fbpx
gratis camperplaatsen in Zuid-Spanje

8x gratis camperplaatsen in Zuid-Spanje!

Op vakantie naar de Costa del Sol… wie wil dat nou niet? In het zuiden van Spanje vind je alle ingrediënten voor een fijne camperreis: zon, zee, strand én gratis camperplaatsen! Of je nu graag dicht aan het water verblijft of liever op loopafstand zit van een leuke stad of gezellig dorp, er zijn allerlei soorten gratis camperplaatsen te vinden in Zuid-Spanje. In deze blog zetten we er alvast 8 voor je op een rijtje.

Area de Montagón, Abla

Aan de voet van het Spaanse natuurgebied Sierra Nevada ligt de gratis camperplaats Area de Montagón. Dit is het perfecte uitgangspunt om Nationaal Park Sierra Nevada te ontdekken. In dit nationale park ligt de hoogste berg van het Spaanse vasteland, de 3.481 meter hoge Mulhacen. Sierra Nevada staat met name bekend als wandelbestemming, maar naast wandelen kun je hier ook paardrijden, fietsen, bergbeklimmen en ’s winters zelfs skiën! En geen zorgen: Andalusië mag in de zomer dan wel heel warm zijn, maar in dit hooggebergte is het op elk moment van het jaar goed vertoeven.

Gratis camperplaats Area de Montagón

- Parkeer je camper overdag in de schaduw op gratis camperplaats Area de Montagón.

Playa de la Carolina, Águilas

Wakker worden met het geluid van de zee? Het kan bij gedoogplaats Playa de la Carolina. Deze idyllische gedoogplaats ligt pal boven het gelijknamige Playa de la Carolina, waardoor je vanuit je camper een prachtig uitzicht zult hebben over de duinen en de zee! Ben je al uitgekeken op Playa de la Carolina? Dan kun je gemakkelijk naar het nabijgelegen Playa de los Cocedores. Ook dit prachtige strand ligt maar op enkele meters afstand van de gedoogplaats.

Gratis camperplaats Playa de la Carolina

- Vanaf de gedoogplaats Playa de la Carolina heb je een prachtig uitzicht over de zee.

La Sierra de Líjar, Algodonales

Andalusië staat natuurlijk bekend om zijn mooie stranden en lekker weer, maar ook om zijn prachtige witte dorpjes! Eén zo’n wit dorpje is Algodonales. Dit dorpje ligt verstopt tussen olijfbomen en biedt een uitzicht over prachtige bergen en het nationale park Sierra de Grazalema. De gratis camperplaats La Sierra de Líjar is het perfecte uitgangspunt om dit mooie dorpje te verkennen of misschien wel een uitdagende wandeling te gaan maken in het groene nationale park dat op enkele kilometers afstand ligt.

Gratis camperplaats algodonales

- Ontdek het pittoreske Algodonales!

Estacionamiento municipal de autocaravanas, Almería

De gedoogplaats Estacionamiento municipal de autocaravanas ligt in het Zuid-Spaanse Almería, een gezellige havenstad die niet alleen geschikt is voor een stedentrip maar óók voor een strandvakantie! In Almería valt van alles te zien: van het oude Arabische fort Alcazaba tot aan de enige woestijn van heel Europa, de Desierto de Tabernas. En als je even wilt uitrusten van alle leuke bezienswaardigheden of activiteiten, dan leg je gewoon je handdoek neer op één van de mooie stranden aan de Costa de Almería!

Gratis camperplaats almeria

- Bij de gedoogplaats in Almería kun je 320 dagen per jaar genieten van het zonnetje!

Area Municipal de Archena, Archena

Toe aan een dagje wellness? Verblijf bij de gratis camperplaats Area Municipal de Archena! In Archena kun je namelijk heerlijk uitrusten bij de Balneario de Archena, waar je een duik kan nemen in meerdere thermale baden. Daarnaast kun je vanaf deze gratis camperplaats ook een uitstapje maken naar de Spaanse stad Murcia of simpelweg de mooie omgeving gaan verkennen. Er valt hier in ieder geval genoeg te beleven!

Gratis camperplaats archena

- De wandeling naar het topje van de berg naast de camperplaats is écht een aanrader!

Doen We

La Azohia

Overnachten aan het water kan bij de gedoogplaats La Azohia. Deze camperplaats ligt aan een klein zandstrand en in de buurt van meerdere supermarkten, restaurants en winkels. Je bent hier dus van alle gemakken voorzien! Met een beetje geluk geniet je vanaf deze gedoogplaats nog van een prachtige zonsopgang, een beter begin van de dag is er eigenlijk niet…

Gratis camperplaats azohia

- Kijk uit over het water vanaf de gedoogplaats La Azohia!

Peñon del Cuervo, Málaga

Málaga is de op vijf na grootste stad van Spanje en een populaire vakantiebestemming voor velen. Niet gek, want de historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en de pittoreske stranden maken deze stad tot een droombestemming voor ieder type vakantieganger. Bij de gedoogplaats Peñon del Cuervo verblijf je praktisch op het prachtige strand Playa Peñon del Cuervo én in slechts 20 minuten rijden met de camper sta je al in het midden van Málaga!

Gratis camperplaats malaga

- De gedoogplaats Peñon del Cuervo ligt dicht bij het strand!

Parking Palomares, Cueves del Almanzora

Oók de gratis camperplaats Parking Palomares ligt aan het strand, al is dat niet het enige dat hier in de omgeving te zien is. Deze gratis camperplaats ligt namelijk in Cueves del Almanzora, een prachtig stadje dat gezien wordt als de oudste stad van Andalusië! In deze mooie stad vind je historische gebouwen maar ook moderne restaurants, bars en winkels. Eén van de hoogtepunten van Cueves del Almanzora, en tevens het fenomeen waar deze stad zijn naam aan te danken heeft, zijn de kunstmatige grotten in de nabijgelegen heuvels die ooit bewoond werden door mijnwerkers. Als je bij Parking Palomares verblijft, mag een bezoek aan deze grotten zeker niet ontbreken!

Gratis camperplaats cuevas de almanzora

- Word wakker aan het water bij Parking Palomares.

Op zoek naar een gratis camperplaats op een andere Europese bestemming? Lees dan snel de blogs over gratis camperplaatsen in België, Nederland, Frankrijk, PortugalItalië of Duitsland. Veel (camper)plezier!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids deel 3

Facile-en-Route Campergids Europa deel 3

Een handig overzicht van camperplaatsen in Spanje, Portugal, Italië, Slovenië, Kroatië & Griekenland!

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Deze handzame gids is de perfecte reisgenoot voor wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa!

Camperstops onderweg - overwinteren in de zon

Camperstops onderweg - Overwinteren in de zon

Selectie van camperplaatsen om te overwinteren in Spanje en Portugal!

 

ANWB Camperboek Spanje

ANWB Camperboek Spanje

Met deze gids reis je gemakkelijk door heel Spanje!

Gerelateerde artikelen