en bodega's!

anwb camperboek spanje

ANWB Camperboek Spanje

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Spanje!

Camper Reisdagboek

Camper Reisdagboek

Bewaar jouw geweldige herinneringen in je eigen reisdagboek!

Gerelateerde artikelen