fbpx
5x gratis camperplaatsen in Nederland

5x gratis camperplaatsen in Nederland!

Nederland heeft zoveel moois te bieden dat het een ideaal land is om met de camper rond te reizen! Er is voor ieder wat wils, zo kun je genieten aan de lange stranden, heerlijk fietsen of de cultuur ontdekken in de grote steden. Om je reis nog aangenamer te maken hebben wij een aantal gratis camperplaatsen voor je op een rijtje gezet, zodat je optimaal kunt genieten van je camperreis door het veelzijdige Nederland!

Taverne de Posthoorn, Oisterwijk

Taverne de Posthoorn is een gratis camperplaats gelegen in een prachtige groene omgeving én in het hartje van de Kampina, wat wil je nog meer! Even lekker wandelen door de prachtige bosrijke omgeving waarna je in de avond heerlijk kan vertoeven op het terras met verse streekproducten. Het is een fijne locatie voor iedereen en er is veel te doen! Zo kunnen de kinderen heerlijk klimmen, klauteren, rennen en glijden in de speeltuin of ga de strijd aan met je gezin tijdens het midgetgolf! Het is ook zeker de moeite waard om even naar het dorp te fietsen, binnen mum van tijd bevind je je hier in de gezellige straat van Oisterwijk, waar tal van terrasjes en leuke winkeltjes zijn om de middag door te brengen. En ben je na een warme zomerdag toe aan wat afkoeling, vergeet dan zeker niet een ijsje te eten bij Ijssalon Matteo!

taverne de posthoorn

- Fiets het dorp in en vergeet zeker niet een ijsje te halen bij Ijssalon Matteo!

P Parkweg, Harderwijk

Parkeer je camper op camperplaats P Parkweg en ga deze gezellige pittoreske Hanzestad aan het Veluwemeer ontdekken! In Harderwijk is er natuurlijk nog veel meer te doen dan een bezoekje brengen aan het Dolfinarium, wat met kinderen overigens leuk is om te doen! Deze Hanzestad is namelijk ook de place to be voor iedereen die van gezellige knusse straatjes houdt en waar je kan genieten op het terras van een heerlijk hapje en drankje! Ben je van plan om met de warme zomerdagen even lekker af te koelen aan het strand, wandel dan zeker het stadsstrand van Harderwijk op. Hier kun je lekker pootje baden in het Wolderwijd of zoek een plekje bij de hippe strandtent Walhalla! Houdt je meer van cultuur en wil je het enige museum in Nederland met een levende kunstenaar bewonderen, bekijk dan het Marius van Dokkum Museum. Wat zeker de moeite waard is als je van kleurrijke schilderijen houdt!

harderwijk

- Overnacht op de gratis camperplaats in Harderwijk!

Bruinisse, Zeeland

Ben je nou echt een geschiedenis liefhebber en wil je alles te weten komen over het verleden, dan ben je in Bruinisse aan het juiste adres! Zowel binnenin het museum Brusea als in de buitenlucht kun je de geschiedenis van het vissersdorpje ontdekken. Wandel de wandelroute; Bru Verbeeld, om zo een duidelijk beeld te krijgen van vroeger. Een nostalgische, leuke en sportieve manier om het dorp te leren kennen. Kan je geen genoeg krijgen van Bruinisse? Geen zorgen! Stap op de fiets en laat je met de fietsroutes verrassen door de prachtige groene omgeving en de mooiste natuurgebieden. Én voor de echte waterratten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten op of in het water. Wat dacht je van suppen op het Grevelingenmeer of een kanotocht van eiland naar eiland in de buurt! Na deze heerlijke dag te hebben doorgebracht in het vissersdorpje kun je met de camper overnachten op de gratis camperplaats in Bruinisse!

bruinisse

- Fiets door de prachtige groene omgeving in Bruinisse!

I AMsterdam card

Restaurant 3 Zussen, Rhenen

Een perfect startpunt voor een bezoekje aan Rhenen is het Ouwehands Dierenpark. Waar je de reuzenpanda’s ontmoet, neus aan neus staat met de ijsberen en de Afrikaanse olifanten kunt bekijken! Ook is Rhenen omgeven door de Utrechtse Heuvelrug, een uniek landschap in Nederland met een oase van rust om lekker doorheen te wandelen en de routes te volgen. Om jou verblijf in Rhenen écht tot een hoogtepunt te brengen bezoek je de Cuneratoren. De 82 meter hoge toren is hét gezicht van Rhenen. Een kerk die regelmatig te bezichtigen is en waar je de toren kan beklimmen om zo bij een fantastisch uitzichtpunt te komen. Wandel na een bezoek aan de toren nog even het centrum in om zo het stadscentrum te bewonderen. Hier kun je lekker winkelen en heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor een lekkere borrel, lunch of diner. De camper kun je gratis parkeren op de camperplaats bij Restaurant 3 Zussen.

rhenen

- Vanaf de camperplaats ben je binnen no-time bij Ouwehands Dierenpark!

Hof van de Koning, Heerenveen

Friesland staat bekend om zijn ongerepte natuur. Je bevindt je tussen de gezellige straten, grachten en groene omgeving. Wandelen in Heerenveen zal daarom tijdens je verblijf écht op je to-do-lijst komen te staan! Ook is het de moeite waard om gedurende je dag het museum Belvedère binnen te wandelen, een inspirerende plek waar schilderijen van Friese schilders aan de muren hangen! Heerenveen beschikt over tal van leuke plekken waar je naartoe kan. Ben je nou een echte shop-a-holic, slenter dan zeker door Winkelstraat de Dracht. Een levendige omgeving met een ruim aanbod van diverse winkels, waar je na het maken van vele meters in de avond terecht kan voor een heerlijke borrel. En niet te vergeten, met de camper kun je overnachten op camperplaats Hof van de Koning, waar je ook altijd nog even kan afsluiten met een drankje in het restaurant!

heerenveen

- Wandel het restaurant binnen om even lekker een hapje te eten!

Ben je van plan om toch liever naar het buitenland op vakantie te gaan en wil je wel graag overnachten op gratis camperplaatsen? Lees dan is de blog over de gratis camperplaatsen in Frankrijk, Portugal en Spanje!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstop Onderweg - Overnachten aan het water

Camperstops Onderweg - Overnachten aan het water

In deze gids vind je de 200 mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk!

Capitool reisgids Nederland

Capitool reisgids Nederland

Inspiratie voor je camperreis door Nederland.

Gerelateerde artikelen