fbpx
Leukste bestemmingen herfst camper

Ontdek de 5 leukste bestemmingen voor een herfst-trip met de camper!

De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat de bladeren weer van de boom vallen, de paddenstoelen langzaamaan gaan groeien en de herfstkleuren weer volop aanwezig zijn. Kortom: de natuur is op z’n best in deze periode. Dus waar wacht je nog? Ga er lekker even tussenuit met de camper! Dit zijn de 5 leukste bestemmingen voor een herfst-trip met de camper.

1. Trotseer de Belgische Ardennen tijdens de herfst

Een camperreis naar de Belgische Ardennen is altijd een goed idee, maar misschien is de herfst zelfs wel het beste seizoen om de Belgische Ardennen te bezoeken. De natuur is hier dan op z’n allermooist! De bossen kleuren rood/oranje, overal liggen bladeren en de temperaturen zijn vaak nog aangenaam. Wandel door de mooie valleien, langs sprookjesachtige kastelen, kronkelende rivieren en geniet van de warme herfstkleuren! Natuurlijk is dit ook het beste seizoen om wild te proeven. In bijna ieder restaurant in de Belgische Ardennen en omstreken kun je de lekkerste wildgerechten proeven. Vaak pakken deze restaurants helemaal uit tijdens het wildseizoen en dit zorgt voor een gezellige sfeer! Naast de schitterende natuur kun je ook de meest pittoreske stadjes bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de kleinste stadjes ter wereld ‘Durbuy’ of ga even terug in de tijd in het stadje Bouillon.

Belgische Ardennen herfst Bouillon

- Ontdek het stadje Bouillon tijdens je herfsttrip!

2. Met de camper naar de Veluwe

Je hoeft niet direct naar het buitenland af te reizen met de camper, ook op de Veluwe is het ook heerlijk vertoeven in de herfst. De perfecte tijd voor een fijne herfstwandeling vanaf de camper! Het gebied kent oneindig veel wandelmogelijkheden door bossen, heidevelden en zandvlakten. Een aanrader is Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit is een wandelparadijs, zeker in de herfst. Het gebied is ruim 5000 hectare groot en kleurt in de herfst prachtig oranje! Het mooiste aan deze periode is misschien wel de hoeveelheid wilde dieren. Van eekhoorns die eten zoeken tussen de vele bladeren tot aan edelherten! Ook is het leuk om hier met je kinderen op pad te gaan. Er zijn vaak vele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een paddenstoelentocht met een boswachter of een dierensafari! Er is altijd wel iets leuks te beleven op de Veluwe.

Veluwe herfst camper

- De Veluwe is prachtig tijdens de herfst!

3. Ontdek het sprookjesachtige Zwarte Woud in Duitsland

Het Zwarte Woud! Iedere natuurliefhebber kent dit populaire gebied in Duitsland wel. Het uitgestrekte gebergte met vele bossen vol met dennen- en sparrenbomen is het hele jaar door mooi om te bezoeken. Ieder seizoen heeft z’n eigen charme, maar in de herfst is het een prachtig kleurenspektakel! In dit gebied vind je dan ook verschillende natuurwonderen. Eén hiervan is de Todtnau-waterval. Hier stroomt het water zo’n 97 meter naar beneden! Ook de Wutachschlucht mag je niet overslaan tijdens je camperreis door het Zwarte Woud. Dit is de grootste bergkloof van heel Duitsland. Toch kun je in het Zwarte Woud veel meer dan wandelen en fietsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Gengenbach? Dit historische stadje staat vol met eeuwenoude vakwerkhuizen. Ook het stadje St. Blasien is de moeite waard! Hier vind je een immens grote dom met één van de grootste koepels van Europa. Je bent gegarandeerd onder de indruk wanneer je deze met je eigen ogen ziet!

Zwarte Woud herfst camper

- De Todtnau-waterval is een van de mooiste watervallen van het Zwarte Woud!

4 Doen: met de camper naar Noorwegen

Ontdek kleurrijk Noorwegen! Hoewel de temperaturen dalen en de dagen korter worden, wordt de natuur in Noorwegen alleen maar mooier. Overal waar je kijkt zie je prachtige herfstkleuren, zeker in de bergachtige gebieden. Een wandeling vanaf je camperplaats mag dan ook zeker niet missen. Ook heerst er een hele fijne sfeer in Noorwegen. Iedereen zit lekker knus voor de openhaard in de cafeetjes. Ook is het een goed moment om met je camper verschillende Noorse steden te bezoeken. In Noorwegen betekent de herfst de start van het kunstseizoen! Alles staat dan in het teken van kunst en cultuur. Breng een bezoek aan een kunsttentoonstelling in Oslo, ga naar een literatuurfestival of neem een kijkje in één van de vele musea. Een museum dat je zeker niet mag missen is het Nationale Museum van Oslo, dit is het grootste kunstmuseum van heel Scandinavië!

Noorwegen herfst camper

- Ontdek de prachtige herfstkleuren in Noorwegen!

5. De laatste zonnestralen van de Algarve

Wil je liever nog even nazomeren en genieten van de laatste zonnestralen tijdens je camperreis? Stap dan de camper in naar de zonnige Algarve in Portugal. Hier kun je in oktober nog steeds temperaturen verwachten tussen de 20 en 25 graden en laat de zon zich nog steeds regelmatig zien. Het fijne aan deze periode is dat het er een heel stuk rustiger is dan is het hoogseizoen. Je kunt dus alles rustig op je eigen tempo ontdekken en zelfs nog een plons nemen in het water. Ook hier zie je de herfsttinten opkomen en dit zorgt voor een mooi plaatje. Een plek die je zeker niet mag overslaan is de grot bij Praia de Benagil. Dit wordt zelfs een van de 10 mooiste plekken ter wereld genoemd! Een echte aanrader is om hier een boottocht te maken, op deze manier kun je de grot van dichtbij bewonderen. Ook kun je hier suppen of kajakken! Eén ding is zeker: je zult versteld staan van deze grot!

Benagil Portugal Herfst camper

- Sla Praia de Benagil niet over tijdens je herfsttrip in de Algarve!

Wil je liever in eigen land blijven? Ontdek dan de natuur van Noord-Holland met de camper. Hier liggen prachtige natuurgebieden. Van het Amsterdamse Bos tot aan het zwanenwater in Callantsoog. Maak je maar klaar en reis mee naar deze noordelijke provincie!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

75 uitgestippelde camperroutes door heel Europa.

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen