fbpx
4x gratis camperplaatsen in Zwitserland!

4x gratis camperplaatsen in Zwitserland!

De dure prijzen weerhouden veel mensen ervan om op camperreis te gaan naar Zwitserland en dat terwijl het land zó mooi is! Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter in Zwitserland bent, elk seizoen heeft zijn eigen charme en er valt altijd wel wat te beleven of ontdekken. Om wat geld te besparen tijdens een camperreis naar Zwitserland, kun je natuurlijk overnachten bij een gratis camperplaats. Wij zetten hebben 4 camperplaatsen voor je op een rijtje gezet!

Restaurant Eggli, Appenzell

Appenzell is een dorp in het kanton Appenzell Innerrhoden, in het noordoosten van Zwitserland. In het autovrije centrum van het dorp vind je talloze knusse steegjes met mooie gebouwen en enkele leuke winkels en restaurants. Maar Zwitserland zou Zwitserland niet zijn als er geen tientallen fantastische natuurbelevenissen aanwezig waren. Het absolute hoogtepunt van deze regio is de Seealpsee. Dit is één van de mooiste bergmeren van Zwitserland. Of je nu een bootje wilt varen, gaat zwemmen, of simpelweg een prachtige wandeling naar het meer maakt, je zult ongetwijfeld de mooiste plaatjes schieten!

Een ander hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – van Appenzell is Restaurant Eggli. Dit restaurant ligt op bijna 1200 meter hoogte en biedt een fantastisch uitzicht over het prachtige landschap. Bij dit restaurant kun je ook gratis overnachten met je camper. Let op: de overnachting is alleen gratis voor gasten van het restaurant. Maar geen zorgen, met al die heerlijke Zwitserse gerechten en delicatessen op de menukaart kun je bijna niet anders dan hier een hapje eten. Zoals de Zwitsers zeggen: En guetä!

appenzell

- Het prachtige heuvellandschap rondom Appenzell! © Switzerland Tourism

Basel, Bazel

Bazel is een stad in het noordwesten van Zwitserland, gelegen op de kruising van Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. In het centrum van Bazel zijn er meerdere architectonische bezienswaardigheden te vinden, zoals de Mittlere Brücke, het stadhuis op de Marktplatz en de kathedraal van Bazel. Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken met het Museum van Schone Kunsten of Museum Tinguely, beide gelegen in het centrum van de stad.

Ben je in de zomer in Basel? Dan kun je een duik nemen in de Rijn, die dwars door de stad loopt. In de winter kun je een kijkje nemen op één van de gezellige kerstmarkten of deelnemen aan de Basler Fasnacht. Deze traditie heeft iets weg van het carnaval en vindt elk jaar in februari of maart plaats. Om gratis te overnachten in Basel kun je je camper parkeren bij de camperplaats Basel. Deze camperplaats ligt slechts 2 kilometer verwijderd van het stadscentrum en is dus het perfecte uitgangspunt om Basel te ontdekken!

basel zwitserland gratis

- Basel is de perfecte stad voor een citytrip in Zwitserland! 

Val des Hérémence, Grande Dixence, Hérémence

De volgende camperplaats ligt in het Franstalige gedeelte van Zwitserland, namelijk in Hérémence, gelegen in het zuidwesten van het land. Als je graag een fantastisch uitzicht hebt vanaf de camperplaats, is dit dé plek voor jou. Deze camperplaats ligt namelijk pal aan één van de grootste stuwdammen ter wereld! De Grande Dixence dam is maar liefst 285 meter hoog en houdt het smeltwater van maar liefst 35(!) gletsjers en rivieren tegen. Dit water verzamelt zich allemaal in het Lac des Dix, een prachtig stuwmeer waar je vanuit de camperplaats zo naartoe kunt wandelen!

Er zijn verschillende mooie wandelingen te vinden in de omgeving, die stuk voor stuk een fenomenaal uitzicht bieden over de stuwdam en het helderblauwe meer. Naast een fantastisch uitzicht zul je tijdens deze wandeling ook de allermooiste en kleurrijkste alpenbloemen tegenkomen! Ook zijn er dagelijks rondleidingen in de stuwdam. Heb je meer zin in een echte adrenalinekick? Dan kun je naar beneden roetjsen over de 700 meter lange zipline. Er valt in ieder geval genoeg te doen rondom de Grande Dixence! Zoals eerder benoemd kun je direct bij de stuwdam overnachten, bij de gratis camperplaats Val des Hérémence.

hérémence zwitserland gratis camperplaats

- Het fantastische uitzicht vanaf de gratis camperplaats in Hérémence!

Bains de Saillon, Saillon

Ga jij liever op camperreis om écht uit te rusten? Dan is de gratis camperplaats Bains de Saillon de perfecte plek voor jou! Deze camperplaats ligt namelijk op de parkeerplaats van het kuuroord Bains de Saillon. Gelegen in het Franstalige kanton Valais, in het zuidwesten van Zwitserland, is deze plek de ultieme plek voor wellness en ontspanning!

In het kuuroord zijn verschillende zwembaden te vinden, waaronder enkele thermale baden, een semi-olympisch zwembad, een thermale “wildwaterbaan” en nog veel meer! Uiteraard is er ook aan de standaard wellness-faciliteiten gedacht, zoals een sauna en spa. Ben je met kinderen onderweg? Dan kunnen zij zich in de zomer kostelijk vermaken met de glijbaan en het kinderbad! Naast dit alles zijn er in het kuuroord maar liefst 7 verschillende restaurants en bistro’s te vinden, met gerechten variërend van Zwitserse burgers tot aan lokale specialiteiten uit Valais. Klinkt fantastisch toch? Om het allemaal nog nét wat mooier te maken, is een uitzicht over de Zwitserse Alpen vanuit elk punt van het kuuroord én uiteraard de gratis camperplaats gegarandeerd. Wat wil je nog meer?

bains de saillon gratis camperplaats

- De gratis camperplaats op het terrein van Bains de Saillon!

Meer zien van Zwitserland? Leg de Grand Tour af met de camper en ontdek de mooiste plekjes van dit beeldschone land! Toch ergens anders op camperreis, maar wel nog verblijven op een gratis camperplaats? Camperstop zet gratis camperplaatsen voor jou op een rijtje in België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Duitsland, Spanje en Italië! Veel (camper)plezier!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Capitool reisgids Zwitserland

Capitool reisgids Zwitserland

Inspiratie voor je camperreis naar Zwitserland!

Facile-en-Route Campergids Deel 2

Facile-en-Route campergids deel 2

Selectie aan camperplaatsen in Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk. 

Gerelateerde artikelen