fbpx
Route 66 portugal EN2

Roadtrip EN2: De Portugese Route 66!

De route 66 ligt natuurlijk in Amerika, maar ook in Europa kun je een prachtige lange roadtrip maken! De 739 kilometer lange EN2 voert je van noord naar zuid Portugal. Deze route, die loopt van Chaves tot aan Faro, is de levensechte vertegenwoordiging van Portugese gewoonten en tradities. Ontdek het authentieke binnenland van Portugal met deze prachtige camperroute!

Wat je moet weten

In deze camperroute maken we soms een klein uitstapje buiten de EN2, maar het gros van de route wordt over deze prachtige landelijke weg gereden. Om volledig van de reis te genieten, raden we je aan om 7 tot 10 dagen de tijd te nemen. Hierdoor kun je op je gemak alle prachtige dingen die je onderweg tegen gaat komen bewonderen.

Aangezien deze route vooral door het binnenland van Portugal voert, raden we je aan om in het voor- of najaar te reizen, dan zijn de temperaturen namelijk heerlijk aangenaam. Daarnaast is het handig om te weten dat de maximale snelheid op Portugese EN-wegen 90 km/uur bedraagt.

Bijzonder: Een EN2-paspoort

Eigenlijk heb je geen paspoort nodig om naar Portugal te reizen, maar we raden je toch aan om het bijzondere EN2- paspoort op te halen bij het toeristenbureau in Chaves. Tijdens je reis kun je alle locaties afstempelen in je paspoort, en daarnaast heeft het gele boekje handige tips voor onderweg!

Chaves portugal

- In Chaves kun jij je EN2-paspoort ophalen!

Dag 1: Chaves – Vila Real (70 km)

Onze route begint in het noorden van Portugal, in Chaves. Dit historische stadje ligt aan de Rio Tâmega rivier, en dichtbij de Spaanse grens. Hier vind je het herkenningspunt dat de start van de EN2 route aangeeft. In Chaves vind je prachtige romeinse architectuur, en kun je de heerlijkste Pastéis de Chaves proeven!

Vanuit Chaves rijden we naar het zuiden, richting Vila Real. Onderweg maken we echter nog enkele korte tussenstops. De eerste stop is Vidago, wat bekend staat om zijn thermale bronnen. Onze tweede tussenstop is Pedras Salgadas, ook hier vind je weer thermale bronnen. Neem hier zeker een kijkje bij het prachtige Pedras Salgadas Thermal Park.

Een klein stukje rijden vanaf Pedras Salgadas ligt Vila Pouca de Aguiar, hier vind je prachtige bergachtige vergezichten. Daarnaast zul je hier veel ruïnes en overblijfselen uit de romeinse tijd vinden. Onze dag eindigt in het prachtige Vila Real. Dit is één van de oudste steden van de Trás-o-Montes regio. Neem in deze stad zeker een kijkje bij het Mateus Palace, een adembenemend mooi landgoed, en tevens één van de hoogtepunten van de Barokke bouwkunst in Portugal. Om te overnachten in Vila Real, kun je je camper parkeren bij Camping Vila Real.

camperplaats

- Parkeer je camper bij Camping Vila Real, dichtbij alle bezienswaardigheden!

Dag 2: Vila Real – Viseu (107 km)

Op de tweede dag van de reis komen we weer langs prachtige historische bestemmingen. Vanuit Vila Real rijden we een kort stukje naar Lamego. Deze stad is de culturele hoofdstad van de regio! De stad kenmerkt zich door de barokke en rococo bouwstijl die je op de hoek van elke straat tegen zult komen! Ook kun je in deze regio van Portugal heerlijke wijn proeven!

Onze reis vervolgt naar Castro Daire, waar je een paar van de mooiste rivierstranden van Portugal vindt. Hierna rijden we door naar onze eindbestemming van de dag, Viseu. Deze charmante stad heeft een rijke cultuur en gastronomie! Proef het traditionele Rancho à Moda di Viseu, gemaakt van verschillende soorten vlees, kool, pasta, aardappelen en kikkererwten. Smakelijk!

Overnacht met je camper bij Viseu, een gratis camperplaats waarvan je binnen no time het centrum van de stad kunt bereiken.

viseu portugal

- De charmante stad Viseu heeft prachtige architectuur!

Dag 3: Viseu – Coimbra (129km)

Op dag 3 wijken we een stukje af van de EN2, om de universiteitsstad Coimbra te bezoeken! Hier vind je de oudste universiteit van Portugal, wat deze stad een plekje op de UNESCO-werelderfgoedlijst heeft gegeven. Naast deze indrukwekkende universiteit vind je hier ook kathedralen, pleintjes en een heleboel gezelligheid!

Maar vergeet onderweg naar Coimbra ook zeker niet om bij Serra de Atalhada te stoppen! Hier vind je namelijk allerlei prachtige windmolens met een spectaculair uitzicht.

Om te overnachten in Coimbra, kun je je camper bij Parque do Choupalinho kwijt. Deze camperplaats ligt aan de rivier, waardoor je er heerlijk rustig kunt verblijven!

coimbra universiteit

- Bezoek zeker de universiteit wanneer je in Coimbra bent!

Dag 4: Coimbra – Montargil (174 km)

Vanuit Coimbra rijden we een heel stuk over de A13, waardoor we uitkomen bij Tomar. Deze stad wordt ook wel de stad van de Tempeliers genoemd. Neem hier de tijd om het klooster Convento de Cristo te bekijken. Na een bezoek aan het klooster kun je een wandeling maken door het bos Mata dos Sete Montes, gelegen aan het klooster. Een wandeling door dit bos leidt je uiteindelijk naar het historische centrum van deze prachtige stad!

Na een bezoekje aan Tomar keren we weer terug op de EN2. We rijden nu ook de regio Alentejo binnen. Deze regio heeft uitgestrekte velden, olijfbomen en prachtige landelijke vergezichten. Hier vinden we uiteindelijk ook de eindbestemming van deze dag: Montargil. Deze plek staat bekend om zijn weidse stuwmeer, met helder blauwe wateren. Dit is dus de perfecte plek om een frisse duik te nemen en even uit te rusten van de afgelopen dagen! Overnacht bij Orbitur Montargil, pal naast het stuwmeer.

en2 route

- Onderweg op de EN2 kom je de mooiste vergezichten tegen!

Dag 5: Montargil – Montemor-o-Novo (60 km)

In Montemor-o-Novo kun je van de rust genieten. Neem hier zeker een kijkje bij de Escoural grotten en het Peneda Gerês strand. Overnachten kan bij Quinta da Plansel, een camperplaats bij een wijnboer. Vergeet dus ook zeker niet om hier een tour door de wijngaard te nemen!

Mocht je een uitstapje willen maken vanuit Montemor-o-Novo, neem dan eens een kijkje in Évora. Dit is de bekendste stad van de Alentejo regio, en herbergt een heleboel historische bouwwerken! De stad is gemakkelijk te voet te verkennen, en is dus ideaal voor een kort uitstapje vanaf de EN2.

wijnboer camperplaats

- Overnacht bij een wijnboer en proef heerlijke Portugese wijnen!

Dag 6: Montemor-o-Novo – Loulé (200 km)

Op de voorlaatste dag van de reis staat er nog een pittig stukje rijden voor de boeg, maar gelukkig is er onderweg genoeg te beleven!

Vanuit Montemor-o-Novo rijden we nog een stukje verder naar het zuiden, waardoor we uitkomen bij Castro Verde. Dit dorpje is zeker een pitstop waard. Hier vind je namelijk de mooie kerk Basílica Real de Nossa Senhora da Conceição. Na deze korte tussenstop rijden we door naar Almodôvar, waar je de authentieke én prachtige Portugese witte huizen zult zien! Ook kun je in dit dorp heerlijk eten! Eet je buik rond en rust lekker uit, om je voor te bereiden op de laatste etappe van deze dag.

Onze eindbestemming is Loulé, dit dorpje ligt echter wel een klein stukje van de EN2 af. In dit dorp vind je een prachtige overdekte markthal, waar er elke zaterdag een markt gehouden wordt. Ook vind je in Loulé veel gezellige terrassen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een heerlijk restaurant voor het avondeten. Overnachten kan bij Lidl Loulé.

steden portugal

- Portugese steden barsten van de kleurrijke architectuur!

Dag 7: Loulé – Faro (26km)

Vanuit Loulé is het nog maar een kort stukje rijden naar de daadwerkelijke eindbestemming van deze camperreis. Toch maken we nog een kort uitstapje naar Estoi. Hier kun je een kijkje nemen bij het fraaie hotel Pousada Palácio Estói.

Het laatste stukje over de EN2 leidt ons naar Faro, de hoofdstad van de Algarve. Deze stad wordt vaak overgeslagen door toeristen, maar dat is eigenlijk echt zonde! Faro is een charmante stad met sfeervolle straatjes en mooie gebouwen. Ook zijn er in deze stad meer als genoeg terrassen en restaurantjes te vinden. Verblijven kun je bij Faro Campervan Park

Blik terug op een prachtige camperreis door Portugal onder het genot van een glas wijn en een Portugees gebakje!

Faro portugal

- Ontdek Faro, een prachtige stad in de Algarve!

Een reis over de EN2 in Portugal garandeert fantastische herinneringen! Wil je deze graag opschrijven? Dan is het Camper Reisdagboek echt iets voor jou! Naast ruimte om je herinneringen op te schrijven, vind je in dit handige dagboek ook handige checklists en kaarten. Veel (camper)plezier!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa!

Camper reisdagboek

Camper reisdagboek

Bewaar al je herinneringen in het Camper Reisdagboek!

CamperRoutes Portugal

CamperRoutes - Met de camper door Portugal

Reis met CamperRoutes - Met de camper door Portugal van de natuurgebieden in het noorden naar de goudgele stranden van de Algarve in het zuiden!

met de camper door Portugal

Met de camper door Portugal

Reis van noord naar zuid via de N2 en ontdek het veelzijdige Portugal!

Gerelateerde artikelen