fbpx
Andalusië camper camperreis Spanje

Met de camper naar Andalusië

In het zuiden van Spanje vind je de regio Andalusië: één van de mooiste streken van Spanje! Een perfecte bestemming voor een camperreis zowel in de zomer als in de winter. Het klimaat is hier het hele jaar door aangenaam. Eeuwen geleden heerste de Moren over deze regio. Wanneer je een bezoek brengt aan deze zonnige regio, zie je de Arabische invloeden nog steeds terug. Van Moorse paleizen tot aan de lekkerste gerechten. Natuurlijk vind je hier ook fantastische stranden en bruisende steden! Ben je klaar voor een camperreis naar Andalusië? Lees dan verder, wij nemen je mee naar de leukste steden van deze zuidelijke regio.

Sevilla: de hoofdstad van Andalusië

We beginnen met de hoofdstad van de regio Andalusië: Sevilla! In deze stad kom je ogen te kort. Overal waar je kijkt zie je indrukwekkende gebouwen. Het is een bijzonder mix van de Spaanse, Christelijke en Islamitische invloeden. Wanneer je een bezoek brengt aan deze bruisende stad, mag je de Kathedraal van Sevilla zeker niet overslaan. Dit is het grootste gotische gebouw ter wereld! Het gebouw is niet alleen prachtig van de buitenkant. Zodra je de kathedraal binnenstapt, zul je versteld staan van het mooie interieur, de gebrandschilderde ramen en het vergulde altaar. Ook Plaza de España is een must-see tijdens je bezoek aan Sevilla. Dit is een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling die plaats vond in de 20e eeuw. Het plein is tegenwoordig het bekendste plein van de stad en vele toeristen en lokale bewoners komen hier samen. Naast de kathedraal en Plaza España zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. Wil je alle hoogtepunten van deze stad bewonderen? Dan raden wij aan om meerdere dagen in deze stad te blijven. Ook kunnen de temperaturen in deze stad behoorlijk oplopen in de zomerperiode. Het wordt dan ook niet voor niets “de oven van Spanje” genoemd. Houd hier dus rekening mee wanneer je een camperreis naar Sevilla wilt plannen!

Camperplaatsen Sevilla:

- Area Ac Sevilla Centro

- Parking Las Razas

- Parking Puente de los Remedios

- Parking Santa Justa

- Parking Caravane

Andalusië Spanje Sevilla

- In Sevilla vind je de meest indrukwekkende gebouwen. 

Waan je in Cubaanse sferen in de stad Cádiz

Cádiz! Een stad die bekend staat om haar mooie ligging op een rots aan de golf van Cádiz. De stad wordt ook wel “klein Havana” genoemd. Cádiz heeft door de kenmerkende boulevard namelijk veel gelijkenissen met de Cubaanse stad Havana. Wanneer je voor het eerst met de camper stopt in Cádiz zul je je meteen thuis voelen. De lokale bevolking is hier namelijk enorm gastvrij en zullen je met open armen ontvangen. Het fijne aan deze stad is dat je alle hoogtepunten van de stad kunt ontdekken tijdens een korte wandeling langs de boulevard en het oude centrum. Tijdens deze wandeling kom je langs de Kathedraal van Cádiz, een oud Romeinse theater en nog veel meer.

Andalusië Spanje camper camperreis

- Waan je in Cubaanse sferen in Cádiz. 

Marbella: één en al luxe!

Marbella! Ooit was dit een klein vissersdorpje, totdat dit plaatsje in de jaren 30 werd ontdekt door de jetset. Tegenwoordig staat Marbella dan ook bekend als een luxueuze badplaats. Het wordt dan ook wel het “Saint-Tropez van Spanje” genoemd en terecht. Wanneer je plaatsneemt op een van de terrassen aan de haven, zie je de meest indrukwekkende jachten langs varen. Ook kun je veel luxe strandtenten en winkels verwachten tijdens je bezoek aan Marbella. Toch is er meer dan alleen maar luxe. Het oude centrum van Marbella bestaat uit kleine leuke straatjes met authentieke gebouwen met oude gevels. Ook vind je hier oude kerkjes, mooie pleinen en vind je op iedere hoek van de straat wel een gezellige tapasbar. Kortom: Marbella heeft het allemaal!

Om Marbella te ontdekken kun je de camper parkeren bij Cabopino.

Marbella Spanje camper camperreis

- In Marbella vind je de mooiste boulevards. 

Combineer cultuur & strand in Málaga

Er zijn duizenden redenen op te noemen waarom een camperreis naar Málaga een goed idee is. Málaga is namelijk de perfect combinatie van cultuur, zon, zee en strand. Met zo’n 300 dagen zon per jaar is het hier heerlijk vertoeven. Door de ligging aan de kust is het strand nooit ver weg en kun je altijd een verfrissende duik nemen in de zee. Naast het strand, zijn er genoeg hoogtepunten die je kunt bezoeken tijdens je camperstop in Málaga. Verdwaal in de leuke smalle steegjes en neem een kijkje in een van de vele leuke boetiekjes. Ook kun je niet om de bekendste inwoner van Málaga heen, Pablo Picasso. Er is een museum met een collectie van zijn schilderijen en beelden. Ook kun je een kijkje nemen in zijn geboortehuis en staat er een standbeeld van hem op Plaza de la Merced. Aan het einde van de dag is het aan te raden om een hapje te eten aan de haven van Málaga. Hier eet je de lekkerste tapas, terwijl je geniet van de meest luxueuze jachten die voorbij varen.

Parkeer je camper bij Area Malaga Beach. Vanaf hier lig je binnen no-time op het strand van Málaga.

Malaga Spanje camper camperreis Andalusië

- In Malaga hoef je je geen seconde te vervelen. 

Arabische invloeden in Granada

Op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Malaga vind je Granada. In het verleden werd deze stad een aantal jaren geregeerd door de Moren. Dat is dan ook terug te zien op verschillende plaatsen in de stad. Voornamelijk in de wijken Sacromonte, Albaicín en Alhambra zijn deze Arabisch invloeden nog goed in ere gehouden. Van de meest sprookjesachtige paleizen tot eetgewoontes. Je ziet deze Arabische invloeden overal terug. Er is veel moois te zien in Granada, maar één bezienswaardigheid steekt er toch echt met kop en schouders bovenuit: Het Alhambra. Dit middeleeuwse fort is één van de populairste gebouwen ter wereld. Dit paleis is gebouwd in de periode dat de Moren heerste over dit gebied. Het wordt ook wel het Rode Paleis genoemd door de rode kleur.

Wil jij Granada verkennen? Parkeer dan je camper bij Parking Alhambra of Camping Suspiro del Moro.

Alhambra Spanje camper camperstop

- Het Alhambra moet je ooit in je leven gezien hebben. 

Córdoba: een historische stad!

Wist je dat de het historische centrum van Córdoba op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Je kunt je dus wel voorstellen dat je je ogen uitkijkt tijdens je camperstop in deze stad. Córdoba heeft een rijk verleden en was vroeger zelfs één van de belangrijkste steden ter wereld. Het was het centrum van de Spaanse moslims. Uit de tijd zijn er veel overblijfselen goed bewaard gebleven. Hoogtepunten die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek zijn:

- De Mezquita

- De Joodse wijk van Córdoba (Juderia)

- De Romeinse brug (Puente Romano)

- De patio’s van Cordoba

- Kasteel Alcazar de los Reyes Cristianos

- Medina Azahara

- Paleis Palacio de Viana

In Córdoba parkeer je je camper bij camperplaats Área del Centro Histórico of Parking Córdoba.

Cordoba Spanje camperstop

- De tuinen van Alcazar de los Reyes Cristianos zijn prachtig. 

Tijdens je camperreis door Spanje kun je de Camperstop-App goed gebruiken. Deze app bevat ruim 12.500 camperplaatsen verspreid over 30 verschillende Europese landen. Op deze manier zie je in één oogopslag of er een camperplaats bij jou in de buurt is.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

España Discovery

España Discovery

Overnacht gratis met de camper bij honderden bodega's & wijnboeren door heel Spanje!

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

75 uitgestippelde camperroutes door heel Europa!

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen