fbpx
5x wandelen vanaf de camperplaats in Europa

5x wandelen vanaf de camperplaats in Europa

Wandelen is dé manier om de omgeving te verkennen als je op camperreis bent; te voet zie je namelijk veel meer dan wanneer je je met de camper door het landschap begeeft. Europa barst van de mooie natuur en dus ook van de vele bestemmingen waar je fantastisch kunt wandelen. Wil jij graag gaan wandelen tijdens jouw volgende camperreis? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we de mooiste wandelroutes in verschillende Europese landen voor je op een rijtje!

Duitsland

Met ruim 200.000 kilometer aan wandelpaden door het gehele land zul je in Duitsland niet snel uitgewandeld zijn. De meeste wandelpaden lopen door bekende natuurgebieden, zoals het Zwarte Woud, Sauerland of de Eifel. Al deze bestemmingen zijn relatief snel te bereiken vanuit Nederland of België. Je kunt dus binnen een mum van tijd al aan de start staan van verschillende mooie ‘wanderwege’! Benieuwd naar enkele camperplaatsen in de buurt van deze gebieden? Lees dan snel “4x wandelen vanaf de camperplaats in Duitsland”.

Ben je bereid om een stukje verder te rijden? Dan moet je absoluut gaan wandelen in Saksisch Zwitserland! Dit natuurgebied ligt in het oosten van Duitsland en heeft een paar van de mooiste stukjes natuur van het hele land. Als je écht alles wilt zien van dit gebied, moet je de Malerweg bewandelen. Deze langeafstandsroute telt zo’n 112 kilometer en voert je in acht etappes langs de mooiste plekjes van Saksisch Zwitserland. Deze route is zelfs ooit verkozen tot één van de mooiste van Europa!

saksisch zwitserland wandelen camperplaats

- De prachtige rotsformaties in Saksisch Zwitserland © DZT/Jens Wegener

Oostenrijk

Het is vast geen geheim dat je in Oostenrijk goed kunt wandelen. Alle prachtige bergmeren, hoge bergtoppen en idyllische bergdorpen maken dit land misschien wel de beste wandelbestemming van Europa. Het grote aanbod aan beeldschone natuur maakt wel dat een wandelbestemming kiezen ontzettend moeilijk is. Kies je voor de Tiroolse Achensee of bedwing je de hoge toppen van Nationalpark Hohe Tauern?

Om je keuze wat makkelijker te maken, hebben we in de blog “6x wandelen vanaf de camperplaats in Oostenrijk” alvast een paar van de mooiste wandelgebieden voor je op een rijtje gezet, inclusief camperplaatsen die in de buurt van de wandelroutes liggen. Zo kun je helemaal voorbereid op wandelvakantie naar Oostenrijk!

oostenrijk wandelen

- De Oostenrijkse natuur is de perfecte achtergrond voor een wandeling! © Ferienregion Salzburger Lungau

 

Spanje

Spanje zal niet de eerste keus zijn wanneer je op wandelvakantie wilt gaan, toch zijn er in dit land meerdere mooie natuurgebieden te vinden waar je prima kunt wandelen! Het is juist de afwisseling van het Spaanse landschap, met al zijn stranden, bergen en bossen, dat dit land tot een geschikt wandelland maakt.

Ga bijvoorbeeld eens wandelen in de Pyreneeën. Deze bergketen is redelijk bekend en biedt een heleboel mooie wandelroutes, van dagwandelingen tot aan meerdaagse huttentochten. Een andere aanrader is Picos de Europa (letterlijk: de pieken van Europa). Dit gebied bevindt zich in het noorden van Spanje en is zonder twijfel één van de mooiste van het hele land! Let wel op: in sommige Spaanse wandelgebieden, zoals Extremadura in het zuidwesten, is het ’s zomers wel echt té warm om te wandelen. Kijk van tevoren dus goed naar de weersvoorspellingen.

picos de europa wandelen

- Tijdens een wandeling door Picos de Europa kun je misschien nog wel wat gemzen spotten!

Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk kun je goed wandelen! Zo kun je bijvoorbeeld op camperreis naar Zuid-Engeland, waar je onderweg langs de mooiste natuur zult komen. Een aanrader hier is het Dartmoor National Park. Door het ruige en groene landschap van dit nationale park zijn kilometers aan wandelpaden aangelegd. Als je hier aan het wandelen bent kom je soms nog wilde dieren tegen!

Maar het zuiden van Engeland is niet de enige plek in het Verenigd Koninkrijk waar je goed kunt wandelen: ook in Schotland en Wales zijn meerdere prachtige natuurgebieden! In onze blog “3x wandelen vanaf de camperplaats in het Verenigd Koninkrijk” lees je alles over de verschillende natuurgebieden, nabijgelegen camperplaatsen en bijbehorende wandelroutes!

dartmoor national park wandelen europa

- De uitgestrekte landschappen van Dartmoor National Park beschikken over vele kilometers aan wandelpaden.

 

 

Benelux

Iets dichter bij huis: de Benelux. Nederland, België en Luxemburg vormen een sterk team, want de drie landen bieden samen een ongelofelijke hoeveelheid aan natuurschoon. Of je nu gaat wandelen langs wijngaarden in Zuid-Limburg, of met je camper vertrekt naar Luxemburg, je zult overal wel mooie wandelroutes tegenkomen!

In Nederland is de Veluwe dé hotspot voor wandelaars. Dit gebied is ook goed te verkennen met de camper, er zijn namelijk verschillende camperplaatsen te vinden in de omgeving van dit natuurgebied. In België mag je als fervent wandelaar de provincie Belgisch Limburg absoluut niet missen. Dit is de groenste provincie van Vlaanderen en barst van de mooie wandelroutes! Op zoek naar nog meer inspiratie voor een wandelvakantie in België? Lees dan snel “4x wandelen tijdens je camperreis in België”.

veluwe wandelen europa

- Wanneer de Veluwe in bloei staat is het extra mooi!

 

 

We hebben al best wat Europese wandelroutes en -landen benoemd, maar dat betekent niet dat er in Europa niet nog veel meer te ontdekken is! In “Overnachten aan de mooiste wandelroutes met de camper” lees je alles over wandelroutes in andere Europese landen, zoals Frankrijk en Schotland. Veel wandelplezier!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids 2023

Facile-en-Route campergids

Een handig overzicht van camperplaatsen verspreid over heel Europa!

Camperstops Onderweg - comfortabel op reis

Camperstops Onderweg - comfortabel op reis

Praktische campergids met een handig overzicht van camperplaatsen met sanitaire voorzieningen.

Landvergnugen

Landvergnügen

Overnacht gratis bij boerenbedrijven en wijnhuizen door heel Duitsland!

España Discovery 2023

España Discovery

España Discovery laat je het échte Spaanse leven proeven, beleven en zien!

Gerelateerde artikelen