fbpx
druiven plukken Frankrijk

5x druiven plukken in Frankrijk tijdens je camperreis

Van augustus tot en met oktober is het de tijd van het jaar in Frankrijk: het is oogsttijd! Wijnliefhebbers opgelet, want je kunt ook zelf aan de slag op de wijngaard! Op verschillende locaties waan je je voor een dag een echte druivenplukker tijdens je camperreis. Behalve deze unieke ervaring, krijg je vaak ook nog een lekkere maaltijd en maak je kennis met het landgoed. Deze wijngoederen behoren tot de mooiste van het land om te bezoeken met de camper!

Champagne Marcel Vézien

Op het landgoed van Marcel Vézien zijn verschillende amateurdagen waarop je kunt aansluiten tijdens je camperreis. ’s Ochtends kun je hier helpen met plukken. Daarna geniet je van een lekkere lunch en krijg je alles te weten over het maakproces van de wijn. Dit wijnhuis ligt in de Champagnestreek en bestaat sinds het eind van de 19e eeuw. Inmiddels zit hier de vierde generatie in van de familie Vézien.

Je neemt hier contact op met Champagne Marcel Vézien.

Château de Nitray

Op het Château de Nitray beleef je een gehele dag als wijnplukker. Je begint de dag met lekker eten, gaat plukken, krijgt tussendoor nog een typisch Franse maaltijd en krijgt alles te weten over het maakproces. Na afloop ontvang je het diploma ‘Sécateur d’Or’, of terwijl gouden schaar. Het château ligt in de Loirestreek. Door de jaren heen is de wijngaarden steeds verder uitgegroeid. Ze maken allerlei soorten wijnen: wit, rood en rosé.

Neem hier contact op met het Château de Nitray.

druiven Frankrijk

Druiven worden op veel locaties geknipt in plaats van geplukt! 

Champagne Veuve Doussot

Bij Veuve Doussot heb je de mogelijkheid om in de ochtend te helpen met het plukken van de druiven. Je krijgt vervolgens het maakproces te zien, geniet van een lekkere lunch en krijgt een proeverij waarbij je de lekkerste wijnen proeft. Al sinds het begin van de jaren 70 worden de lekkerste champagnes gemaakt bij Champagne Veuve Doussot. Ze maken inmiddels meer dan 10 soorten champagnes en wijnen.

Neem hier contact op met Champagne Veuve Doussot.

Domaine du Closel

Bij Domaine du Closel kun je behalve druiven plukken ook de druiven vertrappen, persen en er sap van maken. Daarnaast kun je een aantal wijnen proeven en kun je genieten van een lekkere maaltijd. Zo maak je het gehele productieproces mee! Het bijzondere aan het Domaine du Closel is dat er door de eeuwen heen opmerkelijk veel vrouwelijke wijnboeren geweest zijn. De huidige eigenaresse heeft ervoor gezorgd dat er biodynamische landbouw plaatsvindt. Het wijngoed ligt in de Loirevallei.

Neem hier contact op met Domaine de Closel.

druiven plukken Frankrijk

- Door de eeuwen heen zijn hier opmerkelijk veel vrouwelijke wijnboeren geweest!

Champagne Gremillet

In de Champagnestreek vind je ook de champagnemakerij Champagne Gremillet. De champagnemakerij ontstond aan het eind van de jaren 70. Inmiddels zitten de kinderen van de originele eigenaar aan het roer van het bedrijf. Bij Champagne Gremillet maak je een bijzondere plukdag mee, of beter gezegd: plukavond! Je gaat hier namelijk in de avond aan de slag met het pukken in plaats van overdag, nadat je een lekkere maaltijd op hebt. Kun jij de druiven nog spotten in het donker?

Je neemt hier contact op met Champagne Gremillet.

druiven plukken Frankrijk
- Op veel locaties kun je behalve druiven plukken ook de lekkerste wijnen proeven! 

Gaat je volgende camperreis naar Frankrijk? Hier lees je alles wat je moet weten voor je vertrekt.

Ontdek meer...

Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-)informatie over duizenden camperplaatsen door heel Frankrijk, incl. reis- & routetips!
France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!
ANWB camperboek Frankrijk

ANWB Camperboek Frankrijk

Ontdek het mooie Frankrijk met dit ANWB Camperboek.

Gerelateerde artikelen

No item found!