fbpx
De beste tips voor een camperreis naar de Queyras

Op camperreis naar de Queyras!

De Queyras is een bergketen én natuurpark gelegen in de Franse Alpen, om precies te zijn in het Franse departement Hautes-Alpes. Wanneer we zeggen dat dit gebied “off-the-beaten-track” is, dan is dat ook écht zo! De Queyras is een prachtig natuurgebied, maar het feit dat je weinig andere toeristen tegen zult komen tijdens je camperreis maakt dit gebied misschien alleen nog maar mooier. Ga mee met ons op camperreis en ontdek de Queyras!

Reis en verblijf

Er zijn maar weinig toegangswegen naar de Queyras. Wil je met de camper naar deze bergketen afreizen? Dan zijn er slechts 3 toegangswegen. Vanuit Nederland kun je deze bergketen het beste benaderen over de Col d’Izoard. Kom je vanuit het westen van Frankrijk? Kies dan om over Guillestre te rijden, gelegen nabij het bekende wintersportgebied Risoul. De laatste optie is om vanuit Italië over de Agnelpas te rijden en zo de bergketen te bereiken.

Naast toegangswegen zijn er ook niet zoveel camperplaatsen in de Queyras, maar toch kun je met de camper middenin dit prachtige gebied verblijven. Parkeer je camper bij Parking St. Marie Madelaine, in Saint-Véran. Naast dat dit één van de leukste dorpjes van de Queyras is, is deze locatie ook het perfecte uitgangspunt om de gehele Queyras te verkennen. Camper geparkeerd? Dan ben je helemaal klaar om op pad te gaan!

camperplaats saint véran

- De camperplaats in Saint-Véran biedt een fantastisch uitzicht over de bergen!

Wandelen

Zeg je een vakantie in de bergen, dan zeg je wandelen. Laat de Queyras nou het perfecte gebied zijn om dat te doen! Queyras is een super toegankelijk gebied voor wandelaars, met een paar hele gemakkelijke wandelbergen. Er zijn maar weinig bergketens in Europa waar wandelen zo “gemakkelijk” is!

De Queyras wordt doorkruist door drie hoge cols die je ook regelmatig in de Tour de France voorbij ziet komen; de Col d’Izoard, Col d’Agnel en de Col de Vars. Rondom deze cols zijn meerdere mooie wandelingen te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld naar het bergmeer Lac du Souliers (2.492 m) wandelen, bij de Col d’Izoard. Naast een prachtig meer zal deze wandeling je belonen met fantastische uitzichten over de Queyras.

Wil je een keer een drieduizender beklimmen? Dan is dit je moment! Zoals we hierboven al genoemd hebben zijn er in de Queyras hele makkelijke wandelbergen te vinden. Een wandeling naar de Pic de Caramantran (3.025 m) is, vergeleken met andere drieduizenders, niet heel anders dan een wandeling in het park!

Doorgewinterde wandelaars kunnen óók hun hart ophalen in de Queyras. In dit gebied is namelijk één van de mooiste langeafstandsroutes van Frankrijk te vinden. De GR58, of Tour de Queyras, is een trektocht van 95 kilometer die je dwars door het nationale park van Queyras brengt.

wandelen in queyras

- De Queyras beschikt over meerdere gemakkelijke wandelbergen!

Dorpen

We zullen eerlijk zijn: de kracht van de Queyras ligt niet bij zijn pittoreske bergdorpjes. Dit is niet gek, want er wonen in totaal maar zo’n 2500 mensen in de Queyras. Dat is net zoveel als het totale aantal gemzen in dit gebied! Toch zijn er enkele charmante dorpjes te vinden die zeker de moeite waard zijn om even een bezoekje aan te brengen.

Het eerste dorpje wat de moeite waard is, en tevens ook het dorpje waar je kunt verblijven met je camper, is Saint-Véran. Dit dorp staat ook wel bekend als het hoogst gelegen dorp in Europa, al zijn er wel meerdere bergdorpen die zichzelf deze titel toe-eigenen. Wat Saint-Véran wél ongetwijfeld is: ongelofelijk mooi! Naast dat dit dorpje bijna constant zonnig is, vanwege zijn ligging op een zuidhelling, vind je hier authentieke huizen en fantastische uitzichten over de bergen van de Queyras.

Een andere aanrader is Guillestre. Toegegeven, deze kleine stad ligt nét buiten de Queyras maar toch is het de moeite waard om deze te benoemen. In Guillestre zul je meerdere gezellige restaurants vinden en kun je op de maandagochtend struinen over de wekelijkse markt!

ceillac queyras

- Naast Saint-Véran is een bezoekje aan Ceillac ook aan te raden!

Actie en avontuur

Als je nog wat andere activiteiten wilt ondernemen naast wandelen, kun je ook in de Queyras terecht! Zo kun je paragliden, raften op de Durance, of de omgeving bewonderen vanuit de lucht tijdens een zipline in de Gorges de la Durance. Ben je in de winter in de Queyras? Dan vind je in dit gebied de typische wintersportactiviteiten, denk aan skiën of snowboarden, maar ook aan sneeuwschoenwandelen door de prachtige bergen van de Queyras. Er valt in ieder geval genoeg te doen in deze prachtige bergketen in het zuidoosten van Frankrijk!

paragliden queyras

- Paragliden in de Queyras!

Ben je nog niet uitgewandeld? Ga wandelen in Oostenrijk! Oostenrijk is hét wandelland van Europa en er zijn meerdere camperplaatsen vanuit waar jij direct je wandelschoenen aan kunt trekken en de prachtige natuur kunt gaan verkennen. In onze blog “6x wandelen vanaf de camperplaats in Oostenrijk” lees je alles over deze camperplaatsen en de omliggende wandelroutes!

Kaartje2go - Verjaardagskaarten
Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids - deel 1

Facile-en-Route Campergids - deel 1

Een handig overzicht van camperplaatsen in Nederland, België, Luxemburg & Frankrijk!

France Passion

France Passion

Gratis overnachten met de camper bij (wijn)boeren in heel Frankrijk!

ANWB Camperboek Frankrijk

ANWB Camperboek Frankrijk

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Frankrijk.

Gerelateerde artikelen