fbpx
Gratis camperplaatsen België

7x gratis camperplaatsen in België!

Ben jij van plan om een camperreis te maken naar België? Met zijn historische steden, gezellige badplaatsen en prachtige natuur heeft België ontzettend veel te bieden voor een camperreis. Er zijn in het land van de wafels en frieten ook meerdere gratis camperplaatsen te vinden, zodat je nóg gemakkelijker en goedkoper op camperreis kunt! In deze blog zetten we alvast enkele van deze camperplaatsen voor je op een rijtje.

Kalmthoutse Heide, Kalmthout

Bij de Kalmthoutse Heide, in Kalmthout, kun je gratis overnachten in het groen. Als je van natuur houdt, ben je hier dus aan het juiste adres! In de omgeving zijn meerdere mooie fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook verschillende locaties waar je kunt geocachen.

De camperplaats bevindt zich op 2 kilometer afstand van het centrum van Kalmthout, in het natuurgebied Grenspark Kalmthoutse Heide. Hier vind je wandelpaden die variëren van 1,7 kilometer tot aan langere wandelroutes van wel 8,5 kilometer. Zo kun je dus direct vanuit je camper de Belgische natuur gaan ontdekken!

Gratis camperplaats Kalmthoutse Heide

- De gratis camperplaats Kalmthoutse Heide bevindt zich midden in de natuur!

Camperplaats Oostende, Oostende

Oostende is een stad aan de Belgische kust, in de provincie West-Vlaanderen. Naast dat Oostende de grootste badplaats van België is, was het vroeger ook een populaire locatie voor de koninklijke familie. Het is dan ook niet gek dat Oostende de ‘Koningin der Badsteden’ genoemd wordt. In Oostende kun je heerlijk vertoeven op het strand of populaire bezienswaardigheden bezichtigen, zoals de Sint Petrus- en Pauluskerk, het Maria Hendrikapark of de gigantische vismarkt Vistrap.

Camperplaats Oostende ligt dicht bij alle bezienswaardigheden en op een kleine afstand van het strand. Hier kun je dus gratis genieten van al het moois dat Oostende te bieden heeft!

Gratis camperplaats Oostende

- Vanaf Camperplaats Oostende kun je genieten van al het moois dat Oostende te bieden heeft!

Grande Tour et Promenade en Bateau Mouche, Ronquières

Voor mensen die interesse in scheepsvaart hebben, is Ronquières de place to be. Hier vind je namelijk een hellend vlak op het kanaal van Charleroi-Brussel. Dit monumentale bouwwerk is in wezen een scheepslift, wat betekent dat je hier je ogen uit kunt kijken aan de scheepsvaart! Bij Grande tour et Promenade en Bateau Mouche verblijf je pal naast het hellend vlak. Je hoeft je camper niet eens te verlaten voor een spectaculair uitzicht!

Gratis camperplaats in Ronquières

- Bij de gratis camperplaats in Ronquières overnacht je in het groen!

Memorial Museum Passchendaele 1917, Zonnebeke

Geschiedenisliefhebbers opgelet! Bij de gratis camperplaats Memorial Museum Passchendaele 1917 verblijf je op een steenworp afstand van het Passchendaele Museum. Dit aangrijpende museum vertelt het verhaal van de Slag bij Passendale, in de Eerste Wereldoorlog.

Passendale staat ook wel bekend als het Kaasdorp. Je kunt hier De Oude Kaasmakerij bezoeken, waar je alles over kaas te weten zult komen. Er valt in ieder geval genoeg te doen en te beleven in de buurt van deze camperplaats!

 

Gratis camperplaats Memorial Museum Passchendaele 1917

- De gratis camperplaats Memorial Museum Passchendaele 1917!

Huy, Huy

Huy is één van de oudste steden van België. Deze stad ligt in hartje Wallonië en beschikt over een indrukwekkend architecturaal erfgoed. Zo kun je een kijkje nemen bij het Fort van Hoei, het Stadhuis van Huy of de Grote Markt. Daarnaast zijn er in de omgeving van deze prachtige stad honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden te vinden. Liefhebbers van wielrennen moeten zeker een kijkje nemen bij de Muur van Hoei, een loodsteile helling die elk jaar tijdens de wielerklassieker Waalse Pijl beklommen wordt

Om gratis te overnachten in Huy kun je je camper parkeren bij de gelijknamige camperplaats: Huy. Deze camperplaats ligt aan het water en op ongeveer 500 meter afstand van het centrum.

Gratis camperplaats Huy

- Het prachtige uitzicht vanaf de gratis camperplaats Huy!

Doen We

Bastogne War Museum, Bastogne

Nog zo’n historische plek in België: het Bastogne War Museum. Dit beroemde museum brengt je terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog, om specifiek te zijn de Slag om de Ardennen. Tijdens een bezoek aan dit interactieve museum leer je alles over deze oorlogsslag. Nog niet uitgeleerd? Dan kun je nog een stukje gaan wandelen. Met een wandeling door het Vredesbos voel je de geschiedenis bijna; dit bos is geplant ter nagedachtenis aan Amerikaanse veteranen, Belgische strijders en alle slachtoffers die vielen tijdens de winter van 1944. 

Een bezoekje aan Bastogne laat je ongetwijfeld sprakeloos en onder de indruk achter. Om hier in de omgeving gratis te overnachten, kun je je camper parkeren bij Bastogne War Museum.

Gratis camperplaats Bastogne

- Plaats je camper bij het Bastogne War Museum en leer alles over de Slag om de Ardennen!

Hasselt, Hasselt

Hasselt ligt in het noordoosten van België, tussen Antwerpen en Luik, en is dé plek om van de natuur te genieten! De gratis camperplaats Hasselt ligt op enkele kilometers afstand van de gelijknamige stad, die naast prachtige natuur ook bezit over een charmant stadscentrum met meerdere leuke restaurants en winkels. Het centrum van Hasselt, tevens ook de grootste stad van Belgisch Limburg, zal je zeker verrassen!

Zoals we hierboven genoemd hebben zijn er ook een heleboel natuurbelevenissen te vinden in de nabije omgeving van Hasselt. Zo kun je bijvoorbeeld gaan fietsen door het water of wandelen in het natuurgebied Kiewit. Wil je meer lezen over Hasselt en omgeving? In de blog “Camperroute Belgisch Limburg: de groenste provincie van Vlaanderen” lees je alles over natuurbezienswaardigheden en leuke steden om te bezoeken in deze groene regio.

Gratis camperplaats Hasselt

- De gratis camperplaats Hasselt is het perfecte uitgangspunt om Hasselt te verkennen!

Ga je liever ergens anders op reis, maar verblijf je wel graag op een gratis camperplaats? Geen zorgen! Of je nou naar Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië of Portugal reist, met de tips van camperstop.com vind je altijd wel de juiste (en gratis) camperplaats!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids deel 1

Facile-en-Route Campergids Europa deel 1

Een handig overzicht van camperplaatsen in Nederland, België, Luxemburg & Frankrijk!

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Deze handzame gids is de perfecte reisgenoot voor wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa!

Camperstops onderweg - aan het water

Camperstops onderweg - Aan het water

Praktische campergids met een selectie camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk!

Gerelateerde artikelen