fbpx
Italië Le Marche

Ontdek de kust van Le Marche met de camper

De meeste toeristen die naar Italië afreizen, kiezen voor een vakantie aan het Gardameer, de Amalfikust of het Comomeer. Dit zijn natuurlijk fijne bestemmingen, maar wat dacht je van de regio Le Marche? Dit is een nog wat minder bekende regio, maar zeker de moeite waard voor een camperreis. Het wordt niet voor niets het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Veel Italianen kiezen zelf ook voor een vakantie in deze ongerepte regio. De kust begint net onder San Marino en is maar liefst 170 kilometer lang. Perfect voor een camperreis langs mooie stranden, leuke historische stadjes en eeuwenoude bezienswaardigheden. Ben je klaar voor nieuw camper-avontuur in Italië? Lees dan zeker even verder, wij nemen je mee op ontdekkingstocht langs de kust van Le Marche.

Pesaro: de meest noordelijke stad van je camperreis

We starten de ontdekkingstocht langs de kust van Le Marche in Pesaro. Dit is de noordelijkste stad van de 170 kilometer lange kustlijn. We stoppen niet zonder reden in Pesaro, dit is namelijk de ideale camperstop om cultuur en ontspanning te combineren. Kies ervoor om lekker bij te komen op het zandstrand of neem een kijkje in de het centrum van Pesaro. Hier is namelijk ontzettend veel te zien! Breng een bezoek aan Piazza Del Popolo, dit oude plein is het hart van de stad. Hier kun je de fontein en een middeleeuws paleis bewonderen. Tijdens je bezoek aan deze stad, kun je niet om Rossini heen. Deze beroemde componist is in 1792 geboren in Pesaro. Er is een straat naar hem vernoemd, je kunt alles te weten komen over zijn leven in Casa Rossini en er is een jaarlijks Rossini Opera Festival geheel in het teken van zijn muziek. Wil je even weg uit het centrum? Slenter dan over de boulevard. Geniet van de rust en ook hier zijn kunstwerken te zien. Een daarvan is de Sfero Granda di Pomodori. Dit moderne beeldhouwwerk in de vorm van een bol kun je niet missen. 

In Pesaro kun je overnachten bij camperplaats Pesaro.

Natuurpark Monte San Bortolo

Ben je een echte natuurliefhebber of wil je even de rust opzoeken? Dan is Natuurpark Monte San Bortolo echt iets voor jou. Dit gebied ligt net iets buiten Pesaro en bestaat uit zandstenen kliffen, uitgestrekte landschappen en bosrijke gebieden. Je vindt hier de meest bijzondere planten en dieren. Er zijn hier verschillende wandelroutes uitgezet die je de mooiste delen van het gebied laten zien. 

Natuurpark Monte San Bortolo Italië

- Geniet van een wandeling door dit mooie natuurpark!

Fano: de stad van het geluk!

Voor de tweede stop van je camperreis gaan we iets meer richting het zuiden. Hier vind je het visserplaatsje Fano. Deze plaats wordt ook wel ‘la città della fortuna` genoemd, oftewel ‘de stad van het geluk’ genoemd! Dit komt doordat de stad is opgedragen aan de godin van het geluk. Wanneer je door het centrum van Fano loopt, zie je dan ook de geluksfontein staan. Dit bronzen beeldje van de godin van het geluk is een must-see tijdens je camperstop in dit leuke plaatsje. Dat Fano gesticht is door de Romeinen kun je zien aan de verschillende overblijfselen uit deze tijd. Een van deze overblijfselen zijn de intact gebleven stadmuren. Deze stadsmuren zijn maar liefst 600 meter lang! Op Rome na, zijn dit de langste stadsmuren van de wereld! Wanneer je door de poort van deze oude stadmuren loopt, kom je in het oude stadscentrum. Hier vind je smalle steegjes, kleurrijke woningen en een gezellig stadsplein. Struin door deze leuke steegjes en dwaal lekker rond in het centrum. Op deze manier ontdek je de leukste bezienswaardigheden, winkeltjes en terrasjes.

Tussen het strand en het centrum plaats je de camper bij camperplaats Fano. Wil je wakker worden met uitzicht op zee? Dan kun je overnachten bij camperplaats Lungomare Sassonia. Deze camperplaats ligt direct aan het strand. 

Fano Sassonia Italië

- Overnacht bij een camperplaats direct aan zee. 

Combineer strand en cultuur in Senigallia

Senigallia! De derde camperstop van je reis door Le Marche. Deze stad werd opgericht door de Romeinen en was in het verleden een belangrijke handelsstad. Dat deze stad erg welvarend was, is terug te zien aan de prachtige gebouwen en huizen. Tegenwoordig is Senigallia uitgegroeid tot een populaire badplaats. Het strand is dan ook prachtig en vooral heel schoon. Het is een van de schoonste stranden van heel Italië. Het fijne aan Senigallia is dat je de camper direct aan het strand kunt plaatsen. Niet alleen het strand is mooi, maar ook het stadscentrum is zeker de moeite waard. Veel toeristen weten dit niet, maar het centrum hier is ontzettend gezellig. Je vindt er leuke straatjes, pleinen, stadsparken en er is een dagelijkse markt. Deze markt vind plaats op het 19-eeuwse marktplein. Een bezienswaardigheid die je niet moet missen is, de Chiese delle Croce. Dit is een kleine gouden kerk uit het jaar 1608. Vanaf de buitenkant lijkt het kerkje misschien niet zo bijzonder, maar zodra je naar binnen loopt snap je meteen waarom. Als je nog tijd over hebt in dit leuke plaatsje, boek dan een boottocht. Vanaf het water zie je de regio Le Marche op een hele andere manier. 

Op slechts 150 meter van het strand plaats je de camper bij camperplaats Senigallia

Strand Senigallia Italië

- Combineer strand en cultuur in de populaire badplaats Senigallia.

Ancona: de hoofdstad van de Le Marche!

Het is tijd voor een bezoek aan Ancona! Dit is de hoofdstad van de regio Le Marche. Dat Ancona een echte havenstad is, zie je meteen. Er vetrekken hier dagelijks vele boten richting Kroatië of Griekenland. De stad is tegen de helling van de berg, Monte Conero, gebouwd. Helaas is ook deze stad getroffen tijdens de Wereldoorlog en zijn vele bouwwerken verloren gegaan. Gelukkig zijn er nog genoeg bezienswaardigheden bewaard gebleven. De Loggia dei Meranti is een van deze overblijfselen. Dit is een galerij met een rijke geschiedenis. Voor nog meer in indrukwekkende bouwwerken uit het verleden moet je bij de Duomo di San Ciriaco zijn. Deze Kathedraal ligt bovenop een berg. Je moet er even wat voor over hebben, maar dan wordt ook beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Neem je de kinderen of kleinkinderen mee op camper-avontuur? Dan ligt vlakbij het centrum Zoo Falconora. Een moderne dierentuin. Het bijzondere aan deze dierentuin is de ligging op een heuvel. Hierdoor kun je niet alleen 200 verschillende diersoorten bekijken, maar geniet je ook nog een van het uitzicht. 

Tijdens je bezoek aan Ancona overnacht je bij camperplaats Area di sosta Posatora

Haven Ancona Le Marche

- Ontdek de haven van Ancona.

Eindig je camper-avontuur in Ascoli Piceno

We wijken een klein beetje van de kust af voor de laastste camperstop. Op ongeveer 25 kilometer van de kust vind je Ascoli Peceno. In deze stad vind je ontzettend veel kerken. Het wordt dan door de lokale bewoners ook wel de stad van de honderd torens genoemd. Een bezoekje aan een van deze kerken mag dan ook niet ontbreken wanneer je in Ascoli Piceno bent. Eigenlijk is deze stad een groot museum. Van mooie pleinen, Gotische kerken tot aan stadshuizen. Je kijkt je ogen uit in deze stad. Hoogtepunten die je zeker niet mag overslaan zijn de Piazza del Popolo, de San Francesco kerk en het Palazzo dei Capitani. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om lekker te genieten op een van de vele terrasjes. Proef de Italiaanse keuken en vergeet zeker niet om de Olive Ascolane te proeven. Deze gefrituurde olijf is de specialiteit van Ascoli Peceno! 

Sluit je camperreis af bij camperplaats Ex Seminario

Ascoli Pecino Italië

- In Ascoli Peceno vind je ontzettend veel kerken!

Kun je geen genoeg krijgen van het mooie Italië en wil je meer zien van dit land? Vervolg dan je camperreis en plan zelf je reis via onze Trip Planner. Op deze manier ga je voorbereid op camper-avontuur. 

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

ANWB Camperboek Italië

ANWB Camperboek Italië

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Italië.

Gerelateerde artikelen