fbpx
Weekendje Slagharen camperplaats Bembom Hoeve

Weekendje weg in Slagharen: de leukste tips + overnachten!

Slagharen is een dorp in de gemeente Hardenberg, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel. Velen zullen dit dorp kennen vanwege het bekende attractiepark, maar wist je dat er hier nog een legio aan andere leuke activiteiten te vinden is? Dit stukje Nederland leent zich perfect voor een weekendje (of midweek) weg. Ben je benieuwd wat er hier allemaal te beleven valt en waar je kunt overnachten met de camper? Lees dan snel verder!

De regio

De omgeving van Slagharen is ontzettend mooi en dat komt met name door het nabijgelegen Vechtdal. Door dit prachtige dal stroomt de Overijsselse rivier de Vecht. Deze rivier ontspringt in Duitsland en eindigt, na 60 kilometer door Nederland te hebben gelopen, in Zwolle.

Eigenlijk bestaat de gemeente Hardenberg uit talloze pittoreske dorpen die in het Vechtdal liggen, waarvan Slagharen er dus één is! Je vindt in deze groene gemeente maar liefst 13 (!) verschillende natuurgebieden. Dit betekent dat er hier talloze fiets- en wandelroutes zijn, maar aangezien de rivier de Vecht door het gebied stroomt kun je deze prachtige regio ook goed vanaf het water ontdekken!

Wandelen en fietsen

Zoals we eerder al gezegd hebben, zijn er een heleboel mooie fiets- en wandelroutes te vinden in deze regio. Ga bijvoorbeeld wandelen in het natuurgebied Collendoorn. Dit natuurgebied was tot 1988 een vuilnisstort en is sindsdien beplant, wat het nu tot een prachtig en bijzonder wandelgebied maakt.

Als je nog wat meer van de omgeving wilt zien, kun je een rondje door Rheeze wandelen. Dit dorp is een échte boerengemeenschap en tijdens je wandeling kun je op verschillende plekken stoppen voor een bakje koffie of een lekkere lunch! De wandelroute is 12,8 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur.

Ben je liever op de fiets onderweg? Dan kom je in gemeente Hardenberg ook zeker aan je trekken! Fiets het rondje Hardenberg – Breeze, een mooie fietsroute langs en over de Vecht van zo’n 43 kilometer lang. Een andere mooie fietsroute in deze regio is de Paarse Loper Lemelerberg. Deze route loopt door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en is goed voor 3,5 uur plezier op de fiets.

sallandse heuvelrug bembom hoeve

- Ontdek de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug met de fiets! © Ellen van Doel

Op pad met het hele gezin

Slagharen is ook een fantastische plek om met het hele gezin op vakantie te gaan! Leef je uit in Attractiepark Slagharen, een prachtig attractiepark met spannende achtbanen en nog veel meer andere attracties. Jong of oud: iedereen vermaakt zich hier.

Heb je zin in iets lekkers? Ga dan met de hele familie naar IJshoeve Bosman. In deze ambachtelijke ijssalon wordt boerenijs gemaakt van dagverse melk in heel veel verschillende smaken. Het water loopt je al in de mond wanneer je binnen komt lopen!

Net even wat anders

Ben je op zoek naar die ene activiteit die nét even wat anders is? Ook dat kan in Slagharen en omgeving! Zo kun je bijvoorbeeld gaan kanoën in de Hardenbergse wildwaterbaan, de eerste waterbaan van Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. Dit is echt een bijzondere ervaring!

We snappen het als je toch liever iets rustiger aan doet, daarom raden we je ook aan om eens een kijkje te nemen in de tuinen Mien Ruys. Dit is een walhalla voor iedereen die houdt van tuinieren! Je vindt hier namelijk maar liefst 30 verschillende tuinen die allemaal even mooi zijn.

Overnachten

En, heb je al zin om naar Slagharen te gaan? Verblijf tijdens je weekendje weg bij Camperplaats Slagharen Bembom Hoeve. Deze gezellige camperplaats is het perfecte uitgangspunt voor alle bovengenoemde activiteiten en is ook een hele fijne camperplaats om te verblijven. De camperplaats ligt op een hoeve die zich bezighoudt met het fokken, showen en de verkoop van het Arabisch Volbloed Paard.

Camperplaats Slagharen Bembom Hoeve

- Camperplaats Slagharen Bembom Hoeve.

Camperplaats Slagharen Bembom Hoeve heeft 15 camperplaatsen en 3 sanitaire units met ieder een douche, wastafel en verwarming. Aan faciliteiten dus geen gebrek! Aan het einde van de dag zie je de zon ondergaan vanaf de camperplaats, wat zorgt voor de allermooiste foto’s. Daarnaast is dit het perfecte moment om even uit te rusten en de schoonheid van de omgeving op je in te laten werken.

Camperplaats Slagharen Bembom Hoeve

- Geniet van de zonsondergang bij de camper op de Bembom Hoeve!

De camperplaats is het hele jaar geopend en je verblijft hier al voor maar €20 per dag (incl. 2 personen)! Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de prachtige omgeving van Slagharen en ga genieten op Camperplaats Slagharen Bembom Hoeve!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids - deel 1

Facile-en-Route Campergids - deel 1

Een handig overzicht van camperplaatsen in Nederland, België, Luxemburg & Frankrijk!

Capitool reisgids Nederland

Capitool reisgids Nederland

Inspiratie voor je camperreis door Nederland.

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Deze handzame campergids bevat de 150 mooiste, leukste en meest bijzondere camperplaatsen in Nederland.