fbpx
Italie

Noord naar zuid met de camper: Italië – Deel 2

In deel 1 van de camperroute door Italië kon je al lezen over het prachtige Milaan, het Gardameer, Bologna en San Marino. In dit deel reis je verder naar het puntje van ‘’de laars’’. Vooral de oudheid staat hier centraal, zoals de verschillende opgravingen in Rome en Pompeï. Het wordt aangeraden deel 2 van de route in minimaal een week te rijden. De gehele route is in ongeveer 2 weken te rijden. In dit deel ga je verder naar Florence, Rome, Napels en Bari.

Florence & omgeving

Vanaf San Marino rijd je naar één van de bekendste streken van het land: Florence! Deze stad zit vol met bezienswaardigheden, maar de Ponte Vecchio en de kathedraal springen er met name uit! Alleen al het rijden door de prachtige omgeving is een echte aanrader hier: ontdek het échte Italiaanse landschap in de omgeving van Chianti, eet het bekroonde ijs van San Gimignano en maak natuurlijk de bekende foto bij de toren van Pisa. Vervelen zul je je zeker niet in Florence!

Specialiteiten: Pici, een soort dikke spaghetti.

Overnachten: camperplaats Gelsomino SCAF in Firenze ligt vlak buiten het centrum van Florence.

Nancy camper Frankrijk
- Florence was het middelpunt van de renaissance.

Rome

Je rolt van het ene hoogtepunt naar het andere, want nu ga je door naar het historische Rome! Rome staat natuurlijk vol met oudheden: het Colosseum, de St. Pieter, het Pantheon, en dat was nog niet eens de helft van alles dat je er kunt bewonderen! Genoeg om te ontdekken dus. Alle bezienswaardigheden van de stad gezien, maar wil je nog meer bezoeken? Dan is Ostia Antica een echte aanrader, dit is namelijk een opgegraven havenstad!

Specialiteiten: Cacio e pepe, een pasta met schapenkaas en zwarte peper.

Overnachten: in de buurt van Rome zijn verschillende camperplaatsen, zoals Area Attrezzata per Camper LGP Roma.

Nancy camper Frankrijk

- Ontdek de vele oudheden van Rome!

Napels

Op naar havenstad Napels, de stad waar de pizza margherita ontstaan zou zijn! In de stad zelf zijn vooral de vele catacomben, gangen en tunnels onder de grond de moeite waard. Vlak buiten Napels vind je de actieve vulkaan Vesuvius welke je kunt beklimmen. Een stukje verderop vind je het oude Pompeï, de stad die onder de as van de Vesuvius bedolven werd waarvan nu de opgravingen te bezichtigen zijn. Beiden zijn zelfstandig te bezoeken, maar vanwege de bereikbaarheid met de camper is het aan te raden met een tour te gaan.

Specialiteiten: naast de pizza margherita vind je ook de lekkerste buffelmozzarella in deze streek!

Overnachten: overnacht in Napels bij Parking Patry of Parking IPM.

Nancy camper Frankrijk
- De Vesuvius is niet weg te denken uit het uitzicht van Napels.

Bari

Bari is de eindstop van je camperreis door Italië, en zeker niet de minste! In Bari vind je namelijk van alles wat: stranden waarbij je in de zee volop kunt snorkelen, bezienswaardigheden als de basiliek van Sint Nicolaas waar je langskomt terwijl je door de stad slentert of de haven met daar de lekkerste vis. Een bekende bezienswaardigheid in de buurt, die erg druk is maar die niet overgeslagen mag worden, is het dorp Alberobello. Hier vind je verschillende Trulli’s, kleine, witte, kegelvormige huisjes, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronken.

Specialiteiten: Panzerotti is een gefrituurd deeg met verschillende vullingen. Deze worden vaak gevuld met mozzarella en tomaat.

Overnachten: Area Hobby Park Wash is een camperplaats in het centrum van Bari. Gran Parcheggio Alberotanza ligt net iets verder weg maar ligt nog op loopafstand van het centrum. 

Nancy camper Frankrijk
- In Bari kun je de Trulli's bewonderen! 

In de gids van CamperRoutes staat een route langs dé bezienswaardigheden van het land, een echte aanrader wanneer je graag een kant-en-klare route wil hebben liggen tijdens je reis! Zo weet je zeker dat je niets mist.

Image
Image

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!