fbpx
gratis camperplaatsen Nederland

Gratis camperplaatsen in Nederland

Overnacht je graag op gratis camperplaatsen tijdens je camperreis door Nederland? Deze gratis camperplaatsen zijn ideaal om de omgeving te ontdekken. In de buurt van de camperplaatsen heb je volop te doen. Maak bijvoorbeeld een fijne wandeling of fietstocht, bezoek een nabijgelegen kasteel of huur een bootje: de mogelijkheden zijn eindeloos. De camperplaatsen zijn geselecteerd op provincie. Zo zoek jij gemakkelijk je volgende gratis camperplaats in Nederland uit. Klik op de naam van de camperplaats, dan zie je wat je allemaal kunt verwachten!

Gratis camperplaatsen Friesland

VV Drachten, Drachten

Rondom Drachten kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ook huur je in het Nationaal Park de Alde Feanen een bootje om het water op te gaan. De gratis camperplaats ligt naast het voetbalveld van VV Drachten.

Camperplaats Langweer, Langweer

De gratis camperplaats in Langweer ligt aan het water de Langwarder Wielen. In Langweer huur je een bootje om het water op te gaan. Per boot kom je langs de mooiste dorpjes van Friesland. Deze liggen allemaal aan de Friese Meren. Natuurlijk kun je ook een frisse duik nemen in het water of ontdek je het gebied gemakkelijk te voet of met de fiets.

Maak je een camperreis door Friesland? Onder andere Nationaal Park de Alde Feanen is een aanrader. Je leest hier alles over deze bezienswaardigheid en de rest van de hoogtepunten van Friesland.  

gratis camperplaats Nederland
- Vanaf de gratis camperplaats in Langweert kun je een bootje huren om het dichtbijzijnde water op te gaan. 

Gratis camperplaatsen Zuid-Holland

De Vosse, Hillegom

Hillegom ligt middenin de bollenvelden. In dit kleurrijke gebied kun je heerlijk wandelen en fietsen. Daarnaast kan een bezoek aan het Keukenhof natuurlijk niet ontbreken in deze omgeving. Je vindt deze bezienswaardigheid op steenworp afstand van de gratis camperplaats. Te voet of met de fiets zit je hier dan ook binnen mum van tijd.

Camperplaats Dordrecht, Dordrecht 

Camperplaats Dordrecht is de ideale uitvalsbasis om de gelijknamige stad te ontdekken. Tijdens het zogenoemde ‘Rondje Dordt’ dat je online vindt bezoek je de mooiste plekjes van de stad, waaronder de havens en verschillende locaties uit de geschiedenis. De camperplaats ligt op loopafstand van het centrum.

Gratis camperplaatsen Utrecht

Restaurant 3 Zussen, Rhenen

Rhenen ken je wellicht van het Ouwehands Dierenpark Rhenen. Deze dierentuin is een bezoekje waard voor jong en oud! Na een bezoek overnacht je gratis op de camperplaats bij Restaurant 3 Zussen. Het nuttigen van een maaltijd is niet verplicht, maar wordt gewaardeerd.

H2O Recreatiecentrum, Harmelen

Bij camperplaats H2O Recreatiecentrum in Harmelen overnacht je bij het zwembad. Kasteel de Haar ligt op steenworp afstand. Tijdens een bezoek bewonder je dit prachtige middeleeuwse bouwwerk. Je bezoekt het te voet of met de fiets.  

In de Facile-en-Route campergids deel 1 staan 3.838 camperplaatsen verdeeld over Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Door middel van handige symbolen en detailinformatie selecteer je gemakkelijk een camperplaats die aan jouw wensen voldoet. Deze camperplaatsen variëren van gratis camperplaatsen tot uitgebreide camperparken en campings.

Gratis camperplaatsen Zeeland

P Watertoren, Axel

De gratis camperplaats in Axel ligt in een groene omgeving aan het water. Hier kun je een fijne dag uittrekken om te gaan vissen. Daarnaast ontdek je de omliggende natuur via de wandel- en fietsroutes die langs de camperplaats komen.

Camperplaats Hansweert, Hansweert

Vanaf de gratis camperplaats in Hansweert heb je een mooi uitzicht op de Westerschelde. Ter plaatse liggen verschillende wandel- en fietsroutes vanaf waar je het prachtige Zeeuwse landschap ontdekt.

Een prachtige kustlijn, historische locaties en gezellige steden: Zeeland heeft het allemaal. Dit zijn de hoogtepunten van de provincie.

gratis camperplaats Nederland
- De gratis camperplaats in Hansweert biedt een prachtig uitzicht op de Westerschelde!

Gratis camperplaats Overijssel

Camperplaats Genemuiden, Genemuiden

In de buurt van de camperplaats in Genemuiden kun je heerlijk een dag vissen in het water van de Vecht. Wil je alles leren over Genemuiden en het leven van vroeger, dan kan dat bij het Historisch Centrum Genemuiden. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden huur je een bootje om een fijne dag op het water door te brengen.

Gratis camperplaats Flevoland

P Houtribhoek, Lelystad

In Lelystad overnacht je op steenworp afstand van het Houtribhoekstrand. Hier kun je een fijne dag in of aan het water doorbrengen. Daarnaast kun je hier in de omgeving vissen. Je zit tevens binnen mum van tijd in het centrum van Lelystad. Hier bezoek je de outlet Batavia Stad of het historische museum Batavialand.  

Gratis camperplaatsen Gelderland

Camperstop Duiven, Duiven

Duiven ligt dichtbij het centrum van Arnhem. Tijdens een stadswandeling ontdek je hier het centrum. Of bezoek de Veluwe voor een fijne wandeling of fietstocht. Ook het Nederlands Openluchtmuseum ligt in de buurt. Hier krijg je een kijkje in de Nederlandse geschiedenis.

Slot Loevestein, Poederoijen

Bij gratis camperplaats Slot Loevestein heb je volop recreatiemogelijkheden. Natuurlijk het Slot Loevestein dat je te voet kunt bezoeken, maar langs de camperplaats komen ook verschillende wandelingen en fietstochten. Met de pont bereik je verschillende dorpjes aan de andere kant van de rivier de Waal.

gratis camperplaats Nederland
- In Poederoijen overnacht je op steenworp afstand van Slot Loevestein. 

Gratis camperplaats Drenthe

Camperplaats Emmen, Emmen

Zojuist een bezoek gebracht aan Dierenpark Emmen of ben je van plan om dit nog te doen? Vanaf de gratis camperplaats in Emmen zit je hier binnen mum van tijd! Wil je de omgeving ontdekken, dan kun je te voet of met de fiets langs de verschillende hunebedden.

Gratis camperplaatsen Groningen

Camperplaats Appingedam, Appingedam

In Appingedam en de omgeving van de gratis camperplaats is volop te zien. Zo vind je hier de hangende keukens. Door ruimtegebrek werden deze keukens boven het water gebouwd. In het Museum Stad Appingedam leer je alles over de geschiedenis van de stad. Verder kun je vissen in het Damsterdiep en liggen er wandel- en fietsroutes in de omgeving.

’t Kompas, Lutjegast

In Lutjegast vind je het Abel Tasman museum. Hier leer je alles over het leven van deze befaamde ontdekkingsreiziger. Het museum huist hier omdat Lutjegast zijn geboorteplaats is. In de omgeving van de camperplaats kun je ook heerlijk wandelen en fietsen.

Gratis camperplaatsen Noord-Holland

Recreatieterrein Wolskamer, Huizen

In Huizen overnacht je met de gratis camperplaats op steenworp afstand van het Gooimeer. Je huurt bij Bootverhuur Huizen een bootje om het Gooimeer op te gaan. Hier kun je een fijne dag uittrekken om te gaan vissen. Daarnaast komen er langs de camperplaats verschillende wandel- en fietsroutes.

De Simonehoeve, Katwoude

Kaasliefhebbers opgelet: bij camperplaats De Simonehoeve overnacht je bij de kaasboerderij. Hier krijg je een gratis rondleiding over de boerderij en mag je misschien wel een stukje kaas proeven. Op korte afstand kun je vissen aan het Markermeer. De camperplaats ligt ook vlakbij Volendam, een leuke dagtrip!  

Gratis camperplaatsen Noord-Brabant

Camperplaats Gemert, Gemert

In Gemert ontdek je gemakkelijk het Brabantse landschap vanaf de gratis camperplaats. De wandel- en fietsroutes starten namelijk bij de camperplaats. In Gemert bewonder je ook het kasteel van Gemert, dat rond het eind van de 14e eeuw gebouwd werd.

Gemaal van Sasse/Kazematten, Grave

De camperplaats in Grave ligt op een bijzondere locatie, namelijk bij het Gemaal van Sasse. Door het gemaal stroomt water van de Peel naar de Maas. Daarnaast vind je hier ook het Kazemattenmuseum Grave. Hier krijg je een kijkje in de Tweede Wereldoorlog. In Grave heb je ook het Zuidwaterlinie bezoekerscentrum waar je alles leert over dit verdedigingswerk.

Camperplaats Bergen op Zoom, Bergen op Zoom

Vanaf de gratis camperplaats in Bergen op Zoom heb je uitzicht op het water van de Binnenschelde. Je ontdekt Bergen op Zoom tijdens een fijne stadswandeling. Het is één van de oudste steden van Nederland, wat een wandeling zeker de moeite waard maakt.

Op zoek naar de perfecte reisgids voor je camperreis door Nederland en/of België? Wij hebben een aantal campergidsen voor je op een rij gezet die de perfecte reisgenoot zijn tijdens je volgende camperreis door deze landen!

gratis camperplaats Nederland
- De camperplaats in Bergen op Zoom ligt aan het water van de Binnenschelde. 

Gratis camperplaatsen Limburg

Restaurant Boszicht, Maasbree

De camperplaats bij Restaurant Boszicht ligt zoals de naam al verklapt in een bosrijke omgeving. Verwacht dus een fijne wandeling door het Limburgse landschap! De camperplaats is gratis, maar een maaltijd nuttigen wordt gewaardeerd.

De Nieuwe Hateboer, Sittard

In Sittard zijn volop mogelijkheden om je te vermaken. Zo bezoek je er het Kasteelpark Born, een dierentuin in de tuinen van het vroegere kasteel. Je kunt daarnaast in de groene omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Of bezoek het centrum van Sittard om een fijne dag te shoppen.

Blijf automatisch maandelijk op de hoogte van alle laatste reisinspiratie door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je regelmatig mooie aanbiedingen in je mailbox. Schrijf je hier in. 

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
Facile-en-Route Campergids

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Een selectie van de 150 mooiste camperplaatsen door heel Nederland!

Gerelateerde artikelen

No item found!