fbpx
bucketlistbestemmingen camper

De mooiste camperbestemmingen voor op je bucketlist!

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij… ben je nog op zoek naar een mooie camperbestemming voor 2023? Europa heeft een heleboel prachtige bestemmingen die écht een plekje verdienen op je bucketlist! In dit artikel zetten wij een paar van deze bestemmingen alvast voor je op een rij. Doe inspiratie op en maak de mooiste camper-plannen voor 2023!

 

Durmitor, Montenegro

Durmitor National Park in Montenegro is het Europese equivalent van Yosemite National Park! Het dramatische landschap van Durmitor is echt de moeite waard. Het park biedt een fantastisch panorama van bergtoppen, bossen, bergmeren en nog veel meer natuurschoon!

Durmitor is een bestemming voor outdoor-liefhebbers. Zo kun je raften op de Tara-rivier, wandelen naar het hoogste punt in het park, Bobotov Kuk, of het park van bovenaf bewonderen door middel van een zip line. Vergeet ook zeker niet het prachtige Black Lake te bezoeken! Dit is een pittoresk gletsjermeer omgeven met torenhoge dennen. Wat je ook wilt doen, het kan in Durmitor National Park! Verblijf met je camper bij Auto camp Kod Boce.

Black Lake Durmitor

- Het pittoreske Black Lake mag je niet missen tijdens je bezoek aan Durmitor!

Dolomieten, Italië

Het is niet gek dat de Dolomieten in Italië zo populair zijn. Deze bergketen, die bekend staat om zijn spitse toppen, kraakheldere meren en groene valleien, is mogelijk één van de mooiste bergketens van Europa. En je hoeft helemaal geen ervaren bergbeklimmer te zijn om veel van de bezienswaardigheden te bezoeken!

Tre Cime di Lavaredo, ook wel bekend als Drei Zinnen, is misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid van de Dolomieten. Hier steken drie steile bergtoppen ver boven de rest van het dal uit, wat zorgt voor een erg indrukwekkend uitzicht! Geen wonder dat de Tre Cime di Lavaredo zo’n populaire foto-spot is! De wandelroutes rond de Tre Cime di Lavaredo zijn relatief eenvoudig, zonder al te veel hoogteverschillen. Wat wil je nog meer?

Bij camperplaats Rifugio Auronzo verblijf je dicht bij de Tre Cime di Lavaredo op 2330 meter hoogte. De weg naar boven heeft vele haarspeldbochten, maar de barre tocht is de moeite waard: het uitzicht vanaf de parkeerplaats is adembenemend. Vanaf hier starten ook verschillende wandelroutes! Deze bestemming, maar vooral ook deze camperplaats, verdienen zeker een plekje op jouw bucketlist voor 2023!

Dolomieten Italië

- Rondom Tre Cime di Lavaredo zijn prachtige en toegankelijke wandelroutes!

Meteora, Griekenland

Griekenland is alom bekend voor zijn prachtige eilanden. Maar wist je dat het vasteland van Griekenland ook barst van de bezienswaardigheden?
De bergkloosters in Meteora zijn een sterk staaltje architectuur in een omgeving die al net zo uniek en adembenemend is. Het is niet gek dat Meteora is één van de meest geprezen bezienswaardigheden in Europa is. Deze plek verdient zeker een plekje op je bucketlist!

In de 14de eeuw werden in Meteora 24 kloosters gebouwd, waarvan er nu nog 6 open zijn voor toeristen. De kloosters zijn gebouwd op hoge rotsen, waardoor de kloosters ver boven de vallei uitsteken. Naast de indrukwekkende kloosters is er in de omgeving van Meteora ook genoeg te beleven voor natuurliefhebbers. Het landschap leent zich namelijk perfect voor mooie wandelingen! Verblijf met je camper in het rustige dorpje Kastraki, bij Camping Vrachos Kastraki.

Meteora griekenland

- Ontdek de unieke kloosters in Meteora!

Lauterbrunnen, Zwitserland

Lauterbrunnen is een bergdorpje dat zich tussen gigantische rotswanden en bergtoppen bevindt. Uit deze rotswanden denderen wel 72 watervallen naar beneden. Daarbij komen ook nog de knusse Zwitserse chalets en groene alpenweiden. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat Lauterbrunnen echt een droombestemming is!

De meeste toeristen komen naar Lauterbrunnen voor de watervallen. Een bezoekje aan de Trummelbach-watervallen, een groep van 10 ondergrondse watervallen, is ook echt de moeite waard! Maar er zijn naast watervallen ook een heleboel prachtige bergen rondom Lauterbrunnen, waarvan de Jungfrau, een 4158 meter hoge berg, er één is. Vanuit Lauterbrunnen kun je zonder al te veel moeite te doen afreizen naar deze prachtige berg. Met de Jungfraubahn reis je namelijk gemakkelijk naar het hoogstgelegen treinstation van Europa, op wel 3453 meter hoogte. Hier kun je vervolgens genieten van de meest mooie uitzichten over de Zwitserse Alpen!

Toch iets meer zin in cultuur? Dan kun je vanuit Lauterbrunnen gemakkelijk een uitstapje maken naar Interlaken, een prachtige stad gelegen tussen het Thuner- en Brienzermeer. Verblijf bij Camping Jungfrau, en ontdek al het moois dat Lauterbrunnen te bieden heeft!

lauterbrunnen zwitserland

- Lauterbrunnen bevindt zich tussen gigantische rotswanden waar wel 72 watervallen uit denderen!

Ksamil, Albanië

Albanië wordt als vakantieland nog steeds onderschat, toch heeft het land zoveel moois te bieden! Het land ligt aan de Ionische en de Adriatische Zee, het is dus de perfecte bestemming voor een zonvakantie. Vooral de badplaats Ksamil is populair onder de zonaanbidders.

Ksamil ligt aan de Albanese Riviera en is met recht een van de mooiste – en populairste – badplaatsen in het land. Het water is hier kraakhelder en er zijn ligbedden genoeg! Het strand wordt gekenmerkt door de drie kleine eilandjes die voor de kust liggen, waar je met een bootje naartoe kunt varen of waar je zelf naartoe kan zwemmen.

Nog een groot pluspunt: de prijzen in Albanië zijn erg aangenaam. Reden genoeg om naar Ksamil te gaan! Parkeer je camper bij Sunset, dan stap je vanuit je camper zo in het prachtige blauwe water!

Ksamil, albanië

- Het zeewater in Ksamil is kraakhelder en felblauw!

Cotswolds, Engeland

De Cotswolds is klassiek Engeland zoals je het voor je ziet. Het wordt vaak gezien als de mooiste regio van Engeland, en dat is niet gek. De honingkleurige huisjes, oude pubs en smalle straatjes maken deze regio perfect voor een ontspannend uitje.

Neem een kijkje bij Castle Combe, wat volgens velen het mooiste dorpje van Engeland is. Het is niet groot, maar er is genoeg te zien! Daarnaast heeft het dorp enkele pubs met heerlijk bier. Benieuwd naar een grootse bezienswaardigheid in deze regio? Ga dan naar Blenheim Palace! Dit imposante paleis is de geboorteplaats van Winston Churchill. Je kunt een rondleiding door het kasteel volgen, of zelf de tuinen en het park rondom het paleis verkennen!

Al zin om naar de Cotswolds te gaan? Overnacht bij Bourton Rovers. Deze camperplaats ligt in Bourton on the Water, een dorpje dat barst van de gezellige restaurants, terrasjes en winkels!

castle combe cotswolds

- Ontdek het mooiste dorpje van Engeland: Castle Combe!

Rügen, Duitsland

Je zou het misschien niet verwachten, maar Duitsland heeft een prachtige kustlijn! Rügen, een eiland in het noorden van Duitsland, verdient zeker een plekje op je bucketlist!

Dit eiland staat bekend om zijn prachtige natuur, schitterende stadjes en goudgele stranden. Bezoek bijvoorbeeld Nationaal Park Jasmund. Hier vind je hoge witte krijtrotsen, met unieke oer-beukenbossen die er bovenop groeien. Je kunt ook een kijkje nemen in Sellin. In dit stadje kun je de prachtige architectuur bewonderen, en daarnaast heeft Sellin ook een hele mooie pier. Laat je betoveren door de Seebrücke Sellin, een houten strandhuis dat je zeker gezien moet hebben in 2023!

Benieuwd naar Rügen? Wat houdt je nog tegen? Verblijf met je camper bij Zum Koenigsstuhl en verken deze prachtige Duitse regio!

pier rügen sellin seebrücke

- De Sellin Seebrücke is adembenemend mooi!

En, waar gaat de reis naartoe in 2023? Trek je de natuur in, in Montenegro, Italië of Zwitserland? Of ontdek je eeuwenoude en bijzondere architectuur in Griekenland of Engeland? Wat je ook gaat doen, in het camper reisdagboek kun jij al je mooiste reisverhalen kwijt. Alvast een gelukkig nieuw (camper)jaar!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Camper Reisdagboek

Camper Reisdagboek

Bewaar al je herinneringen in het Camper Reisdagboek! 

ANWB camperboek Europa

ANWB camperboek Europa

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Europa. 

Gerelateerde artikelen