fbpx
Veluwe camper

De Veluwe: vanaf de camper zo de wandel- en fietsroute op!

Hoe ideaal is het als je direct vanaf je camperplaats kunt gaan wandelen en/of fietsen? Hier is de Veluwe het perfecte natuurgebied voor met een overvloed aan bos en heide. Bezoek dit prachtige landschap dan ook zeker tijdens je camperreis door Nederland en laat je verrassen door alle prachtige uitzichten!

Otterlo

Vanaf Otterlo zijn er verschillende wandel- en fietsroutes, waaronder het Otterloop-pad, waar je in 5 kilometer veel verschillende landschappen tegenkomt, en het 15 kilometer lange Eeskooterpad. Laatstgenoemde is tevens een klompenpad, erg bijzonder om eens te wandelen! Een klompenpad houdt namelijk in dat je over oude historische wegen loopt die inmiddels hersteld zijn, en over boerenland. Voor je het weet loop je dus tussen de koeien! Ook fietsen kan in de omgeving van Otterlo erg goed, zo lopen er fietsknooppuntroutes naar onder andere de steden Ede en Apeldoorn. Daarbij is het Kröller-Möller Museum zowel goed per fiets als te voet te bereiken vanaf je camperplaats, erg gemakkelijk om je sportieve camperreis te combineren met wat kunst!

Overnacht in Otterlo bij het EuroParcs Resort De Wijde Wereld.

Oldebroek

Vanaf Oldebroek kun je onder andere het Vreepad lopen, welke je door het buitengebied van het dorp voert. Het is een rondwandeling, dus je komt uiteindelijk ook weer uit in Oldebroek, ideaal! De route neemt je onder andere mee door weelderige zandverstuivingen. Vanaf Oldebroek zijn ook verschillende fietsroutes te volgen: fiets bijvoorbeeld langs Nunspeet, ’t Harde en Elburg, waarbij je ongeveer langs de A. Vogeltuinen komt, of fiets langs Elburg, Epe en Wezep met onderweg een boerderijmuseum voor een tussenstop. Genoeg fietsroutes in de buurt dus voor een fijne mix tussen natuur, cultuur en een fijn terrasje!

In Oldebroek kun je overnachten bij Campertuin Veluwe Noord.

Ben je op zoek naar een goede reisgenoot tijdens je camperreis door Nederland? Dit zijn de allerbeste campergidsen voor een reis door Nederland en België. 

wandelen Veluwe camper
- Op pad in de Veluwe vanaf de camperplaats: ideaal!

Stroe

Vanaf Stroe loopt onder andere een route door het Stroeërzand van 5,2 kilometer, een gebied met volop bos rondom de zandverstuivingen. Ook fietsen kan hier perfect, en hoe kan het dan ook anders dan dat er een fietsroute met zand als thema is! Deze fietsroute voert je langs Garderen en Ermelo, en je komt ook nog eens langs de Beeldentuin. Leuk voor een kort uitstapje onderweg! 

Overnacht in Stroe middenin het groen bij camping Kamperenopveluwe.

Nog meer camperplaatsen zoals in dit artikel combineren met een fietsroute in Nederland? Neem dan zeker een kijkje bij de gids ’50 camperplaatsen en fietsroutes in Nederland’

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!