fbpx
Europa camperroutes camper

6x de mooiste camperroutes van Europa

Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende camperreis? Neem een kijkje bij één van deze populaire camperroutes in Europa! Van een camperreis vol met kastelen en idyllische landschappen tot de hoogtepunten van de Franse kustlijn: er zit voor ieder wel wat wils tussen. Dit zijn de zes mooiste camperroutes van Europa!

De Romantische Strasse

Fan van kastelen, romantische landschappen en middeleeuwse stadjes? Dan is de Romantische Strasse de perfecte camperroute voor jou! In 460 kilometer rijd je van Würzburg naar Füssen. Om alles goed te bewonderen is een duur van ongeveer 14 dagen aan te raden, maar je kunt er natuurlijk zo lang over doen als je wilt. Onderweg bewonder je onder andere het middeleeuwse dorp Rottenburg ob der Tauber. De tijd heeft hier stilgestaan, want overal pronken vrolijk gekleurde vakwerkhuizen! Daarnaast is Augsburg een aanrader, het lijkt hier net alsof je in Italië beland bent! Je bewondert er dan ook prachtige architectuur uit de Renaissance. Je sluit de camperroute door Duitsland af met een bezoek aan de meest bekende kastelen van het land: Slot Neuschwanstein en Hohe Sloss.

Hier vind je een complete gratis route van de Romantische Strasse.
camperroute Europa
- Tijdens de Romantische Strasse kom je prachtige kastelen tegen!

North Coast 500

De North Coast 500 is de ideale camperroute voor wie de mooiste plekjes van de Schotse natuur wil ontdekken. En dat niet alleen, onderweg kom je natuurlijk ook langs de mooiste Schotse kastelen en verschillende brouwerijen waar je kunt genieten van een lokale whisky. De camperroute is zo’n 830 kilometer lang – omgerekend iets meer dan 500 mijl -. Een duur van 5 tot 7 dagen is lang genoeg om de mooiste plekjes langs de route te ontdekken met de camper, maar wie langer wil genieten van de mooie landschappen, kan er natuurlijk langer over doen. Je begint en eindigt de route in Inverness, de ‘hoofdstad van de Schotse Hooglanden’. Onderweg kom je onder andere langs het wandelparadijs Durness en het noordelijkste puntje van Groot-Brittannië: John o’Groats.

Bekijk de volledige camperroute hier.

Ben je van plan om een camper aan te schaffen? Deze kosten komen erbij kijken: van kosten als benzine en stalling tot extra benodigdheden die je onderweg goed kunt gebruiken.
camperroute Europa
- In Schotland kom je tijdens je camperroute vast en zeker een Schotse hooglander tegen!

Het mooiste van Spanje

Spanje heeft zóveel mooie locaties, het is lastig kiezen welke je wilt bezoeken tijdens je camperreis! Waarom zou je dan niet alle hoogtepunten bezoeken? Deze camperroute voert je langs alle mooie plekjes van het land: van metropool Barcelona tot de romantische stad Sevilla en het noordelijk gelegen Santander. Je doorkruist letterlijk heel het land! Het is daarom aan te raden om minimaal zeven weken uit te trekken voor deze camperroute. Het is natuurlijk ook mogelijk om de route op te delen in twee delen. Eén ding is zeker: na het rijden van de route met de camper heb je geen één hoogtepunt van Spanje gemist!

camperroute Europa mooiste
- Spanje barst van de mooie bezienswaardigheden, zoals het Plaza de España in Sevilla!

Margrietroute

De Margrietroute voert je langs het mooiste van Denemarken. De route werd vernoemd naar de favoriete bloem van Koningin Margrethe II van Denemarken, namelijk de margriet. De route staat dan ook duidelijk aangegeven met de bloem. De route is in totaal 3700 kilometer lang. Er is geen vast begin- en eindpunt. Erg handig, want kom je bijvoorbeeld vanaf Zweden met de camper, dan kun je inspringen bij Kopenhagen! Kopenhagen is dan ook één van de vele hoogtepunten op de camperroute. Hier bewonder je onder andere de Kleine Zeemeermin, een standbeeld als eerbetoon aan sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Daarnaast wordt Legoland natuurlijk niet overgeslagen, hét attractiepark van Denemarken. Of breng een bezoek aan het historische Ribe, de oudste stad van Denemarken. Je leest hier alles over de mooiste locaties langs de camperroute.
camperroute Europa mooiste
- In Denemarken bewonder je onder andere de haven in de hoofdstad Kopenhagen tijdens je camperreis. 

De Grand Tour

Wie van de mooiste Zwitserse landschappen wil genieten, kan zijn hart ophalen tijdens de Zwitserse Grand Tour. De route is opgedeeld in 9 etappes die in totaal een route van 1643 kilometer vormen. Je rijdt de route dan ook in minimaal 9 dagen. Langs de route vind je verschillende (onverwachte) hoogtepunten, waaronder de wijnregio Lavaux. Dit is de grootste wijnregio van Zwitserland. 99% van de wijnen zijn bestemd voor het binnenland en er gaan maar 1% naar het buitenland. Het is dus aan te raden om een lekkere fles wijn mee te nemen voor thuis! Daarnaast zijn het hemelsblauwe Brienzermeer en de middeleeuwse stad Fribourg een aanrader om te bezoeken tijdens de camperroute.

Lees hier alles over de mooiste stops langs de camperroute. 

Ga je liever voor een korte camperroute die in een aantal dagen of zelfs een dag te rijden is? Bekijk dan deze vijf korte camperroutes: van de Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk tot de Trollstigen in Noorwegen.

camperroute Europa mooiste
- De Grand Tour voert je langs de mooiste locaties van Zwitserland. 

Normandië en Bretagne

Normandië en Bretagne behoren tot de mooiste streken van Frankrijk. Geen wonder dus dat deze streken populair zijn onder camperaars! In Normandië kom je onder andere de indrukwekkende tuinen tegen van de befaamde schilder Monet. Het huis is tevens enorm kleurrijk. Geen wonder dat zijn schilderijen ook zoveel kleur bevatten! Je doet onderweg ook het Venetië van Normandië aan, namelijk Pont-Audemer. Vanwege de vele grachten en vakwerkhuizen waan je je hier voor even in Italiaanse sferen. Reis je door naar Bretagne, dan kom je hier onder andere de indrukwekkende kustlijn bij de Côte de Granit Rose tegen. Ook Rennes is een aanrader, dit is de bruisende hoofdstad van Bretagne. Je vindt hier een complete, gratis camperroute door deze prachtige streken, inclusief camperplaatsen!
camperroute Europa mooiste
- In Normandië en Bretagne vind je verschillende idyllische locaties. 
Wil je tijdens je bezoek aan Frankrijk met de camper ook een eiland bezoeken met de camper? Dat is zeker mogelijk! Deze 6 Europese eilanden kun je bezoeken met de camper, waaronder het Franse Île d’Oléron.

Jubileumeditie Facile-en-Route
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!