fbpx
Stadions in Europa

WK-tour: een route langs de mooiste stadions van Europa!

Het WK is in volle gang! Hoewel de voetballers in het verre Qatar zitten, is er in Europa genoeg te doen om ook hier nog in de voetbalsferen te blijven. Europa is het hart van het voetbal, het ene stadion is nog groter dan de ander. Voor de ultieme voetballiefhebber, hebben wij een route langs de meest indrukwekkende stadions gemaakt!

Signal Iduna Park - Dortmund

We beginnen de route bij onze oosterburen. In 2014 hebben de Duitsers nog de wereldtitel binnengesleept. Ook dit jaar zijn ze aanwezig in Qatar en wordt verwacht dat ze ver in de strijd om het wereldkampioenschap gaan komen. Net over de grens bij Venlo rijden we richting Dortmund, waar Signal Iduna Park ligt, de thuisbasis voor Borussia Dortmund. De club staat bekend om hun fanatieke supporters en befaamde zuidtribune ‘Die Gelbe Wand’. Ruim 80.000 supporters kunnen in het stadion om hun favoriete voetbalclub te steunen. Hoewel ze de afgelopen jaren geen titel wisten binnen te slepen, mag dat de sfeer niet drukken en is het elke wedstrijd weer een feestje in het stadion. In Dortmund kun je bij bedrijf Dürrwang GmbH & Co. een nachtje overnachten met de camper, om vervolgens door te gaan naar de volgende Duitse stad: München.

Allianz Arena – München

De sterrenclub uit Duitsland is toch wel Bayern München. De afgelopen tien jaar was het niet heel spannend in de Bundesliga, de club uit München heeft tien keer op rij de competitie met gemak gewonnen. De thuishaven van Bayern München is de Allianz Arena. Het stadion opende haar deuren in 2005 en verving daarmee het Olympisch Stadion. In 2024 verzorgt Duitsland het EK. Ideaal voor de camperaar want naast het stadion ligt een camperplaats! Word wakker naast het gigantische stadion op de camperplaats Allianz-Arena Wohnmobilstellplätze.

Allianz Arena camperplaats

- Word wakker naast het stadion van de topclub Bayern München!

San Siro / Giuseppe Meazza – Milaan

We rijden een klein stukje door Oostenrijk heen en gaan de grens over bij Italië om vervolgens in Milaan uit te komen. De stad zelf is natuurlijk al fantastisch om even doorheen te lopen, met haar oude Romeinse gebouwen en rijke historie kun je hier makkelijk een paar daagjes doorbrengen. Ook blijft Milaan niet achter op het gebied van sport; de stad heeft niet één, maar twee topclubs op haar naam! AC Milan en Internazionale spelen dan ook beide in hetzelfde stadion, dat is ook meteen de reden waarom deze twee namen heeft: San Siro als AC Milan speelt, Giuseppe Meazza als Internazionale in het veld staat. Zet de camper neer op camperpark New Park, vanuit hier kun je makkelijk de stad in.

San Siro in Milaan

- Beide clubs hebben een aparte kleedkamer in het stadion, zeker een kijkje waard!

Camp Nou – Barcelona

Vanuit Milaan moeten we even een stukje rijden, maar dat is uiteindelijk zeker de moeite waard! Camp Nou in Barcelona is een van de bekendste en grootste stadions van Europa. De thuisbasis van FC Barcelona heeft maar liefst een capaciteit van 100.000 mensen. Ja, je leest het goed! De architecten lieten zich naar verluidt inspireren door de bouw van De Kuip, het stadion van Feyenoord. Een leuk feitje over het stadion: de reden van de bouw was één speler. Ladislaus Kubala was zo populair onder de supporters, dat Les Corts (het oude stadion van FC Barcelona) niet alle fans kon huisvesten. Wil je uiteindelijk dicht bij de Catalaanse stad overnachten? Dat kan bij Área de Repsol-Vallirana,  deze plaats ligt een paar kilometer van Barcelona verwijderd.

Camp Nou in Barcelona

- Het indrukwekkende stadion van FC Barcelona is niet te missen in deze camperreis!

Estadio Santiago Bernabéu – Madrid

Nu we toch al in Spanje zijn, kunnen we net zo goed met de camper doorrijden naar de hoofdstad. Daar ligt namelijk Estadio Santiago Bernabéu. Het stadion is vernoemd naar een legendarische voetballer uit Madrid en is de thuishaven van de club die het vaakst de Europa cup I (nu Champions League) wist binnen te slepen, namelijk Real Madrid. Het stadion kan maar liefst 80.000 fans laten genieten van het voetbal dat de Madrileense club te bieden heeft. Oh! En als je er toch bent, kun je ook nog even stoppen bij Wanda Metropoliano, het stadion van topclub Atletico Madrid. Overnachten kan bij camperplaats Las Cigüeñas.

Real Madrid

- Doe een tour door het gigantische stadion van Real Madrid!

Stade de France – Parijs

We gaan weer terug omhoog! Stade de France is het nationale en meest belangrijke stadion van Frankrijk. Het ligt in de hoofdstad Parijs. Naast voetbal, worden er in het stadion ook nog andere sporten uitgeoefend, zoals rugby en atletiek. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs vond hier ook de openingsceremonie plaats! Het stadion is geopend sinds 1998 en er kunnen 80.000 mensen plaatsnemen tijdens een voetbalwedstrijd, mocht er een concert plaatsvinden dan kan het toeschouwersaantal zelfs worden uitgebreid tot 96.000! Overnachten kan dicht bij het stadion bij Parking Disneyland Paris.

Wembley Stadium – Londen

Hoewel het wel even duurt voordat je er bent, is het moeilijk om dit stadion te skippen! Engeland is hét voetballand met fantastisch mooie stadions. Old Trafford in Manchester, Anfield in Liverpool en natuurlijk ook het Wembley Stadium in Londen! Het is de thuishaven van het nationale Engelse voetbalteam. Maar liefst 90.000 man kunnen de heren aanmoedigen tijdens een wedstrijd in het gigantische stadion. Net buiten de stad ligt Great Missenden, daar kun je met de camper overnachten bij The Black Horse.

Bonus: De Kuip – Rotterdam

Als je toch bezig bent, waarom dan niet afsluiten dicht bij huis? Een van de grootste stadions die in Nederland te vinden is, is De Kuip in Rotterdam. Feyenoord huist sinds 1937 in dit stadion. Even een kleine rekenhulp: dat is maar liefst 85 jaar! De capaciteit van het stadion ligt op meer dan 51.000. De Kuip is ook leuk om heen te gaan met het gezin, ze bieden namelijk ook een Kids Tour aan. Voor negentig minuten gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het hele stadion heen.

Wil je kijken op welke andere camperplaatsen je nog kunt overnachten tijdens deze WK-tour?  Dan is de compleet vernieuwde Facile-en-Route Campergids iets voor jou! Deze campergids helpt jou op weg met de mooiste camperplaatsen en handigste landkaarten.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa!

Camper Reisdagboek

Camper Reisdagboek

Bewaar al je herinneringen in het Camper Reisdagboek! 

Gerelateerde artikelen