fbpx
Oktoberfest

Naar het Oktoberfest met de camper!

Het lijkt misschien nog ver weg, maar het Oktoberfest begint al op 16 september! Dit Duitse volksfeest staat bekend als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door duizenden mensen over heel de wereld bezocht. Het originele Oktoberfest wordt natuurlijk in München gehouden, maar wist je dat er nog veel meer plekken zijn waar je het Oktoberfest kan vieren? Ga met je camper op pad en ontdek het Oktoberfest in Europa!

Alcohol en verkeer gaan niet samen! Zorg er daarom voor dat je bjivoorbeeld de fietsen meeneemt en je camper van tevoren plaatst bij een camperplaats in de omgeving van de bierfestivals.

Nederland

Verspreid door heel Nederland zijn verschillende Oktoberfeesten te vinden. De grootste van Nederland is te vinden in Sittard. Dat deze Nederlandse stad dicht aan de Duitse grens ligt, is tijdens dit najaarsfeest wel te merken: het Oktoberfest Sittard is écht te vergelijken met zijn Duitse collega’s. Het is ook niet gek dat jaarlijks veel Duitsers afreizen naar Sittard om nog te proosten op dit grootse Oktoberfest.

Oktoberfest Sittard duurt 6 dagen en vindt in 2023 plaats van 13 tot en met 18 oktober. Wil je graag met je camper in de buurt van het Oktoberfest verblijven? Parkeer je camper dan bij De Nieuwe Hateboer. Deze camperplaats ligt op een kleine afstand van de stad, waardoor je binnen een mum van tijd op het feestterrein kan staan! 

Ook in Nijmegen kun je naar het Oktoberfest. Dit is echter niet zomaar een Oktoberfest, maar het “Foute Oktoberfest”. In 2023 vindt het feest op 7 oktober plaats en er zullen deze tijdens dag weer veel artiesten afreizen naar het Goffertpark in Nijmegen om het Duitse volksfeest goed te vieren. In Nijmegen kun je met de camper overnachten bij Camperplaats Malden.

Oktoberfest Sittard

- Het Oktoberfest in Sittard is de grootste van Nederland!

België

Dat België een biercultuur heeft moge duidelijk zijn. Die biercultuur wordt extra duidelijk tijdens de gezellige Oktoberfeesten die hier georganiseerd worden. Het grootste Oktoberfest van België wordt gehouden in Antwerpen. Voordat je vertrekt naar de Waagnatie, een evenementenlocatie in Antwerpen, moet je even goed checken of je je lederhosen en dirndl wel mee hebt. Dit Oktoberfest is er namelijk eentje om nooit te vergeten! Overnachten kan in de buurt van de stad bij Camperpark Vogelzang.

Op 3 en 4 november 2023 vindt in Hoogstraten een ander groot Oktoberfest plaats, namelijk het Oktoberfestival. Dit jaar is alweer de 5e editie van dit feest en het belooft een groots spektakel te worden! Parkeer je camper iets buiten Hoogstraten, bij Het Boerenijsje, om in de buurt van het feest te overnachten.

Oktoberfest België

- Tijdens het Oktoberfest mag traditioneel Duits eten niet ontbreken!

Verenigd Koninkrijk

Ook de Britten kunnen er wat van: op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk zijn fantastische bierfeesten te vinden! Zo kun je met ruim 50.000 andere bezoekers proosten in Londen. Dit jaar vindt het Oktoberfest hier plaats op 3 verschillende locaties in de stad, verspreid over 4 weekenden. In het weekend van 26 tot en met 28 oktober is het Oktoberfest extra bijzonder, aangezien het Duitse volksfeest dan wordt gecombineerd met Halloween. Deze editie is dus bijzonder gezellig én griezelig! In de buurt van Londen zijn geen camperplaatsen te vinden, maar een stuk buiten de stad, bij Maidstone Services, kun je toch met de camper overnachten.

Op 13 en 14 oktober wordt in Manchester het Oktoberfest gevierd. Op dit Oktoberfest heerst een échte Duitse sfeer, met heerlijk bier, typisch Duits eten en de welbekende lange biertafels. Overnachten kan een stukje buiten het centrum bij The Hawthorn.

Oktoberfest Verenigd Koninkrijk

- In Londen wordt het Oktoberfest op 3 verschillende plekken gevierd!

Duitsland

De koning van het Oktoberfest is natuurlijk Duitsland! Wil je naar de klassieker in München? Dan kun je overnachten bij de enige echte Oktoberfest-Camping, deze camperplaats is alleen tijdens het Oktoberfest geopend en is uiteraard dé place-to-be tijdens het bierfestijn. Ook in Keulen wordt het Oktoberfest goed gevierd. Gedurende zo’n 3 weken komen hier dagelijks ongeveer 3500 feestvierders langs. Om in de buurt van Keulen te overnachten kun je je camper parkeren bij Reisemobilhafen Köln.

Een laatste aanrader in Duitsland is het Oktoberfest in Stuttgart. Op München na is dit het grootste Oktoberfest van Duitsland en er komen nét even wat minder toeristen langs. Het Oktoberfest in Stuttgart is wel anders dan het feest in München: waar er in München regels gelden voor de hoeveelheid traditionele muziek die gespeeld moet worden, zul je in Stuttgart moderne muziek op de Alpenhoorn horen, net als hits op elektrische gitaar. Daarnaast zijn er op het Stuttgart Beer Festival grote laserproducties en bars met naast traditioneel bier ook een heleboel andere dranken. Dit festival is dus wat hipper én wilder dan het traditionele Oktoberfest van München. Om naar dit hippe Oktoberfest te gaan kun je je camper parkeren bij Campingplatz Stuttgart.

Oktoberfest Munchen

- Voor de échte Oktoberfest-ervaring moet je uiteraard naar München!

Ben je wel een fan van Duitsland, maar ga je liever niet naar het Oktoberfest? Geen probleem! Duitsland heeft nog veel meer te bieden dan bier en volksmuziek. Zo kun je bijvoorbeeld op camperreis naar de Moezel, of op ontdekkingstocht naar de mooiste vakwerkstadjes van het land! Viel Spaß!

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Praktische campergids met een selectie van camperplaatsen met sanitaire voorzieningen.

ANWB Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Duitsland.

Gerelateerde artikelen