fbpx
Zeeland camperreis

Ontdek Zeeland met de camper

De provincie Zeeland heeft volop te bieden voor de camperaar! Vanwege de relatief korte afstanden is het perfect om een stadsbezoek te combineren met een uitje vlak buiten de stad, zoals een museum of het waterpark Neeltje Jans. Ga je een lang weekend weg met de camper in Zeeland, of ga je met kinderen op camperreis? Dan zijn deze uitjes zeker een aanrader!

Goes

In de stad Goes komen oud en nieuw bij elkaar, wat dit een mooie bestemming maakt voor je campervakantie in Zeeland. Vanaf de Grote Markt kun je vrijwel te voet naar alle bezienswaardigheden van de stad. Zo kom je vanaf hier gemakkelijk bij de stadshaven, waaromheen je prachtige historische panden ziet die zeker niet onderdoen aan de grachtenpanden van Amsterdam! Vandaag de dag is de haven nog in gebruik als jachthaven. Wanneer je verder door het centrum loopt, kom je nog verschillende prachtige kerken tegen en ook het Historisch Museum De Bevelanden, waar je onder andere alles leert over de Zeeuwse klederdracht en merklappen. Dit is een lap waarmee jonge meisjes vroeger konden oefenen met borduren. Het bijzondere aan dit museum is dat het in een oud klooster gevestigd is, dat ook nog een tijd dienst heeft gedaan als weeshuis. Ook is het oudste gebouw van Goes te bezoeken, namelijk Slot Oostende. Een prachtig slot aan de buitenkant, en binnen kun je genieten van een biertje uit de eigen brouwerij of van een heerlijke maaltijd! Al in de dertiende eeuw werd het begin van het kasteel gebouwd. In de eeuwen daarna is er veel aangepast en gerenoveerd aan het slot. Door zowel het slot als door de brouwerij kun je een rondleiding krijgen om hier meer over te weten te komen.

Het water op

Na je bezoek aan de stad, is het tijd om richting de kust te gaan met de camper. Naast een heerlijk dagje aan het strand, waarvoor Zeeland ook perfect is, is het natuurlijk ook heel fijn om een dagje het water op te gaan tijdens je weekend weg met de camper in Zeeland! Op verschillende plaatsen kun je een bootje huren, bijvoorbeeld bij Zeilschool De Viking. De zeilschool zit op ongeveer een kwartier rijden van Goes. Er zijn verschillende soorten bootjes te huur, waaronder een sloep en een motorboot. Voel de wind door je haren gaan wanneer je op het water bent en bekijk de prachtige omgeving van het Veerse Meer, dat grotendeels omringd is met groen. Mocht je een langere tijd verblijven en graag willen leren zeilen, dan kan dat hier natuurlijk ook.

Voor een heerlijk rustige camperovernachting kun je net iets buiten Goes overnachten bij de boer in Heinkenszand. Wil je meer in de buurt van de zee zitten na je avontuur op het water, dan kun je ook op loopafstand van het Veerse Meer overnachten.

Zeeland camperpark Veerse Meer
- Kom heerlijk tot rust op een van de vele camperplaatsen in Zeeland.

Middelburg

De hoofdstad van de provincie Zeeland, Middelburg, is een prachtige historische stad om te bezoeken met de camper! Op de Markt valt al gelijk het prachtige stadhuis op, dat al in 1952 gebouwd werd. Vanaf de Markt kun je ook weer gemakkelijk naar de vele bezienswaardigheden. Met name de abdij van Middelburg is een bijzondere plaats. Vanaf 1100 tot 1574 leefden hier de monniken uit Vlaanderen, totdat zij weg moesten toen de prins van Oranje de stad veroverde. Sindsdien is het in gebruik als zetel voor de Staten van Zeeland. Door de abdij is ook een rondleiding te boeken om hier meer over te weten te komen. Een ander mooi gebouw in het centrum, dat helaas niet te bezoeken is van binnen, is de Stadsschuur. Dit werd van 1585 tot en met 1998 gebruikt als opslagplaats. In de buurt van Middelburg liggen verder nog verschillende molens, waarvan de meesten ook te bezoeken zijn tijdens je camperreis door Zeeland, meestal wanneer de molen draait. Het is slim om dit even na te kijken per molen.

Waterpret

In 20 minuten rijd je vanaf Middelburg met de camper naar Neeltje Jans. Hier kun je volop waterpret beleven. Met name wanneer je op camperreis bent door Zeeland met kinderen, is dit een leuk uitje voor het hele gezin! In het deltapark kun je zeeleeuwen, zeehonden en ander zeeleven spotten, is er een deel vol met waterglijbanen en kun je relaxen aan het strand. Wil je het water op, dan is er ook een rondvaart te boeken over de Oosterschelde waarbij je misschien wel wild zeeleven spot zoals een zeehond! Daarnaast ligt Neetje Jans bij de grootste stormvloedkering van de wereld, waar je dan ook langsrijdt wanneer je onderweg bent naar Neeltje Jans. Neeltje Jans is hiervoor een werkeiland waar verschillende werkzaamheden voor de stormvloedkering uitgevoerd worden. 

In Middelburg overnacht je op loopafstand van het centrum bij Stadscamping Zeeland. Vanaf hier zit je ook binnen ongeveer 20 minuten rijden bij Neeltje Jans.

Zeeland deltawerken camper
- De Deltawerken, het water-verdigingssysteem van Nederland!

Zierikzee

Zierikzee is een prachtig stadje met een middeleeuws uiterlijk. Niet voor niks werd de stad gebruikt als decor voor de film van zeeheld Michiel de Ruyter! Omdat er in het historische centrum zo’n 500 monumenten te vinden zijn, staat de stad in de top 10 van de Nederlandse monumentensteden. In de stad vind je dan ook prachtige historische havenpoorten, die al uit de 14e eeuw stammen. Ook de stadshaven van Zierikzee is een bezoekje waard vanwege het uitzicht op één van de oude stadspoorten (de Zuidhavenpoort). Hier vind je ook Museumhaven Zeeland, waar je alles leert over het vroegere Zierikzee en de Zeeuwse scheepvaart. Het meest bijzondere in deze haven is misschien nog wel dat je de bruinvissen letterlijk kunt horen: via een luisterpaal is dit namelijk mogelijk gemaakt!

Overnacht je graag op een gratis camperplaats tijdens je camperries door Nederland? Deze gratis camperplaatsen in Zeeland en de andere provincies van het land zijn een echte aanrader. 

De geschiedenis van het water

In februari 1953 vond de Watersnoodramp plaats, waarbij de dijken door een enorme storm doorbraken. Om meer te weten over deze ramp, kun je het Watersnood Museum bezoeken. Vanaf Zierikzee is het ongeveer 10 minuten rijden met de camper naar het museum. Het bijzondere aan dit museum is dat het gevestigd is in 4 caissons (grote betonnen blokken) die werden gebruikt na de ramp om de dijk bij Ouwerkerk weer dicht te maken. In het museum kom je, soms op interactieve wijze, te weten hoe de ramp gebeurde, hoe de hulp verliep, wat de gevolgen waren van de ramp en de overstromingen die vandaag de dag plaatsvinden. Een museum dat voor zowel jong als oud indrukwekkend is! Het museum en een bezoek aan het historische centrum van Zierikzee zijn goed te combineren in één dag, maar langer verblijven kan natuurlijk altijd!

Vlak buiten Zierikzee, maar nog op loopafstand van het centrum, overnacht je bij camperplaats De Zandweg.

Wil je nog meer inspiratie voor een heerlijke camperreis door Zeeland? Lees dan ook zeker het artikel 4-daagse camperreis door Zeeland!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
Facile-en-Route Campergids

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Een selectie van de 150 mooiste camperplaatsen door heel Nederland!

Gerelateerde artikelen