fbpx
Camperroute Belgisch Limburg: de groenste provincie van Vlaanderen

Camperroute Belgisch Limburg: de groenste provincie van Vlaanderen!

Je hoeft echt niet ver van huis te reizen om te genieten van prachtige natuur. Belgisch-Limburg, ook wel bekend als de groenste provincie van Vlaanderen, is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken; je hoeft alleen maar de grens over bij Eindhoven en je bent er al. Woon je in België? Dan is deze prachtige regio al helemaal dichtbij! Ontdek de prachtige natuur met deze camperroute, die je in 5 tot 7 dagen langs de mooiste plekken van Belgisch-Limburg brengt!

Stop 1: Lommel

De eerste bestemming van deze camperroute is Lommel. Er valt heel wat te beleven in de omgeving van deze gezellige stad en er zijn ook talrijke natuurbelevenissen te vinden hier! Ga bijvoorbeeld eens wandelen of fietsen in de Sahara van Lommel. Ja, je hoort het goed! Deze “Sahara” is een miniwoestijn rondom een prachtig helderblauw meer. In deze oase van rust vind je meerdere mooie wandel- en fietsroutes; natuurliefhebbers zitten hier dus sowieso op hun plek!

In Belgisch Limburg zijn verschillende unieke fietspaden te vinden, zo ook in Lommel! Vanaf het centrum van Lommel is het zo’n 12 kilometer fietsen naar “Fietsen door de bomen”, de grootste toeristische trekpleister van het gebied! Op dit fietspad fiets je via een dubbele cirkel naar de toppen van de bomen, waardoor je dus ook een fantastisch uitzicht hebt over het bos!

Wil je graag wat meer leren over de natuur en omgeving van Lommel? Ga dan op pad met een ranger! Als je op natuurexpeditie gaat bij de Nature Trail leer je alles over de natuur en survivallen; dit is een superleuke ervaring voor de kleintjes, maar ook volwassenen zullen zich ongetwijfeld vermaken!

Met je camper kun je in de buurt van de natuur overnachten bij de Lage Kempen. Overnacht je liever wat dichter bij het centrum? Parkeer je camper dan bij Camperplaats Calmante.

fietsen door de bomen

- Ontdek Bosland met dit unieke fietspad! © Visit Limburg

Stop 2: Beringen

Vanuit Lommel rijd je een klein stukje naar Beringen, in zo’n 40 minuten sta je al op de volgende bestemming! Parkeer je camper bij Be-MINE Boulevard en ga meteen door om de beeldschone omgeving van Beringen te ontdekken!

Stukje wandelen? Ga naar de Vallei van de Zwarte Beek! Dit gebied wordt gekenmerkt door de roestbruine gekleurde Zwarte Beek en biedt talloze wandelroutes. Neem een kijkje bij het Koersels Kappeleke, de ideale plek voor een wandeling met het hele gezin. Je vindt hier wandelroutes van onder andere 2,6 km, 3,5 km, 6,8 km en 7,1 km.

Naast wandelen moet je in de buurt van de Vallei van de Zwarte Beek ook zeker even een kijkje nemen bij Blueberry Fields! Dit groene domein ligt in het verlengde van het natuurgebied en is de perfecte plek om te genieten van overheerlijke blauwe bessen. Hier loop je niet alleen langs de mooiste plantages, je kunt ook heerlijke verse streekproducten kopen, gemaakt van de blauwe bessen. Wat dacht je van een potje confituur of een fles blauwe bessensap? Geniet ervan!

vallei van de zwarte beek

- Het groene natuurgebied 'Vallei van de Zwarte Beek' © Visit Limburg

Stop 3: Tongeren

De volgende stop op de route is Tongeren. Deze stad heeft de tand des tijds doorstaan; het mag dan wel de oudste stad van België zijn, maar er is nog steeds van alles te beleven in de stad zelf én in de omgeving! Loop over de Grote Markt in het centrum en neem een kijkje in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Na wat sightseeing strijk je natuurlijk neer op een gezellig terras onder het genot van een lekker drankje.

Toch even de natuur in? Er zijn twee hele mooie natuurgebieden dicht in de buurt van Tongeren, je hoeft dus niet ver te reizen om even aan de drukte te ontsnappen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen op de Beukenberg. Dit voormalige aquaduct is een prachtig wandelgebied én erkend als beschermd archeologisch monument!

Een andere aanrader is De Kevie. Hier vind je hooilanden, moerassen en valleibossen; alles wat je nodig hebt voor een fijn middagje wandelen. Verblijven kan met je camper iets buiten het centrum van Tongeren, namelijk bij Pliniuspark. Vanaf deze camperplaats sta je binnen enkele minuten lopen al aan de start van de wandelroutes op de Beukenberg.

onze-lieve-vrouwebasiliek tongeren camperplaats

- De gigantische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Tongeren is van binnen net zo mooi als van buiten! © Visit Limburg

Stop 4: Genk

Op slechts 26 kilometer rijden vanaf Tongeren ligt Genk, de laatste stop op deze camperroute. Deze groene stad is het perfecte eindpunt van deze camperroute, met nog een breed scala aan fiets- en wandelactiviteiten, maar natuurlijk ook andere soort activiteiten, die op je staan te wachten!

Herinner je je het “Fietsen door het bomen” fietspad nog? In Genk vind je nog zo’n uniek fietspad. Ditmaal kun je gaan “Fietsen door het water” door middel van een fietspad dat dwars door de rivier loopt. Je kijkt vanaf je fiets dus direct over de waterspiegel heen!

In de buurt van Genk ligt ook het Nationaal Park Hoge Kempen. We hoeven je vast niet te vertellen dat je in dit prachtige natuurgebied goed kunt wandelen of fietsen. Wat wel fijn is om te weten: vanuit Genk sta je al in enkele minuten in het midden van dit unieke nationale park van wel 12.000 hectare.

Ben je uitgewandeld? In het centrum van Genk zijn verschillende leuke cafés en restaurants te vinden waar je de inwendige mens weer kunt versterken. Neem eens een kijkje in De Vennestraat, één van de leukste straten van de stad met meerdere fantastische winkels én restaurants. Overnachten kan met je camper bij Parking Kattevennen, een camperplaats gelegen op 3 kilometer afstand van het centrum van Genk.

nationaal park de hoge kempen camperroute camperplaats

- Je kunt prachtig wandelen in Nationaal Park de Hoge Kempen. © Visit Limburg

Ben je niet zo’n natuurliefhebber maar wil je wel op camperreis naar België? Ga dan langs bierbrouwerijen in België en Nederland! Onze camperroute brengt je langs de gezelligste brouwerijen, zodat jij kan genieten van een lekker biertje op het terras en tegelijkertijd een paar van de mooiste plekken van Nederland en België kunt zien. Wat wil je nog meer?!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids - deel 1

Facile-en-Route Campergids - deel 1

Een handig overzicht van camperplaatsen in Nederland, België, Luxemburg & Frankrijk!

Capitool Reisgids België & Luxemburg

Capitool reisgids België & Luxemburg

Inspiratie voor je camperreis door België en Luxemburg.

Camperreisdagboek

Camper reisdagboek

Bewaar al je mooiste camperherinneringen in dit handige camper dagboek! 

Gerelateerde artikelen