fbpx
benelux camperroute camper

Camperroute Benelux: ontdek al het moois van Nederland, België en Luxemburg!

Tijdens deze camperroute door de Benelux doorkruis je in korte tijd drie verschillende landen. Rijd door het zonnige zuiden van Nederland, het glooiende landschap van België en de schitterende kastelen van Luxemburg. Ontdek de Benelux op je eigen tempo en neem vooral de tijd om te genieten van al het moois dat je tegenkomt onderweg.

Start je camperreis in Grathem

We starten de camperroute door de Benelux in Grathem. In dit kleine Limburgse dorpje vind je camperplaats Twins. Hier overnacht je in alle rust bij de boer. Je wordt hier gegarandeerd gastvrij ontvangen door de eigenaren. De camperplaats ligt vlakbij natuurgebied Leudal. In dit natuurgebied van maar liefst 900 hectare kun je heerlijk wandelen of fietsen. Je vindt hier een rijke variatie van planten, bomen en bloemen. Ook is de kans groot dat je onderweg wilde paarden, zwijnen en bijzondere vogelsoorten tegenkomt.

grathem camperroute camperplaats benelux

- In Grathem kom je even helemaal tot rust. 

Roermond: heerlijk overnachten aan het water

Een stad in Midden-Limburg die zeker niet overgeslagen mag worden tijdens deze camperreis is Roermond. Hier kun je heerlijk overnachten aan het water bij Helenawerf Watersport. Op deze camperplaats heb je de mogelijkheid om water te tanken en lozen, kun je gebruik maken van toiletten en douches en zijn er stroomvoorzieningen. Ook is deze camperplaats de ideale uitvalsbasis om de historische binnenstad van Roermond te verkennen. Wandel door de eeuwenoude straatjes van de stad, neem een kijkje in de Munsterkerk of geniet op een van de leuke terrasjes aan roerkade. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de maas en zie je vele boten voorbij varen. De echte shopfanaten kunnen terecht in de Designer Outlet van Roermond. Hier vind je talloze winkels van designermerken.

Roermond camperplaats haven

- In Roermond overnacht je heerlijk aan het water. 

Waan je alvast in de buitenlandse sferen in Maastricht

De laatste camperstop in Nederland maak je in de sfeervolle stad Maastricht. Hier waan je je alvast in buitenlandse sferen. Door de oude gebouwen, leuke smalle steegjes en gezellige terrasjes voelt het net alsof je even in Frankrijk bent. Wandel door het centrum van deze stad en ontdek op je eigen tempo alle leuke plekjes! Ben je een echte natuurliefhebber? Dan moet je ook zeker op de Sint-Pietersberg geweest zijn. Deze ‘berg’ van 171 meter hoog vind je aan de rand van Maastricht. Doordat het natuurgebied rondom de Sint-Pietersberg beschermd is vind je hier vele flora en fauna die je op andere plekken in Nederland niet zult vinden. Op de top van de Sint-Pietersberg vind je Fort Sint Pieter. Dit fort beschermt de stad Maastricht al meer dan 300 jaar tegen indringers. Tijdens een bezoek aan het fort ga je dan ook even terug in de tijd en kom je alles te weten over de geschiedenis van deze stad.

In Maastricht overnacht je bij Maastricht Marina.

Maastricht camperplaats benelux

- Waan je even in buitenlandse sferen in Maastricht!

Tijd voor een bezoek aan Barvaux

Het is tijd om de grens over te gaan en de eerste camperstop in België te maken. Dit doe je in Barvaux. In dit kleine Belgische dorpje vind je camperplaats Barvaux. Op steenworpafstand van Barvaux vind je Durbuy. Dit is één van de kleinste stadjes ter wereld! Een echte must-see tijdens je camperreis door de Benelux! Ooit was het de kleinste stad van de wereld én van België. Welke stad dit nu is, daar zijn de meningen over verdeeld. Eén ding is iniedergeval zeker: Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen. Er wonen slechts 400 mensen in deze stad, maar toch is er bijzonder veel te zien in Durbuy. Loop door het oude stadscentrum. Dit is al een bezienswaardigheid op zich door de vele huizen uit de 17e en 18e eeuw. Ook de Homalius of Falize rots is een echte aanrader tijdens je bezoek aan Durbuy. Deze rots is méér dan 300 miljoen jaar oud!

België camper Durbuy

- Durbuy: dit leuke stadje zal je gegarandeerd verrassen. 

Ontdek Rochefort en de levendige omgeving

We blijven nog even in de Belgische Ardennen voor de volgende stop. Dit doen we in Rochefort, één van de populairste plaatsen van de Belgische Ardennen. In deze stad vind je een trappistenklooster uit de 13e eeuw. Hier kun je de lekkerste kazen en bieren proeven. Vanaf Rochefort kun je ook makkelijk de Grotten van Han verkennen. Je vindt deze beroemde grotten in Han-sur-Lesse, een pittoresk Belgisch dorpje. Vanaf het dorpscentrum van Han-sur-Lesse word je in een tram naar de grotten gebracht. Eenmaal bij de ingang aangekomen, leg je een pad van ongeveer 2 kilometer af door de grotten en vertelt een gids je alles over dit indrukwekkende natuurwonder.

In Rochefort kun je gratis overnachten bij camperplaats Rochefort.

België Rochefort benelux camperroute

- Rochefort: een echte must-see!

Bouillon: een leuk plaatsje in de Ardennen!

Voordat we Luxemburg passeren, is het tijd voor de laatste stop in België. Om precies te zijn doen we dit in het plaatsje Bouillon. Hier vind je het kasteel van Boullion, één van onze favorieten kastelen van de Ardennen. Tijdens een bezoek aan dit kasteel ga je meer dan 1000 jaar terug in de tijd. In de 8e eeuw stonden de eerste vestingwerken van dit kasteel al. Loop door de oude eetzaal en bewonder alle overblijfselen uit de middeleeuwen. Vanaf het kasteel heb je ook nog eens een schitterend uitzicht over de stad, de rivier en de vallei. Zeker wanneer je de kinderen of kleinkinderen meeneemt op je camper-avontuur is dit een echte aanrader! Op de binnenplaats van het kasteel worden er namelijk roofvogelshows georganiseerd. Hoe bijzonder is dat! Tijdens je verblijf in Bouillon kun je de camper parkeren bij Parking du Stade.

België benelux camper

- Bouillon: één en al historie!

De eerste stop in Luxemburg!

Welkom in Luxemburg! Een klein maar ontzettend fijn land om met de camper doorheen te rijden. De eerste camperstop in dit veelzijdige land is camping Krounebierg. Deze camping ligt in de historische stad Mersch. In het centrum vind je verschillende bezienswaardigheden, waaronder een middeleeuws kasteel. Dit kasteel is onderdeel van het ‘Dal van de zeven kastelen’. Zoals de naam al verraadt vind je hier zeven kastelen! Daarnaast kun je in de omgeving van Mersch perfect wandelen in het groenrijke bosreservaat Pëttenerbësch.

Luxemburg camperstop

- In Mersch overnacht je op een mooie locatie. 

Geniet van Luxemburg-stad

Luxemburg-stad! Deze stad is al een museum op zichzelf. Overal waar je kijkt zie je overblijfselen uit het verleden. Het is dan ook niet gek dat het oude centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Een populaire bezienswaardigheid van Luxemburg-stad zijn de kazematten. Ooit diende deze kazematten als verdedigingssysteem. Later was het een schuilplek voor duizenden inwoners van Luxemburg en tegenwoordig kun je de kazematten bezoeken tijdens je camperreis. Tijdens een bezoek kom je alles te weten over deze verdedigingswerken!

Voor een bezoekje aan Luxemburg-stad kun je het beste je camper parkeren bij parking Glacis.

Luxemburg-stad camper camperroute benelux

- In Luxemburg-stad kijk je je ogen uit!

Dudelange: het verborgen pareltje

Het is alweer tijd voor de laatste stop van je camperreis door de Benelux. Dit doe je in Dudelange, een verborgen pareltje. Vooral de ruïnes van het kasteel zijn een populaire bezienswaardigheid! Ook zijn er verschillende musea in de stad die de moeite waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal museum van Immigratie of het plaatselijk museum Dudelange. Ook kun je heerlijk wandelen in de groenrijke omgeving van Dudelange. Parkeer je camper bij parking Gare-Usines en geniet van je laatste overnachting in Luxemburg.

Dudelange luxemburg camperplaats

- Parking Gare-Usines: de laatste stop van je camperreis door de Benelux. 

Wil jij je gereden kilometers, de camperroute en al je dagelijkse belevenissen van je camperreis door Zuid-Duitsland bewaren? Dan is het camperreisdagboek echt iets voor jou. In dit luxe en overzichtelijke reisdagboek kun alles van je camperreis noteren. Ook bevat het dagboek handige checklists, overzichten om je uitgaven te noteren en nog veel meer..

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

75 uitgestippelde camperroutes door heel Europa.

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen