fbpx
Kroatië camper bezienswaardigheden

5x doen tijdens je camperreis in Kroatië

Een camperreis door Kroatië zit vol met verrassingen. Er is voor ieder wat wils en je kunt kiezen uit talloze activiteiten, bezienswaardigheden, stranden en natuurparken. Zo kun je dolfijnen spotten, wijn proeven, wandelen door een historisch stadje of een van de vele eilanden bezoeken. Kortom: je hoeft je in Kroatië geen seconde te vervelen. Ben je benieuwd welke activiteiten je zeker gedaan moet hebben tijdens je camper-avontuur in Kroatië? Dat en meer lees je in deze blog!

1. Breng een bezoek aan de Plitvice meren

We beginnen dit lijstje met de highlight van Kroatië: de Plitvicemeren. Deze meren zijn wereldberoemd en je bezoek aan Kroatië is dan ook niet compleet zonder de Plitvice meren gezien te hebben. Deze schitterende meren zijn te bewonderen rond het plaatsje Plitvička Jezera en zijn onderdeel van Nationaal Park Plitivcemeren. De meren met 1000 tinten groen zijn ontstaan door duizenden jaren van kalkafzetting. Inmiddels telt het park maar liefst 16 meren en 90 watervallen! Rondom de Plitvice meren zijn er vele wandelroutes die allemaal de moeite waard zijn. Het maakt niet uit welke wandelroute je kiest, je zal gegarandeerd versteld staan van dit mooie stukje natuur.

Camper Kroatië Plitvice meren

- Wanneer je in Kroatië bent, moet je de Plitvice meren gezien hebben! 

2. Dwaal door de straten van Dubrovnik

Een stad die zeker niet mag ontbreken op dit lijstje is Dubrovnik. Deze stad heeft niet voor niets een plekje veroverd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer je via de oude stadsmuren het centrum van Dubrovnik bereikt, snap je meteen waarom. Het voelt even alsof je terug in de tijd gaat door de eeuwenoude pleintjes, straatjes van kalksteen en de oude stadspoorten. Eén ding is zeker: je raakt niet uitgekeken in deze stad! Laat je lekker verdwalen in de smalle steegjes van deze volledig ommuurde stad. Tijdens je wandeling ontdek je in iedere straat wel weer iets nieuws. Highlights die je zeker niet mag missen zijn de kathedraal, de haven van Dubrovnik en het uitkijkpunt Mount Srđ. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het oude centrum en de Adriatische Zee.

camper Kroatië Dubrovnik stad

- Wist je dat het centrum van Dubrovnik volledig ommuurd is?

3. Krka National park: een bijzonder stukje natuur

Niet alleen de Plitvice meren, maar ook het Krka National Park verdient zeker een plekje in deze blog. Het park heeft zijn naam te danken aan rivier de Krka die dwars door het park heen stroomt. Om National Park Krka te bezoeken moet je vlakbij het plaatsje Sibenik zijn. Trek stevige schoenen aan en ontdek al het moois van dit Nationale Park. Tijdens een wandeling kom je vele watervallen tegen, mooie uitzicht punten, talloze plantensoorten en de meest bijzondere dieren tegen. Ben je van plan om dit park te bezoeken? Bereid je bezoek dan wel even voor! Het park is namelijk 110 vierkante kilometer en heeft 5 verschillende ingangen. Het park heeft ook een eigen app de Krka app. Deze app geeft je informatie over waar je alles kan vinden en nog veel meer leuke tips. Op deze manier haal je alles uit je bezoek aan het Krka National Park!

camper Kroatië Krka National Park

- Ontdek Krka Natonal Park en kijk je ogen uit! 

4. Eilandhoppen met een boot

Kroatië is de bestemming van de 1000 eilanden! Er is geen betere manier om deze eilanden te bewonderen dan met een boot. Tijdens je camperreis in Kroatië moet je dan ook zeker gaan eilandhoppen! Vanaf het water heb je namelijk het beste uitzicht op al de mooie stranden, de leukste boulevards en kom je even helemaal tot rust. De afstand tussen de eilanden van Kroatië zijn relatief klein, je kunt dus op één dag al meerdere eilanden bezoeken. Eilanden die je zeker niet mag overslaan zijn Hvar, Brac, Solta, Vis en Korcula! Hijs de zeilen en ontdek al het moois van Kroatië!

camper Kroatië eilandhoppen water

- Vanaf het water ontdek je Kroatië op een hele andere manier.

5. Zlatni Rat: één van de mooiste stranden van Europa

Kroatië heeft een eindeloze kustlijn met ontelbaar veel stranden. Eén van de mooiste stranden is toch wel Zlatni Rat. Dit strand is zelfs uitgeroepen tot één van de mooiste stranden op aarde. Het is een prachtig wit kiezelstrand die maar liefst 500 meter de zee inloopt. Vanaf het bovenaanzicht zie je dat het strand de vorm heeft van een hoorn, maar deze verandert voortdurend. Dit komt door de stroming, wind en de golven. Het is een populair strand, maar doordat het een lang strand is kun je altijd wel een fijn plekje vinden. Ook zijn er vele dennenbomen te vinden op het strand die voor de nodige schaduw zorgen.

camper Kroatië Zlatni Rat Golden beach

- Het is heerlijk vertoeven op dit mooie strand. 

Wordt Kroatië de bestemming voor je volgende camperreis? Dan kun je vast wel wat reisinspiratie gebruiken! Wij hebben een leuke camperroute van Noord naar Zuid-Kroatië voor je samengesteld die zeker de moeite waard is. Lees hier alles over deze camperroute en ontdek de leukste steden van dit veelzijdige land.

9x vissen vanaf de camperplaats

9x vissen vanaf de camperplaats

Is vissen jouw grootste hobby? Op veel camperplaatsen in België, Duitsland en Frankrijk kun je ontspannen je hengel uitgooien direct naast je camper. Zo wordt een visvakantie met de camper nog aangenamer! Ben je benieuwd naar deze camperplaatsen? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we 9 van deze camperplaatsen voor je op een rijtje.

Camperplaats De Lido, België

Camperplaats De Lido, in Leopoldsbrug, ligt aan het kanaal én heeft een mooie, grote visvijver. Je kunt hier dus de hele dag vissen! Op het terrein is ook een brasserie te vinden waar je allerlei heerlijke gerechten kunt bestellen. Reis je vanuit Nederland? Dan hoef je niet al te ver te reizen, de camperplaats ligt namelijk maar een klein stukje over de Nederlandse grens!

camperplaats de lido

- Bij Camperplaats De Lido verblijf je heerlijk aan het water!

Barrage de Nisramont, België

Gelegen in het prachtige wandelgebied rondom het stuwmeer van Nisramont is Barrage de Nisramont een perfecte camperplaats om enkele dagen te vertoeven. Dit stuwmeer ligt in de Ardennen, dus er valt van alles te beleven in de omgeving. In het stuwmeer kun je naast vissen ook andere wateractiviteiten doen, zoals kajakken of suppen. Zorg dat je naast je vishengel ook stevige wandelschoenen meeneemt, een wandeling rondom het stuwmeer mag namelijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze camperplaats!

Baalse Hei, België

Camping Baalse Hei ligt op slechts enkele kilometers afstand van de Belgische stad Turnhout, gelegen in het noorden van het land. Naast dat je tijdens je bezoek hier een bezoek kunt brengen aan deze gezellige stad, kun je op de camping zelf vissen in de prachtige visvijver! Met een dagkaart kun je een poging wagen om onder andere brasem, voorn, snoek, zeelt of baars te vangen.

visvijver camping baalse hei

- Op de camping vind je een prachtige visvijver met heel veel verschillende soorten vissen!

Moselcamping Alf, Duitsland

Moselcamping Alf ligt in de Moezel, een beeldschone regio in Duitsland. Vissers kunnen hier terecht in de campingbeek, waar je kunt vissen naar forel. Er is ook een lekker restaurant aanwezig op het terrein, je hoeft je dus geen zorgen te maken over het avondeten! Wil je wat meer van de omgeving zien? Lees dan “Naar de Moezel met de camper!”, in dit artikel geven we namelijk tips voor bezienswaardigheden en camperplaatsen in deze prachtige Duitse regio.

See- und Waldresort Gröbern, Duitsland

In de buurt van See-und Waldresort Gröbern vind je maar liefst 4 gigantische visvijvers met een totale oppervlakte van bijna 2.500 hectare! Het wemelt hier van de (grote) vissen. Houd er wel rekening mee dat je hier alleen mag vissen met een geldige visvergunning. Naast deze prachtige visvijvers vind je bij deze camperplaats ook verschillende wellness- en fitnessfaciliteiten, meerdere restaurants, een barbecueplek en een heleboel mogelijkheden tot watersporten!

see-und waldresort gröbern duitsland

- Kijk uit over het water vanuit je camper!

Alpen-Rundblick Mobil Camping, Duitsland

Wat is er nou fijner dan een mooi uitzicht tijdens het vissen? Bij Alpen-Rundblick Mobil Camping kun je vissen in de Siegelsee én Weidachsee, maar je kunt ook een wandeling maken langs de Iller – een zijrivier van de Donau. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden voor vissers én wandelaars. Het beste van alles: waar je ook staat op deze camperplaats, je hebt altijd een fantastisch uitzicht op de Alpen.

alp rundblick camperplaats vissen

- Het uitzicht vanaf deze camperplaats is ontzettend mooi!

Les Poissons d’Argent, Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk, in de buurt van Montpellier, vind je Les Poissons d’Argent. Op deze camperplaats vind je een visvijver van 8 hectare waar je onder andere naar goudbrasem en zeebaars kunt vissen. Wil je uitgebreid genieten van je eigen vangst? Dan kun je jouw vangst naar smaak door het restaurant van de camperplaats laten bereiden. Daarnaast zijn er verschillende mooie fiets- en wandelroutes te vinden in de omgeving van de camperplaats.

Halte Nautique, Frankrijk

Halte Nautique is een comfortabele, simpele camperplaats gelegen aan een kanaal. Op deze camperplaats zijn allerlei voorzieningen aanwezig, denk hierbij aan douches, toiletten en een wasmachine. Als je je camper direct naast het kanaal parkeert, kun je praktisch vanuit je bed je hengel al uitgooien!

camperplaats aan het water halte nautique

- De perfecte camperplaats aan het water!

Village Vacances et Pêche, Frankrijk

Op deze camperplaats verblijf je voor de campingpoort van camping Village Vacances et Pêche. Deze camping heeft maar liefst vier visvijvers waar je met geldige visvergunning je een hele dag kunt uitleven. In de vijvers kun je onder andere karpers, forel en voorn verwachten! De camping is met name populair onder vissers, maar in de omgeving kun je ook vele mooie wandel- of fietstochten maken.

village vacances et peche

- Er bestaat bijna geen betere plek om te vissen! © Mayenne Tourisme

Ga je liever in Nederland vissen? Er zijn in dit land namelijk ook genoeg camperplaatsen waar je ter plaatse je hengel uit kunt gooien! In onze blog “8x vissen vanaf de camperplaats!” vind je alvast wat inspiratie voor enkele mooie camperplaatsen met viswater in Nederland.

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Overnachten aan het water

Camperstops onderweg - Overnachten aan het water

Praktische campergids met een selectie van 200 mooie camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk.

France Passion

France Passion

Gratis overnachten met de camper bij duizenden (wijn)boeren in heel Frankrijk!

Capitool reisgids Duitsland

Capitool reisgids Duitsland

Inspiratie voor je camperreis door Duitsland.

Landvergnugen

Landvergnügen

Gratis overnachten bij aangesloten boerenbedrijven en wijnhuizen door heel Duitsland!

Gerelateerde artikelen

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

Reis met je camper door het veelzijdige Europa!

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Camperstops onderweg overnachten aan het water

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

De 200 mooiste camperplaatsen aan het water!

Gerelateerde artikelen

No item found!