fbpx
Kroatië buiten de gebaande paden

Kroatië buiten de gebaande paden: 5x de mooiste camperbestemmingen!

Kroatië is terecht een populaire bestemming in Europa! Duizenden toeristen verwonderen zich jaarlijks aan het historische centrum van Dubrovnik of het prachtige blauwe water van het eiland Hvar, en dan hebben we het nog niet eens over de prachtige natuur van de Plitvice meren gehad! Eén nadeel: deze populaire bestemmingen zijn vaak drukbezocht. Ben je benieuwd naar wat verborgen juweeltjes van Kroatië, waar je kunt genieten van een rustige vakantie met de camper? Lees dan snel verder, in dit artikel zetten we vijf van deze bestemmingen voor je op een rijtje!

Omiš, Split-Dalmatië

Split is alom bekend als een zon- en feestbestemming. Maar wist je dat je een stukje ten zuiden van Split een paar van de mooiste plekken van Kroatië kan vinden? Op ongeveer 40 minuten rijden afstand van Split ligt Omiš. Dit stadje is omringd door hoge bergen en was ooit de thuisbasis van piraten. Gelukkig zijn die inmiddels vertrokken uit Omiš, dus je kunt nu ongestoord genieten van de prachtige omgeving.

Waag je aan de Cetina rivier op een raft, of bewonder de prachtige natuur van boven met een zip line. Er valt hier genoeg te beleven voor outdoor liefhebbers! Doe je liever wat rustiger aan? Er zijn genoeg mooie stranden in de buurt om even uit te rusten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Velika Plaza, hét stadsstrand van Omiš! Hier kun jij je gemakkelijk een hele dag vermaken. Overnachten kan bij Camping Galeb, gelegen nabij het centrum van Omiš.

omiš

- Omiš wordt omgeven door prachtige bergen en rotsen!

Brela, Split-Dalmatië

Wij snappen het als je geen genoeg kan krijgen van de Dalmatische kust. Gelukkig ligt op een halfuur rijden afstand van Omiš een prachtige badplaats: Brela! Deze kleine gemeente is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een knus vissersdorpje en bezit een paar van de mooiste stranden van Kroatië! Bezoek het prachtige Punta Rata Beach. Dit kiezelstrand is omgeven door bijzondere rotsen en groene natuur, wat dit strand bijna paradijselijk maakt! Een andere aanrader is Podrace Beach, dit strand is volgens velen het mooiste strand van Brela.

Ben jij van plan om te gaan genieten op de prachtige stranden van Brela? Parkeer je camper dan bij Basko Polje. Deze camperplaats ligt in Baška Voda, een stukje ten zuiden van Brela, maar toch een beeldschone plek om te overnachten met je camper.

punta rata beach

- Het paradijselijke Punta Rata beach is zeker een bezoekje waard!

Nationaal Park Risnjak, Gorski Kotar

Nationaal Park Risnjak ligt in het noordwesten van Kroatië, en wordt niet voor niets het ‘groene hart van Kroatië’ genoemd. De natuur is hier adenbenemend mooi. Er zijn verschillende wandelroutes voor alle niveaus uitgestippeld door het nationale park. Wij raden je zeker aan om naar de Kupa bron te wandelen; een prachtige azuurblauwe bron omgeven door groene natuur! Deze bron is gemakkelijk te voet te bereiken in ongeveer 30 minuten.

Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Loop dan naar de Veliki Risnjak, het hoogste punt van het Nationale Park. Deze piek is maar liefst 1528 meter hoog en de wandeling ernaartoe duurt zo’n 3 uur, maar dan word je wel beloond met een fenomenaal uitzicht over de Kroatische natuur.

Er zijn helaas weinig camperplaatsen in de buurt van Nationaal Park Risnjak, daarom raden wij je aan om te overnachten bij Camping Oštro. Deze camperplaats ligt op ongeveer een uur rijden van het Nationaal Park.

risnjak nationaal park

- Tijdens een wandeling in Nationaal Park Risnjak kom je langs de mooiste plekken!

Motovun, Istrië

Istrië is een populaire vakantieregio in Kroatië en Slovenië; en het bergdorpje Motovun is misschien wel het mooiste van deze hele regio! Dit kleine, ommuurde stadje is hoog gelegen op een heuvel en biedt daarom een fantastisch uitzicht over de groene omgeving. Istrië staat vooral bekend als een regio voor fijnproevers dankzij de overheerlijke olijfolie, pasta en truffels. Benieuwd naar alle culinaire hoogstandjes van Istrië? Lees dan snel onze blog “5x Culinair Camperen: Europa voor foodies”.

De groene omgeving van Motovun leent zich ook perfect voor fietstochten. Het is hier prachtig fietsen langs uitgestrekte vlaktes, weidse bossen en olijfgaarden. Uiteraard sluit je de intensieve fietstocht af met een heerlijk drankje op een zonnig terras. Overnachten kan dichtbij het “centrum” van Motovun bij Motovun Camping. Extra leuk: bij deze camperplaats heb je gratis toegang tot een zwembad.

motovun

- Geniet van heerlijk eten in Motovun na een lange dag fietsen door Istrië!

Brač, Dalmatië

Op zoek naar een mooi eiland in de Adriatische Zee? Nee, we hebben het niet over Hvar… bezoek eens het beeldschone eiland Brač! Dit eiland is gemakkelijk te bereiken met een ferry vanuit Split en is één van de mooiste vakantiebestemmingen van heel Kroatië. Relax op het paradijselijke strand Zlatni Rat of maak een stevige wandeling naar de Vidova Gora, het hoogste punt van alle Adriatische eilanden; een waanzinnig uitzicht is gegarandeerd!

Ben je fan van geschiedenis? Bezoek dan de kloosters bij Bol. Deze kloosters zijn gebouwd in een grot en inmiddels al meer dan 400 jaar oud! Er valt in ieder geval genoeg te ontdekken op dit prachtige eiland. Overnachten kan met je camper bij Kamp Kito, gelegen nabij het beroemde Zlatni Rat strand en de kloosters van Bol.

brac

- Het strand Zlatni Rat is favoriet van vele fotografen; en wij snappen wel waarom!

Reis je liever wel naar toeristische bestemmingen in Kroatië? Lees dan snel onze blog “5x doen tijdens je camperreis in Kroatië”. Blijf je graag op de hoogte van het laatste campernieuws, de leukste camperreisinspiratie en nog veel meer? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids - deel 3

Facile-en-Route Campergids - deel 3

Een handig overzicht van camperplaatsen in Spanje, Portugal, Italië, Slovenië, Kroatië & Griekenland!

Capitool Reisgids Kroatië

Capitool Reisgids Kroatië

Een handige gids die je helpt met het samenstellen van je reis door Kroatië!

Gerelateerde artikelen