fbpx
Route Napoléon Frankrijk camper

De Route Napoléon met de camper

De Route Napoléon is een prachtige historische camperroute in Frankrijk. Tijdens de route stap je in de voetsporen van Napoléon Bonaparte toen hij terugkwam van zijn ballingschap van Elba. Hij was naar dit Italiaanse eiland verbannen in 1814 nadat zijn rijk was ingestort en trok bij terugkomst op triomftocht richting Parijs.

De route bestaat sinds 1932 en is vandaag de dag misschien wel de bekendste camperroute van Frankrijk! De route is in totaal 314 kilometer lang en voert je van Cannes naar Grenoble. Je doet er ongeveer 7 dagen over met de camper om alle mooiste plekjes te ontdekken. Deze locaties behoren tot de hoogtepunten van de camperroute.

Napoléon ontscheept na zijn ballingschap op het Franse strand bij Golfe-Juan. Vanaf hier trekt hij naar Cannes, om vervolgens door te gaan naar Parijs. De locaties die hij passeert tot en met Grenoble kom je tegen tijdens deze prachtige camperroute.

Cannes

Cannes is één van de bekendste locaties aan de Côte d’Azur. Natuurlijk staat de stad bekend om het befaamde filmfestival, maar er is nog veel meer te beleven! Eén van de mooiste delen van Cannes is Le Suquet, het oude stadsdeel. Vroeger woonden hier veel vissers. Tijdens een wandeling door de oude stad kom je onder andere de 16e-eeuwse gotische kerk Notre-Dame de l’Esperenance tegen en het middeleeuwse kasteel. In het kasteel bewonder je tegenwoordig prachtige Colombiaanse-Amerikaanse primitieve kunst.

Ook het Palais du Festivals is een aanrader voor een bezoek. Hier vindt het beroemde Film Festival van Cannes plaats. Je vindt hier op het plein de handafdrukken van beroemde (film)sterren. Daarnaast mag je de boulevard en jachthavens niet overslaan. Langs de boulevard vind je winkels en hotels die onder andere bij verschillende filmsterren in trek zijn. Wandel je langs de boulevard, dan kom je ook automatisch langs de exclusieve en bruisende jachthavens van de stad. 

Frankrijk Route Napoléon camper

In Cannes ontdek je de prachtige en vaak exclusieve jachthavens. 

Castellane en de Gorges du Verdon

Het stadje Castellane heeft een prachtig middeleeuws centrum dat erg leuk is om te voet te ontdekken! Wanneer je door de straatjes slentert, kom je verschillende leuke winkels en restaurants tegen. Je komt daarnaast een huis tegen waar Napoléon gelucht heeft tijdens zijn reis. Vanaf Castellane kun je ook een heuvel beklimmen voor een prachtig uitzicht over het stadje en er is een mooie kapel die je kunt bekijken.

Castellane is tevens de toegangspoort tot de befaamde Gorges du Verdon. Dit is de grootste rivierkloof van Europa en je kunt er heerlijk wandelen terwijl je geniet van indrukwekkende uitzichten. Met 1.000 kilometer aan wandelpaden zit er voor iedere wandelaar wel een mooie route tussen! De kloof is ook de perfecte manier om de vale gier te spotten, een beschermde diersoort. Wil je graag het natuurgebied ontdekken vanaf het water, dan kun je op verschillende locaties een kano huren om het water op te gaan. Houd er wel rekening mee dat op sommige locaties de stroming erg sterk kan zijn.

In Castellane kun je met de camper overnachten bij camperplaats Castellane of La Halte Napoléon.

Route Napoléon camper

- Naast heerlijk wandelen, kun je ook genieten van wateractiviteiten in de Gorges du Verdon!

Sisteron

Sisteron is de volgende stop tijdens je camperreis over de Route Napoléon. Vanwege zijn ligging tussen twee grote bergpassen wordt het ook wel de poort naar de Provence genoemd. Het stadje is al duizenden jaren bewoond. Er liep bijvoorbeeld een handelsroute door die de Romeinen veel gebruikten.

De stad staat met name bekend om de citadel. Deze pronkt prachtig boven de stad uit. Hoewel de citadel al vroeg gebouwd werd, zijn de werkzaamheden pas in de 19e eeuw volledig afgerond. Tijdens een bezoek bewonder je het prachtige middeleeuwse gebouw en heb je een schitterend uitzicht op de stad. Dat maakt de uitdagende klim naar de citadel helemaal goed! De rest van de stad is perfect te ontdekken tijdens een wandeling. Je ontdekt de verschillende oude straatjes, Romaanse gevels en torens die onderdeel waren van de oude stadsmuur.

Verblijf met je camper bij camperplaats Sisteron.
 

Frankrijk Route Napoléon camper

Sisteron is een prachtig stadje om te bezoeken tijdens deze camperroute!

Gap

Welkom bij de hoofdstad van de Hautes-Alpes: Gap. Dit is een schitterende locatie midden in de bergen van het Nationaal Park Écrins. Dat betekent dat dit de ideale uitvalsbasis is voor een wandeling of fietstocht door de omgeving! Doordat de stad op 750 meter hoogte ligt is het de hoogste stad van het departement en heb je een geweldig uitzicht op de groene omgeving.

De stad heeft een rijke geschiedenis en was onder andere een belangrijk handelscentrum. Wil je alles leren over de geschiedenis van Gap, dan kan dat bij het Muséum Départemental. Je bewondert er onder andere verschillende mooie opgravingen. Daarnaast is de kathedraal van Gap prachtig! Zowel de binnen- als buitenkant zijn bijzonder versierd.

Wil je overnachten in Gap, dan kan dat bij camperplaats Gap.

Corps

Corps ligt aan het prachtige stuwmeer Lac du Sautet. Vanaf het meer kijk je uit op de 2.700 meter hoge berg Obiou. In de zomermaanden geniet je in het meer van een frisse duik of verken je de omgeving vanaf het water met een bootje, waterfiets of kano. Of leg je handdoek neer en ga een fijne dag zonnen! Langs de oevers van het meer kun je ook heerlijk wandelen. In het centrum van Corps kun je ook een fijne wandeling maken.  

Grenoble

Grenoble is de eindstop van deze prachtige camperroute door Frankrijk. Deze stop ligt in een prachtige omgeving: het wordt ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd! Je kunt dan ook een prachtig bergpanorama verwachten. Vanaf het 16e-eeuwse Fort de la Bastille kun je het best genieten van het uitzicht. Als het helder weer is, kun je vanaf hier zelfs de Mont Blanc spotten! Je bereikt het fort onder andere via een kabelbaan.

In Grenoble zijn verschillende bezienswaardigheden. Het museum van Grenoble is een echte aanrader om te bezoeken. Je vindt hier prachtige kunstpareltjes! Er zijn onder andere werken te bewonderen van Andy Warhol en Gaugin. Wil je alles leren over de stad, dan kan dat bij het Musée Dauphinois dat huist in een prachtig 17e-eeuws klooster. Je leert er onder andere over tradities en gebruiken uit de regio en over de overheerlijke geschiedenis van de kaasfondue. Ook het Paleis van Dauphiné is een prachtig gebouw om te bezoeken. Normaliter is het gebouw alleen van de buitenkant te bewonderen, maar tijdens erfgoeddagen kun je ook de prachtige zalen aan de binnenkant zien.  

Frankrijk route Napoléon camper

Grenoble heeft een prachtig centrum!

Ben je op zoek naar nog meer mooie locaties om te bezoeken tijdens je camperreis door Frankrijk? Deze bestemmingen behoren tot de mooiste van het land!

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!
ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!