fbpx
Frankrijk camper camperreis markten

Bezoek de leukste markten tijdens je camper-avontuur in Frankrijk!

Ben je van plan om met de camper richting Frankrijk te reizen? Dan mag een bezoek aan de markt zeker niet ontbreken! Er is geen betere plek om de specialiteiten van Frankrijk te ontdekken dan op een markt. Niet alleen toeristen, maar ook de lokale bewoners brengen maar al te graag een bezoek aan de markt. Voor vele Fransen is dit dan ook een wekelijks uitje. Zie je jezelf al rondstruinen op een van de markten van Frankrijk? Lees dan zeker even verder. Wij hebben de leukste markten voor je op een rijtje gezet. Van rommelmarkten tot aan de kleurrijkste bloemenmarkten. Deze markten mag je niet missen tijdens je camper-avontuur in het geliefde Frankrijk...

Nice: één van de kleurrijkste markten van het land!

Tijd om met de camper richting het zuiden van Frankrijk te reizen. Hier brengen we een bezoek aan Nice. Een prachtige stad aan de Côte D’Azur! Wanneer je het historische hart van de stad binnenloopt, zie je de kleurrijke marktkramen al staan. Iedere dinsdag t/m zondag staat hier namelijk de bloemenmarkt. Dit is een van de kleurrijkste markten van Frankrijk. Hoogstwaarschijnlijk denk je nu dat er alleen maar bloemen verkocht worden, maar dit is zeker niet zo. Bloemen zijn er in overvloed, maar er is veel meer te vinden op deze markt. Fruit, specerijen, vlees, vis en nog allerlei lekkere lokale producten. Je vindt ze allemaal op deze markt! Ben je meer een antiekliefhebber? Dan moet je zorgen dat je op maandag een camperstop maakt in deze stad. Dan is er in het oude stadscentrum een grote antiekmarkt vol met tweedehandsspullen.

camperreis Frankrijk Nice markten

- Overal waar je kijkt zie je kleurrijke huizen!

Stop met je camper op de grootste braderie van Lille

Ben je gek op rommelmarkten? Dan moet je in september in Lille zijn! In deze stad grote stad, vlakbij de Belgische grens vind je een van de grootste rommelmarkten van Europa. Dat deze rommelmarkt geliefd is bij vele toeristen en omwonende is terug te zien in het aantal bezoekers. Jaarlijks komen er namelijk 2 tot 3 miljoen bezoekers naar deze grote markt in Lille. De braderie vindt ieder jaar plaats in het eerste weekend van september. Op deze markt vind je meer dan 10.000 kraampjes met servies, antieke boeken, sieraden en nog veel meer. De kans is groot dat er iets leuks aan je handen blijft plakken. De rommelmarkt begint op een wel heel bijzondere wijze, namelijk met een halve marathon. Na deze marathon op zaterdag begint de markt en deze eindigt pas op zondag om 23:00 uur. Het evenement gaat dus aan een stuk door. De hele stad staat op deze dagen in het teken van deze feestelijke traditie. Vergeet ook zeker niet de het traditionele marktgerecht van deze braderie te proeven, mosselen met frietjes.

mosselen Lille braderie camperreis

- De mosselen van Lille moet je proeven. 

Bezoek de chique markt in Dinard tijdens je camperreis!

Dinard! Ooit was dit een klein vissersdorpje in Bretagne. Tegenwoordig is het een chique badplaats met talloze villa’s. Tijdens een wandeling langs het strand kun je deze prachtige villa’s goed bewonderen. Door de luxe uitstraling is Dinard erg in trek bij rijke Parijzenaren, Engelse toeristen en beroemdheden van over de hele wereld. Niet alleen het plaatsje zelf, maar ook de markt is chique! Drie dagen per week vind je vele marktkraampjes op de Place des Halles, het marktplein van Dinard! Hier vind je de mooiste sieraden, merkkleding en woonaccessoires voor een leuke prijs. Na een bezoekje aan de markt, kun je lekker uitrusten op het strand!

markt frankrijk kastelen Dinard

- Nog nooit zag je zoveel villa's! 

Questembert: een markt met een middeleeuws tintje

Voor de volgende markt hoef je niet ver te rijden met de camper. In Bretagne is namelijk nog een bijzondere markt die je zeker niet mag overslaan tijdens je camperreis. Dit keer in het plaatsje Questembert. Midden in het centrum van dit historische stadje vind je namelijk de markthallen. Deze markthallen komen uit de 16-eeuw. Later, in 1997 zijn deze markthallen volledig gerestaureerd. Dit was goed nieuws voor de marktliefhebbers. Vanaf deze datum is er namelijk weer vanalles te doen en te beleven in de markthallen. Iedere maandag is hier een grote regionale markt. In de markthalen vind je voornamelijk kraampjes met lekkere streekproducten en rondom de markt vind je de leukste non-food producten. In het hoogseizoen wordt je zelf vanaf de parkplaats met paard en wagen opgehaald en naar de markt gebracht. Ook op woensdagavond is hier een markt met lokale producten. Deze is wel kleiner, maar zeker niet minder gezellig. Je kunt hier namelijk gelijk de gekochte producten proeven aan lange tafels.

In deze historische stad overnacht je met de camper bij camperplaats Questembert.

camperreis markten Frankrijk

- Proef de lekkerste streekproducten op de markt van Questembert.

Struin langs vele marktkraampjes rondom de kathedraal van Sarlat!

Tijd om met de camper richting de Dordogne te reizen. Hier ligt een echte middeleeuwse stad, Sarlat. Volgens vele is dit een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Struin door de middeleeuwse steegjes en bewonder alle mooie monumenten die je tegenkomt. Het dorpje is namelijk rijk aan historische monumenten. In deze gezellige steegjes rondom de kathedraal vindt en iedere woensdag en zaterdag een streekmarkt plaats. De lokale bevolking en vele toeristen komen hier naartoe voor de lekkerste streekproducten. Wanneer je over deze markt loopt, proef je echt de middeleeuwse sferen! Ben je niet op woensdag of zaterdag in deze leuke stad? Niet getreurd. In de voormalige Sint-Mariakerk kun je iedere dag terecht voor de lekkerste streekproducten. Sinds 2001 is hier namelijk een markt in gevestigd!

Vlakbij het centrum van Sarlat overnacht je bij camperplaats Sarlat-La-Canéda.

Sarlat Frankrijk markt

- Sarlat: dit middeleeuwse dorpje mag je niet missen tijdens je camperreis!

Wil je alles uit je camperreis door Frankrijk halen? Maak dan kennis met France Passion! Hiermee overnacht je gratis bij wel 2100 (wijn)boeren in heel Frankrijk. Wakker worden met uitzicht op een Franse wijngaard en de lekkerste streekproducten proeven. Lijkt je dat wel wat? Lees dan hier alles over de mogelijkheden.

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Facile-en-Route campergids Europa

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

Gerelateerde artikelen