fbpx
België wandelen camper

4x wandelen tijdens je camperreis in België

Wandelliefhebbers opgelet: dit zijn de mooiste natuurgebieden om te bezoeken tijdens je bezoek met de camper aan België! Van een prachtig woud in de buurt van de Belgische hoofdstad tot het enige nationale park van het land: er valt genoeg moois en groens te ontdekken.

Nationaal Park Hoge Kempen

Welkom in het enige nationale park van België: Nationaal Park Hoge Kempen! Dit natuurgebied ligt in Belgisch Limburg en bestaat uit vennen, duinen, uitgestrekte heide en prachtige bossen. Je kunt het nationale park perfect te voet verkennen, maar pak je liever de fiets dan is dat ook zeker mogelijk. Voor wandelaars zijn er zo’n 80 rondwandelingen van in totaal 440 kilometer. Vroeger werd er in het natuurgebied veel grind en steenkool gewonnen en was er dus nog geen sprake van zo’n heerlijk rustig natuurgebied. Toen de mijnen sloten, gaf men de natuur de ruimte en ontstond het nationale park zoals het nu is. Er zijn in totaal negen toegangspoorten via waar je het nationale park kunt betreden voor een fijne wandeling vanaf de camper.

Het woud van Saint-Hubert

Het woud van Saint-Hubert is een aanrader voor wie de echte Ardennen wil ontdekken. Meer dan de helft van de in totaal 100.000 hectare is bebost. Je kunt hier dus in alle rust een heerlijke wandeling maken tijdens je camperreis door België! Op sommige locaties is het zo dicht bebost dat je er zelfs overdag bijna in het donker loopt. Er ligt zo’n 1.500 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes. Dat maakt dat er voor ieder type wandelaar wel een perfecte wandeling is! Tijdens je wandeling kun je onder andere wilde zwijnen en edelherten tegenkomen.

België camper natuur wandelen
- In het Woud van Saint-Hubert wandel je zelfs overdag soms in bijna in het donker. 

De Voerstreek

In de Voerstreek ontdek je een prachtig deel van de provincie Limburg tijdens je camperreis door België. De streek wordt gezien als één van de mooiste wandelgebieden van Vlaanderen. Met zo’n 125 kilometer aan wandelpaden moet dat helemaal goedkomen! De Bronnenwandeling is een echte aanrader om het mooiste van het natuurgebied te ontdekken. De route is 8,3 kilometer lang en voert je onder andere langs glooiende wijngaarden en unieke vakwerkhuizen en je wordt regelmatig getrakteerd op een indrukwekkend vergezicht. Het natuurgebied staat daarnaast bekend om de vele dassen die je er kunt spotten. De dieren komen vooral in de avond tevoorschijn. Je kunt ze zelf spotten, maar met een gids maak je nog meer kans.

Het Zoniënwoud

Het Zoniënwoud is het grootste loofbos van Vlaanderen. Dit is een perfect natuurgebied om te gaan wandelen wanneer je een bezoek aan Brussel hebt gebracht of gaat brengen. Het woud heeft een rijke geschiedenis. Zo liggen er nog grafheuvels uit het neolithicum en werd het in de 12e eeuw gebruikt als jachtgebied door verschillende graven en hertogen. Ook ontkwam het bos niet aan bomen die gekapt werden, bijvoorbeeld voor een vloot van Napoleon Bonaparte. Gelukkig kun je nog steeds genieten van een uitgestrekt natuurgebied. Je kunt er op uit voor een uitgebreide boswandeling: van kortere wandelingen voor wie een ommetje wil maken tot een wandeling waar je de hele dag voor onderweg bent.

België camper wandelen
- In welk seizoen je ook gaat: het Zoniënwoud is altijd prachtig!
Ben je op zoek naar een afwisseling tussen stad en natuur tijdens je camperreis door België? Dan zijn deze steden een echte aanrader. Bezoek bijvoorbeeld het historische Gent of bewonder de UNESCO-genoteerde stad Brugge.

Ontdek meer...

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!