fbpx
waarheen met de camper in november

De beste camperbestemmingen in Europa in november!

Het einde van het jaar nadert, het lekkere weer is definitief voorbij en de dagen worden korter én guurder. November klinkt niet echt als de ideale maand om op camperreis te gaan. Toch zijn er verschillende bestemmingen in Europa die wel geschikt zijn voor een camperreis deze maand! Lees snel verder en ga met ons mee op camperreis naar de mooiste camperreisbestemmingen en evenementen van november!

Overwinteren op Sicilië

Wil je de winter graag nog even uitstellen? Dan moet je naar het zuiden van Europa. Eén van onze persoonlijke favorieten is het Italiaanse eiland Sicilië. De temperaturen liggen hier in november tussen de 18°C en 21°C en de gemiddelde watertemperatuur ligt zelfs rond de 20°C! Dat betekent dat Sicilië het langste strandseizoen heeft van heel Italië, je kunt dus gemakkelijk nog een duik in het water nemen rond deze tijd van het jaar! Let wel op: je bent in november op Sicilië niet 100% verzekerd van lekker weer. Gelukkig is er wel van alles te doen op dit eiland, waarvan ook veel activiteiten waar je niet per sé lekker weer voor nodig hebt.

Naast prachtige stranden barst Sicilië ook van de architectonische bezienswaardigheden en historische steden. Voor een compleet overzicht van de verschillende activiteiten in Sicilië met bijbehorende camperplaatsen, lees je onze blog “Camperroute Sicilië: ontdek dit prachtige eiland”. Deze camperroute van twee weken brengt je langs de mooiste plekken van het eiland, zodat jouw camperreis naar Sicilië onvergetelijk wordt!

Ga je toch liever ergens anders de zon opzoeken? Spanje en Portugal zijn beide geliefde bestemmingen voor overwinteraars. Met de gloednieuwe campergids ‘Camperstops onderweg – overwinteren in de zon’ vind je gemakkelijk de allerbeste camperplaatsen om de koude wintermaanden op door te brengen. De gids bevat informatie over honderden camperplaatsen in Spanje en Portugal, inclusief informatie over het klimaat in de desbetreffende regio’s.

taormina sicilië camperbestemming november

- Sicilië is de perfecte plek om nog even van de zon te genieten in november!

Bonfire Night in Londen

Elk jaar op vijf november wordt de Londense nachtlucht verlicht door gigantisch veel vuurwerk. Guy Fawkes Night, of beter bekend als Bonfire Night, is een jaarlijks evenement in de Engelse hoofdstad ter herdenking van een historische gebeurtenis.
In 1605 was er een samenzwering om het Britse parlementsgebouw op te blazen, mede georganiseerd door Guy Fawkes. Om te vieren dat dit niet gebeurd is, vinden er op 5 november elk jaar verschillende vuurwerkshows plaats, net als dat op meerdere plekken in het Verenigd Koninkrijk “guys” in de brand worden gestoken. Naast het vuurspektakel is Bonfire Night ook een gelegenheid om te genieten van traditioneel eten en drinken, muziek en gezelligheid.

Er zijn veel plekken in Londen waar je kunt genieten van een spectaculaire vuurwerkshow. De meeste vinden op 5 november plaats, maar er zijn ook enkele shows die al een dag eerder, op 4 november, plaatsvinden. Eén van de grootste shows vindt plaats op het parcours bij Kempton Park. Dit jaar kun je hier op 4 november het spektakel bewonderen.

Met de camper kun je overnachten bij Maidstone Services. Deze camperplaats ligt helaas een stuk buiten het centrum, maar binnen 1,5 uur met het openbaar vervoer (of met de camper) sta je al midden in het centrum! Daarnaast ligt deze camperplaats in de buurt van de Kent Downs Area of Outstanding Natural Beauty, wat betekent dat je hier een heleboel mooie wandelingen en fietstochten kunt maken!

bonfire night londen camperbestemming november

- Tijdens Bonfire Night zijn er overal in Londen spectaculaire vuurwerkshows!

Citytrip naar Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië én de perfecte bestemming voor een winterse citytrip! Oké, het weer is rond deze tijd van het jaar niet al te best in deze omgeving, maar de gezelligheid en festiviteiten in de stad maken de boel een stuk warmer! Natuurlijk ga je op camperreis naar Praag om alle prachtige bezienswaardigheden te zien, zoals de Karelsbrug, de Astronomische Klok of de Praagse Burcht. Daarnaast heeft Praag enkele fantastische traditionele restaurants en kun je op meerdere plekken terecht voor een heerlijk Tsjechisch biertje. Maar in november is er naast al deze activiteiten nog heel wat meer te beleven!

Op 11 november wordt in Praag Sint-Maarten gevierd. Je kunt toekijken bij prachtige lampionnenoptochten of deelnemen aan traditionele gebraden ganzenproeverijen. Beide zijn ervaringen die je niet snel zult vergeten! Naast Sint-Maarten wordt ook een ander christelijk feest groots gevierd: Kerstmis!

Vanaf 28 november tot aan de eerste dag van Kerstmis kun je bij de Karelsbrug een bijzondere ceremonie bij wonen. Deze brug, dat tevens hét icoon is van Praag, is de enige brug op de wereld die nog met olielampen verlicht wordt. De laatste dagen van het jaar kun je de ceremonie bijwonen waarbij deze kaarsen aangestoken worden. Daarnaast zullen de laatste dagen van deze maand de kerstmarkten zich openen in de stad én zal de populaire kersttram weer rondrijden door het centrum. Genoeg te doen in ieder geval! Overnachten kan met je camper in de buurt van centrum bij Prague Camp.

karelsburg praag camperbestemming november

- De prachtige Karelsbrug is tijdens de lantaarnceremonie in de winter éxtra mooi en bijzonder!

Waar gaat de reis heen in november? Vind nog veel meer camperplaatsen in Europa in de Camperstop-App! Door de handige filtermogelijkheden in de app vind je nog gemakkelijker de perfecte camperplaats voor jou. Download de app nu op iOS of Android en probeer de app voor 7 dagen gratis en geheel vrijblijvend!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Camperstops onderweg - overwinteren in de zon

Camperstops onderweg - Overwinteren in de zon

Selectie van camperplaatsen om te overwinteren in Spanje en Portugal!

ANWB Camperboek Italië

ANWB Camperboek Italië

De beste reisgids voor een camperreis door Italië!

Gerelateerde artikelen