fbpx
Duitsland

6x gratis camperplaatsen in Duitsland!

Duitsland schittert van de leuke steden, met ieder hun eigen karakter! Van prachtige natuurgebieden tot gezellige steden met veel historie. Een hoop bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens jouw bezoek aan Duitsland. Om je vakantie helemaal compleet te maken hebben wij voor jou een aantal gratis camperplaatsen op een rijtje gezet! Stap in je camper en geniet van de diversiteit die Duitsland je te bieden heeft!

Esslingen am Neckar

We beginnen in Zuid-Duitsland! Het dorp Esslingen am Neckar is de perfecte tussenstop om de highlights in Stuttgart te bewonderen. In het centrum van Stuttgart vind je de Schlossplatz, dé plek waar altijd iets te beleven valt. In de zomer zullen hier heel wat openluchtconcerten en festivals plaatsvinden en in de winter vind je hier een gezellige kerstmarkt met een ijsbaan. Ga je liever shoppen in de langste winkelstraat van Stuttgart? Dan kun je in de Köningstraße je hart ophalen, want in deze straat vind je zowel grote keten en kleine charmante boetiekjes. Tijdens het winkelen kun je altijd even voor een pauze terecht in een van de gezellige cafeetjes of restaurants. Op 20 minuten rijden van Stuttgart bevindt zich een gratis camperplaats waar je kunt overnachten met de camper, namelijk Äußerer Burgplatz.

Schlossplatz Stuttgart

Ontdek de vele evenementen op de Schlossplatz.

Freiburg

Vanaf de gratis camperplaats WV-Südcaravan kun je verschillende kanten op. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Ontdek het historische stadje Freiburg aan de grens van Zwitserland waar je tal van smalle kanalen met stromend water ziet. Maar de natuur in Het Zwarte Woud mag ook zeker niet ontbreken! Eén van de populaire bezienswaardigheden, waar je mooie wandelingen kan maken langs kletterende watervallen, is de watervallen van Triberg. Het kenmerkt zich door de steile, granieten rotswanden. Bij de watervallen is een wandeling van 2,5 kilometer uitgestippeld en is ook zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Onderweg kom je een aantal mooie uitzichtpunten tegen waar je kunt genieten van het schitterende uitzicht!

watervallen het zwarte woud

Wandel langs de kletterende watervallen in Het Zwarte Woud!

Peiting

Ontdek de échte trekpleister voor bezoekers van over de hele wereld, Slot Neuschwanstein in Schwangau. Dit sprookjeskasteel is gebouwd in de negentiende eeuw in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren. Deze koning, ook wel de sprookjeskoning genoemd, wilde een middeleeuws ridderslot hebben en liet het slot bouwen naast zijn vaders kasteel, Hohenschwangau. Ondanks dat het kasteel door de mysterieuze dood van koning Ludwig II nooit afgewerkt werd, is het zeker de moeite waard om dit sprookjespaleis te bewonderen. Boek voor je bezoek een rondleiding waarmee je zowel de binnen- als buitenkant kan bewonderen. Het is ideaal om je camper te parkeren bij de gratis camperplaats Wellenfreibad, vanuit hier ben je binnen een halfuur bij dit historische kasteel. Ben je bereid om wat verder te rijden, en de stad München te bezoeken? Neem dan zeker een kijkje bij Marienplatz, het hart van München, dat omringd wordt door prachtige historische gebouwen!

Slot Neuschwanstein

Boek een rondleiding door het sprookjeskasteel, Slot Neuschwanstein!

Rüsselsheim

Vanuit de camperplaats Mainufer in het dorpje Rüsselsheim ben je binnen een halfuur in de grote stad, Frankfurt. Ook wel het Manhattan van Europa genoemd, door de aanzienlijke skyline. Als je aan Frankfurt denkt denk je aan schilderachtige wijken vol met cafeetjes, veel musea en een stadsstrand. Wil je de stad op een unieke manier bewonderen? Ga dan naar de 54e verdieping van de Main Tower voor het allerbeste uitzicht over de stad. Steek daarna over naar de schilderachtige wijk Sachsenhausen, waar het barst van de cafés en restaurants. In deze wijk vind je ook de meeste musea van Frankfurt! Städel Museum is met z’n meesterwerken het belangrijkste kunstmuseum van Duitsland. Stap daarna in de U-Bahn en ontdek de gave ondergrondse street art, iets wat zeker niet mag ontbreken bij jouw bezoek aan Frankfurt!

Skyline van Frankfurt

De skyline van Frankfurt!

Krefeld

We gaan een stukje omhoog naar de camperplaats Reisemobilstellplatz Linn, waar je vanuit daar 25 minuten van Düsseldorf afzit! Een stad met een mix van vrolijkheid en charme. Wat vroeger een eenvoudig vissersdopje was is nu uitgegroeid tot een metropool. Wandel over de grootste boulevard van Dusseldörf, de Königsallee. Bezoek verschillende musea en historische gebouwen en plof daarna lekker neer op een terrasje bij een van de knusse cafés langs de Rijn. Of wil je toch liever wat meer weten over de geschiedenis van Düsseldorf? Bezoek dan het oudste gedeelte van de stad, de Kaiserswerth in het noorden van de stad. Bewonder hier de ruïnes van het voormalige paleis van keizer Friedrich Barbarossa, en wandel langs de charmante, barokke huizen uit de 17e en 18e eeuw.

De Königsallee

De brede straten in de Königsallee!

Dortmund

De bruisende winkelstraatjes, de prachtige haven en de gezellige cafeetjes zijn typische kenmerken voor de stad. Daarnaast is het ook de geschiedenis van de stad, die Dortmund zo aantrekkelijk maakt. Een levendige plek met enorm veel mogelijkheden om je te vermaken tijdens je camperreis. Parkeer je camper bij camperplaats Dürrwang GmbH & Co Caravan und Reisemobile en ga vanuit Dortmund mee met de tourbus en rijd langs alle mooie bezienswaardigheden van deze stad! Een bijzonder aspect van Dortmund zijn de grote fonteinen, onder andere de Gauklerbrunnen, geniet van de omgeving en het dansende water. Of breng een bezoekje aan het Deutsches Fußballmuseum, het museum dat behoort tot de Duitse voetbalbond.

het Deutsches Fußballmuseum

Breng een bezoekje aan het Deutsches Fußballmuseum!

Sta je liever bij camperstops met meer voorzieningen of services? Pre-order dan nu de compleet vernieuwde Comfortabel op reis en overnacht bij 1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen, verspreid over 7 Europese landen!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route deel 2

Facile-en-Route campergids 2023 - deel 2

Praktische campergids met een selectie van 1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen.

ANWB camperboek Duitsland

ANWB camperboek Duitsland

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Duitsland.

Camper reisdagboek

Camper reisdagboek

Bewaar al je bijzondere momenten van je camperreis in het camperreisdagboek!

Gerelateerde artikelen

Baja Bikes banner algemeen 250x250