fbpx
4-daagse camperreis door Zeeland

Camperroute Zeeland: ontdek de mooiste plekjes van Zeeland!

In het zuidwesten van Nederland ligt een provincie die uitermate geschikt is voor vakantie, midweek of weekendje weg: Zeeland. In Zeeland vind je kilometers aan strand- en duingebied, de lekkerste verse vis, pittoreske dorpjes en uiteraard ook genoeg fijne camperplaatsen! Ben jij benieuwd naar hoe een camperreis door Zeeland eruit kan zien? Lees dan snel verder!

Dag 1: Bruinisse – Burgh-Haamstede – Kamperland (51 km)

Zeeland is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland, België en Duitsland. Begin je je reis vanuit België? Overweeg dan om deze camperroute andersom te rijden. Dit is echter geen vereiste; je kunt in principe op elk punt van deze route aan je reis beginnen.

De eerste bestemming op deze camperroute is Bruinisse. In dit gezellige vissersdorp kun je overheerlijke mosselen eten of genieten van de natuur in het nabijgelegen Nationaal Park Oosterschelde.

Heb je jezelf volgegeten met verse mosselen? Dan is het tijd om een klein stukje door te rijden naar Zierikzee. Deze havenstad ligt op een korte afstand van Bruinisse en is de volgende tussenstop op de eerste dag van deze camperreis. Wist je dat Zierikzee in de top 10 van de Nederlandse monumentensteden staat?! Het is dus zeker de moeite waard om hier even uit te stappen onderweg!

Na Zierikzee kun je nog een korte tussenstop maken in Burgh-Haamstede. Hier kan je uitwaaien op het strand of een hapje eten op één van de vele gezellige terrassen. Na Burgh-Haamstede rijd je met de camper over de Oosterscheldekering om uiteindelijk uit te komen in het Kamperland. Hier parkeer je je camper bij Roompot Beach Resort om te genieten van een fijne nachtrust.

oosterscheldekering camperroute zeeland

- Aan het einde van de dag rijd je over de Oosterscheldekering om bij de camperplaats aan te komen. ©  Sky Pictures

Dag 2: Kamperland – Veere (23 km)

Op dag 2 word je wakker in Kamperland, ten zuiden van de Oosterscheldekering. Heb je zin in een leuk uitje? Rijd dan weer een stukje terug naar het noorden om Deltapark Neeltje Jans te bezoeken! Hier kun je onder andere de stormvloedkering bekijken, zeeleeuwen en zeehonden spotten én een rondvaart maken over de Oosterschelde.

Op zoek naar een andere (of nog meer) leuke activiteiten? Maak een kort uitstapje naar Veere. Dit pittoreske stadje ligt op een steenworp afstand van Kamperland en biedt een heleboel historie, bezienswaardigheden, leuke winkels en gezellige restaurants! Toe aan wat adrenaline? Op het Veerse meer, gelegen direct naast Veere, kun je verschillende watersporten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan waterskiën, surfen, zeilen, vissen óf zwemmen!

Wanneer je uitgeput bent van een lange, maar fantastische dag in Zeeland, kun je je camper parkeren bij Minicamping Korenbloem. Deze camperplaats ligt in Vrouwenpolder, op een kleine afstand van het historische Veere, en is de perfecte plek om een fijne dag af te sluiten.

veerse meer

- Aan het Veerse Meer kun je prima vissen! © Ben Biondina

Dag 3: Veere – Middelburg (25 km)

Op de derde dag van deze camperreis reis je vanuit Veere naar Middelburg. Dit neemt niet heel veel tijd in beslag, dus je kunt onderweg nog even een tussenstop maken in Domburg! Domburg staat ook wel bekend als één van de mooiste badplaatsen van Nederland, mede door zijn brede stranden en groot aanbod aan restaurants en wellness mogelijkheden. Dit is een heerlijke plek om een ochtend en/of middag te ontspannen!

Na een bezoekje aan Domburg vervolg je je reis naar Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Dit is dé plek om te gaan winkelen of een drankje te doen op een terras. Daarnaast heeft Middelburg overal prachtige historische gebouwen, dus tijdens een stadswandeling zul je ongetwijfeld je ogen uitkijken. Onze tip voor Middelburg? Ga tijdens je bezoek op zoek naar de allerlekkerste Zeeuwse bolus van de stad; dit heerlijke gesuikerde broodje móét je gegeten hebben tijdens een camperreis door Zeeland!

Aan het einde van de dag kun je je camper parkeren bij Stadscamping Zeeland, gelegen in de buurt van het centrum van de stad.

domburg strand camperroute zeeland

- Ontspan op het strand van Domburg! © Ben Biondina

Dag 4: Middelburg – Yerseke (39 km)

De laatste bestemming van deze camperreis is Yerseke. Houd je van oesters en mosselen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Er worden hier gedurende het hele jaar mosselen gevangen en daarnaast worden er ook nog eens oesters gekweekt. Tijdens je bezoek aan Yerseke moet je dan ook ongetwijfeld een rondleiding volgen langs de oesterputten, waar je van alles leert over deze heerlijke delicatesse en ze misschien zelfs wel zelf mag rapen!

De laatste activiteit van deze camperreis moge duidelijk zijn: wanneer je jezelf bevind in dé oester- en mosselhoofdstad van Nederland, kun je natuurlijk niks anders doen dan genieten van een heerlijk diner met oesters en/of mosselen in de hoofdrol. Er is bijna geen betere afsluiter van een camperreis…

Wil je nog overnachten in Yerseke? Dat kan! Parkeer je camper bij Camping Zon & Zee, gelegen aan de haven van Yerseke. Vanaf hier sta je binnen een mum van tijd in het gezellige vissersdorp.

oesterputten in yerseke

- Neem een kijkje bij de oesterputten in Yerseke! © Anda van Riet

Wil je nog meer van Nederland ontdekken? Bezoek dan eens de mooiste locaties aan het Fietserpad met de camper! Het Fietserpad is een fietspad dat van het hoge noorden naar het zuiden van Nederland loopt. Onderweg kom je langs de mooiste dorpen en natuurparken. Veel (camper)plezier!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids 2023 - deel 1

Facile-en-Route campergids - deel 1

Een handig overzicht van camperplaatsen in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk!

Capitool Reisgids Nederland

Capitool Reisgids Nederland

Inspiratie voor je camperreis door Nederland.

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Deze handzame campergids bevat de mooiste, leukste en meest bijzondere camperplaatsen in Nederland.

55 camperplaatsen en fietsroutes

55 camperplaatsen & fietsroutes in Nederland

55 geselecteerde camperplaatsen door heel Nederland, die allen zijn gelegen aan een fietsroute!

Gerelateerde artikelen