fbpx
Frankrijk camper camperreis cote d'azur

Frankrijk: bezoek deze 6 plaatsen tijdens je camperreis aan de Côte d’Azur

Ben je van plan om met de camper richting Frankrijk te gaan, kies dan eens voor een camperreis richting de Côte d’Azur. Dit gebied staat bekend als een van de duurste en luxueuze plekken van de wereld. De vele zonuren, het fijne klimaat, elegante badplaatsen en de azuurblauwe zee maken deze bestemming erg geliefd bij vele camperaars en andere toeristen. Tijdens je camperreis kun je chique winkelstraatjes, luxe villa’s, miljoenenjachten, elegante boulevards en schitterende stranden verwachten. De ene badplaats is nog chiquer en luxer dan de ander. Ben je klaar voor een camperreis richting de Côte d’Azur? Dit zijn de mooiste plaatsen van deze zonovergoten Franse Rivièra.

1. Saint-Tropez: meer dan alleen luxe

Een camperreis aan de Côte d’Azur is niet compleet zonder een bezoek aan Saint-Tropez. Ooit was deze plek maar een klein visserdorpje. In de loop van de jaren is Saint-Tropez uitgegroeid tot een van de populairste badplaatsen van Frankrijk. De badplaats is voornamelijk populair bij de rijke toeristen. Beroemdheden weten Saint-Tropez dan ook al jarenlang te vinden. Ze vieren hier hun vakantie of hebben zelfs een eigen villa aan de kust. Toch is Saint-Tropez meer dan alleen een luxe badplaats, het dorp is erg sfeervol en je vindt hier vele authentieke gebouwen. Dit zie je vooral terug in de 18e-eeuwse wijk “La Ponche”. Wanneer je hier rondwandelt vergeet je even alle luxe en zie je hoeveel charme Saint-Tropez eigenlijk heeft.

camperreis Frankrijk saint-tropez

- Het oude centrum van Saint-Tropez is ontzettend mooi!

2. Voel je een echte filmster in Cannes

Cannes! Grote kans dat je al ooit van deze stad aan de Côte d’Azur gehoord hebt. Ieder jaar wordt hier namelijk het internationale filmfestival gehouden. Tijdens je camperstop in Cannes kun je dan ook een kijkje nemen bij de Walk of Fame. Deze vind je voor het Palais des Festivals et des Congrès. Hier staan maar liefst 140 handafdrukken op tegels van filmacteurs. Ook Cannes was van oorsprong een visserdorpje. Er was eigenlijk nauwelijks iets te doen of te beleven in Cannes. In de 19e eeuw kwam hier verandering in. Engelsen zagen toekomst in Cannes en investeerden in de stad. Er werden zandstranden, boulevards en andere faciliteiten gerealiseerd. Tijdens je bezoek aan Cannes moet je dan ook zeker even flaneren over deze boulevards, een kijkje nemen in een van de leuke winkelstraten of een bezoek brengen aan Le Suquet. Dit is de oude wijk van Cannes.

Frankrijk cannes foto cote d'azur

- Sla de haven van Cannes ook zeker niet over tijdens je camperreis. 

3. Ontdek de sporen van het verleden in de oude binnenstad van Fréjus

Fréjus is een stadje met een rijk verleden. De stad is eeuwen geleden opgericht door de Romeinen. In deze tijd was het een belangrijke handelsplek, door de goed ligging ten opzichte van Italië en Spanje. Het was ooit zelfs een van de belangrijkste havens van het Romeinse Rijk. Toen het Romeinse Rijk viel, werd Fréjus geplunderd door piraten. Na deze tijd was er nog maar weinig over van deze belangrijke havenstad. In de oude binnenstad zijn nog enkele sporen uit het verleden te zien, zoals de Kathedraal Saint-Léonce. Neem dan ook zeker een kijkje in deze kathedraal tijdens je camperreis aan de Côte d’Azur. Ook het kustplaatsje Saint-Raphaël ligt vlakbij. Doordat Fréjus en Saint-Raphaël zo dicht bij elkaar liggen, wordt het vaak gezien als één plek. De kustlijn van dit plaatsje is wel 36 kilometer lang en je vindt hier vele verschillende stranden. Van uitgestrekte zandstranden tot aan kiezelstranden. Kom even helemaal tot rust op één van deze stranden, wandel over de boulevard of ga duiken. Dit is erg populair in Saint-Raphaël.

Frankrijk camperstop Fréjus camper

- Wandel over de leuke boulevard van Saint-Raphaël. 

4. Marseille: een hippe havenstad!

Tijd voor een bezoek aan Marseille. Dit is de tweede grootste stad van het land! De laatste jaren is Marseille steeds populairder voor een stedentrip of een stop met de camper. Wij begrijpen maar al te goed waarom dit zo is. Marseille is namelijk de perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en strand. Kom even helemaal tot rust op één van de prachtige zandstranden, neem plaats op een van de terrassen tegenover Le Vieux-Port. Deze oude haven is aangelegd in de 15e eeuw. De oude elementen zijn gebleven, maar in 2013 is er een mooie wandelzone gemaakt. Je kunt hier dus heerlijk wandelen langs de kade! Wanneer je langs de kade loopt kom je vanzelf MuCEM tegen. In dit grote museum vind je een combinatie van historische voorwerpen en moderne kust. Ook de kathedraal en de Notre-Dame-de-la-Garde kom je vanzelf tegen. Deze hoge gebouwen steken namelijk ver boven de stad uit! Ook de shopliefhebbers kunnen hun geluk niet op in Marseille. Je vindt hier namelijk twee grote winkelcentra Les Docks en Les Terrasses du Port. Hier vind je alles wat je nodig hebt van topmerken tot aan leuke boetiekjes.

camperreis Frankrijk Marseille

- Marseille heeft het allemaal: van een prachtige haven tot aan de leuke winkelstraten. 

5. Breng een bezoek aan de kleurrijke bloemenmarkt in Nice

Nice! Deze stad staat ook wel bekend als het hart van de Côte d’Azur. Deze naam heeft Nice te danken aan de centrale ligging. Het strand van Nice bestaat vooral uit kiezelsteentjes en om deze reden is het erg populair om hier een bedje te huren bij één van de strandtentjes. De meeste camperaars die Nice bezoeken, komen echter niet voor het strand. Nice is namelijk rijk aan vele bezienswaardigheden. Wandel door de kronkelende steegjes in het oude stadscentrum en bewonder de authentieke huisjes met felgekleurde gevels. In het centrum kom je vanzelf de Cours Saleya tegen. Op deze straat wordt er van dinsdag t/m zondag een kleurrijke bloemenmarkt gehouden. Ook Place du Palais de Justice, Place Rosetti, kathedraal Sainte Réparate en Place Saint-François mag je niet overslaan tijdens je camperstop in Nice.

Vlakbij Nice vind je camperplaats Saint-Laurent-du-Var.

Nice beach camper Frankrijk

- Op de markt in Frankrijk kun je terecht voor de lekkerste streekproducten. 

6. Antibes: last but not least!

Als laatste op ons lijstje: Antibes. Deze schilderachtige stad vind je tussen Cannes en Nice. Het is misschien een iets minder populaire stad, maar zeker waard om even te stoppen met de camper. Deze schilderachtige stad werd vaak gebruikt als inspiratie voor schilders. Eén van deze schilders was Picasso! Op een prachtige locatie in kasteel Château Grimaldi is er zelfs een museum over deze kunstschilder geopend. Hier kun je het schilderwerk en andere tekeningen van Picasso bewonderen. Niet alleen de collectie van Picasso is mooi, maar je wordt ook nog eens verrast door het schitterende uitzicht over de stad. Voor de echte kunst- en wandelliefhebbers heeft Antibes nog een andere verrassing in petto. Er is namelijk een wandelroute door de hele stad heen uitgezet. Deze route leidt je langs afbeeldingen van schilderijen van bekende schilders als Monat en Picasso.

Wat is er nu fijner dan gratis overnachten? Met een lidmaatschap bij France Passion kan het. Hiermee overnacht je gratis met de camper bij 2100 (wijn)boeren in heel Frankrijk. Heerlijk wakker worden met uitzicht op een Franse wijngaard en genieten van de lokale gerechten. Hier vind je meer informatie over deze unieke formule!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - Met de camper door Europa

75 uitgestippelde camperroutes door heel Europa!

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Facile-en-Route campergids Europa

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

Gerelateerde artikelen