fbpx
Camperroute Italië

Noord naar zuid met de camper: Italië – Deel 1

Italië is het perfecte land voor een roadtrip met de camper. Deze trip voert je vanaf het noorden van Italië helemaal naar het onderste puntje van ‘’de laars’’. Zie de landschappen, het eten en de bevolking onderweg veranderen tijdens deze afwisselende camperroute door Italië! Het wordt aangeraden deel 1 van de route in minimaal een week te rijden. In dit deel bezoek je Milaan, het Gardameer, Bologna en San Marino. Op naar een camperreis vol met heerlijk Italiaanse pasta’s, espresso’s en andere lokale lekkernijen!

camperreis langs de bierbrouwerijen in Nederland & België

Camperreis langs bierbrouwerijen in Nederland & België!

Bierliefhebbers opgelet! Het is namelijk tijd voor een camperreis langs bierbrouwerijen in België en Nederland. Want wat is het heerlijk om af en toe te genieten van een (speciaal) biertje! Wat ons betreft helemaal als je dat kunt doen bij de bierbrouwerij zelf! Daarom delen wij in dit artikel onze tips met jou voor een aantal leuke bierbrouwerijen in België en Nederland.

Alcohol en verkeer gaan niet samen! Zorg er daarom voor dat je de fietsen meeneemt en je camper van tevoren plaatst bij de genoemde camperplaats in de omgeving van desbetreffende brouwerij.

La Trappe Trappist, Berkel-Enschot

Wat vanuit vroeger een klooster is waar de monniken hun tijd doorbrachten, is het nu omgetoverd tot een prachtige brouwerij. Waar je op het terras tussen de prachtige tuinen kan genieten van heerlijke trappistenbieren. En geniet hier ook zeker, voor of na je rondleiding, van een lekkere lunch! Tijdens een rondleiding door de brouwerij ga je langs alle punten van het productieproces en zal je door middel van een korte film meer te weten komen over de geschiedenis van de brouwerij. Kun je geen genoeg krijgen van de heerlijke soorten bieren? In de kloosterwinkel, op het terrein van het klooster, worden de bieren van La Trappe Trappist verkocht. Naast dat je er een heerlijke middag kan vertoeven op het terras, heeft de brouwerij ook een prachtige landelijke omgeving wat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Stap op de fiets, en fiets een van de verschillende routes die voor je zijn uitgestippeld! De camper kun je op 15 minuten fietsen parkeren bij de Camperplaats Biest-Houtakker, zo ben je makkelijk en snel bij de brouwerij!

Onze biertips: La Trappe Witte trappist en La Trappe Isid’or

La Trappe Trappist

- Geniet op het terras van het trappistenklooster van een heerlijk La Trappe biertje! © La Trappe Trappist

Stadsbrouwerij De Drie Ringen, Amersfoort

Varen door de grachten van historisch Amersfoort, ondertussen genieten van Amersfoortse bierhistorie en afsluiten met een bierproeverij, klinkt dat niet heerlijk? Tijdens deze vaart is het dubbel genieten! Wil je liever op een actieve wijze de historie en de stad ontdekken. Wandel dan mee met de stadswandeling en duik in het brouwersverleden van de stad! Het is ook zeker de moeite waard om deel te nemen aan de rondleiding, en een kijkje te nemen achter de schermen van de brouwerij. Zo kom je in ruim een uur meer te weten over de geheimen van het Amersfoortse bier en van de stadsbrouwerij De Drie Ringen. De stadsbrouwerij ligt centraal gelegen en dus makkelijk te bereiken vanaf de camperplaats Aan de Eem, op 5 minuten lopen bevind je je in de historische stad.

stadsbrouwerij de drie ringen, amersfoort

- Neem een kijkje in Stadsbrouwerij De Drie Ringen! ©De Drie Ringen

Brouwerij 't IJ, Amsterdam

In Amsterdam is Brouwerij ’t IJ echt een begrip. Waar je fijn kunt vertoeven op één van de terrassen van Brouwerij ’t IJ. Het bier is er heerlijk, er hangt een fijne sfeer en je zit midden in het Vondelpark. Je kunt er terecht voor een heerlijk hapje eten, zodat je vervolgens met een goede bodem kan genieten van de vers getapte bieren! Dus parkeer je camper bij Camperpark Amsterdam en fiets direct naar het gezellige terras voor een lekker verfrissend biertje! Buiten de smaak van de heerlijke biertjes ben je wellicht ook nieuwsgierig geworden naar de plek waar het bier wordt gebrouwen. In de brouwerij aan de Funenkade wandel je mee door de brouwerij waar je alles wordt verteld over de geschiedenis! Ben je écht helemaal dol op Brouwerij ’t IJ, vergeet dan zeker niet een souvenirtje te kopen in de IJshop!

Onze biertips: Vrijwit witbier, Paasij

brouwerij 't ij

- Neem deel aan de rondleiding door Stadsbrouwerij 't IJ!

Hertog Jan, Arcen

Ben je van plan om er even lekker op uit te gaan, en heb je zin in een heerlijk glas bier en lekker eten? Dan is bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij écht een aanrader! Hier vergeet je even alle zorgen en kun je genieten van een lekker biertje! Wil je liever meer te weten komen over de geschiedenis en het ontstaan van het Hertog Jan bier? Steek dan de weg over en ga naar de brouwerij zelf. Waar je tijdens je bezoek samen met de gids de rondleiding volgt door de brouwerij. Je ruikt de hop en proeft het heerlijke bier. Bij Hertog Jan is er ook de gave mogelijkheid om een persoonlijke fles Grand Prestige te laten wegleggen, deze mag je 6 jaar laten liggen en kan je tijdens de eerstvolgende rondleiding ophalen! Voor de échte bierliefhebbers worden er ieder jaar evenementen georganiseerd. De liefde voor bier staat hier centraal en er wordt meer aan je verteld over de verschillende brouwprocessen. Er zullen verschillende thema’s aan verbonden zijn aan de hand van speciale bieren. Zo is er een Grand Prestige dag, waarop het bestaan van het bier wordt gevierd. Of het bockbier weekend, waarin de rondleidingen volledig in het teken staan van Hertog Jan bockbier. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is dat er zéker geproefd mag worden! Na een heerlijke dag rond te neuzen in de brouwerij kun je op Camperstop IndeVerte rustig overnachten!

Onze biertips: Hertog Jan Grand Prestige en Hertog Jan Weizener

Maallust, Veenhuizen

De camper kun je parkeren bij camperplaats Norgerberg om zo de smaak van het bier te gaan ontdekken bij Maallust! Ben je helemaal gek op speciaal bieren? Dan is het tijd voor een heerlijke proeverij! Strijk lekker neer op het terras met uitzicht op de prachtige brouwerij. Of wil je toch liever het productieproces van begin tot eind ontdekken door mee te wandelen met de rondleiding? Dat kan! Luister naar de bijzondere verhalen over het ontstaan van bierbrouwerij Maallust, onder het genot van vier speciaal bieren! Wil je nou echt een unieke ervaring opdoen en een keer op een andere wijze genieten van de velen biertjes. Met de speciaalbier bus beleef je een geweldige tijd, ideaal voor dorpsfeesten, evenementen of gewoon lekker met familie of vrienden!

maallust, veenhuizen

- Ontdek de de brouwerij Maallust, of rijd mee in de speciaalbier bus!

Stadsbrouwerij Gruut, Gent

Wil je genieten van echt Belgisch bier, en het achterliggende verhaal hiervan te weten komen? Dan is Stadsbrouwerij Gruut een ideale uitvalsbasis om te genieten van de verschillende Gruutbieren! Wandel naar binnen en je kijkt je ogen uit gedurende de rondleiding, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en de biercultuur! Ook is het mogelijk om een geweldige dag te beleven met een boottocht. Een rondvaart door het historische stadscentrum van Gent, begeleidt door een gids en een heerlijke proeverij van biertjes. Laat je verrassen door de verfrissende smaak van het heerlijk Gruut bier in combinatie met een heerlijk hapje eten. Let op: ben je van plan om ook een hapje te eten, zorg er dan voor dat je van tevoren gereserveerd hebt zodat de brouwerij rekening kan houden met de inkoop! Zorg dat je van tevoren je camper hebt geparkeerd bij Kamperautoterrein Driebeek, zodat je na deze heerlijke dag op de fiets terug kan naar je camper om te overnachten!

Het Anker, Mechelen

De rondleiding door de brouwerij is zéker de moeite waard. Het begint met een kleine uitleg over de ingrediënten die je zowel mag ruiken als proeven. Het brouwhuis zal worden bezocht, loop zeker ook even naar het dak van de brouwerij, waar je een spectaculair uitzicht hebt over Mechelen! Na de velen biergeuren is het tijd om de dorst te lessen en staat er een kleine proeverij voor je klaar. Liever een keer iets ander doen dan een rondleiding volgen door een brouwerij? Dan kun je bij het Anker een brouwworkshop volgen! Je draait een dag mee in de productie en leert op deze manier de basis kennen van het bier brouwen! Sluit je dag zeker af bij Brasserie het Anker en geniet hier van gerechten met bijpassende bieren! Wil je thuis nog lekker nagenieten van de heerlijke bieren van het Anker? Bezoek dan de brouwerijwinkel. Naast bieren vind je hier ook bierglazen, whisky én Gouden Carolus stoofvlees! De camper kun je parkeren bij camperplaats Mechelen, op een kleine 10 minuten lopen bevind je je van Het Anker.

Onze biertip: Gouden Carolus Whisky Infused

het anker, mechelen

- Op het dak van de brouwerij heb je een prachtig uitzicht over Mechelen!

Brouwerij De Halve Maan, Brugge

De bieren bij Brouwerij De Halve Maan worden met echte trots gebrouwen. Het is een bezoekje dan ook zeker waard. Een verhaal dat begint in een binnentuin, wat trouwens een geweldige locatie is voor een heerlijke lunch op een zonnige dag! De ervaren gidsen nemen je mee door de stadsbrouwerij en vertellen over de brouwgeschiedenis van Brugge. Sluit de rondleiding af met een goed glas Brugse Zot! Het is ideaal om nog even lekker te tafelen in de sfeervolle brasserie, met uitzicht op de brouwerij. Ontdek de culinaire creativiteit van de keuken met een heerlijk biertje! Na een dag vol indrukken en genoten te hebben van de verschillende biertjes kun je met de camper overnachten op camperplaats Het Kanaaleiland.

Onze biertip: Straffe Hendrik Tripel

de halve maan, brugge

- Sluit de rondleiding af met een goed glas Brugse Zot!

Brouwerij Achouffe, Achouffe

Parkeer je camper bij camperplaats Houffalize, trek je wandelschoenen aan en wandel naar Brouwerij Achouffe. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de brouwerij, waar de gids op je wacht en je zo rondleidt door verschillende productieruimten. Een bezoek wordt in schoonheid afgesloten; je komt terecht in de kabouterherberg, waar je kan genieten van een heerlijke La Chouffe! De kabouters zijn ook échte muziekliefhebbers! Daarom is de oude concertzaal omgetoverd tot een gloednieuw restaurant waar je kan genieten van de smaak en je oren kunt laten verwennen. Livemuziek en een waanzinnige keuken zorgen ervoor dat je even heerlijk kunt genieten!

Onze biertip: La Chouffe Blond

Duvel, Puurs-Sint-Amands

Heb je altijd al willen weten hoe het brouwproces van Duvel verloopt of hoe de Duvel biertjes nou écht smaken? Breng dan zeker een bezoekje aan de stadsbrouwerij waar je kan luisteren naar de gids, die jou alles verteld over het verleden van Duvel! Van een rondleiding met een biertje, tot een volledige proeverij. Je ontdekt hier het hele aanbod van de proeverij! De fantastische bieren van Duvel wil je echt een keer geproefd hebben! Wil je voor de thuisblijvers nog een kleinigheidje meenemen? In de Duvel winkel naast de brouwerij, is er een ruim aanbod aan artikelen! Met de camper kun je overnachten bij camperplaats Puurs!

Ben je op zoek naar nog meer mooie kloosters en abdijen voor je camperreis door heel Europa? Lees dan het artikel ‘Bezoek de mooiste kloosters en abdijen van Europa met de camper’ Wil je liever alleen in Nederland of België blijven, neem dan een kijkje op de landenpagina van Nederland en België voor meer inspiratie!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Overnachten aan het water

Camperstops onderweg - Overnachten aan het water

In deze gids vind je de 200 mooiste camperplaatsen aan het water in Nederland, België en Frankrijk!

comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

De perfecte reisgenoot voor wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa!

150 mooiste camperplaatsen in nederland

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Een gids met de 150 mooiste, leukste en meest bijzondere camperplaatsen in Nederland!

Gerelateerde artikelen

Milaan

Je start de route in Milaan. Dit is natuurlijk dé modehoofdstad van Italië. Daarnaast is de prachtige architectuur van de stad ook het bewonderen waard: neem alleen al de Duomo die op het Piazza del Duomo pronkt, maar ook het Castello Sforzesco dat middenin de stad ligt. Een veelgemaakte dagtrip vanaf Milaan is het indrukwekkende Comomeer, het diepste meer van het land. Erg leuk om hier een boottocht te maken!

Specialiteiten: Cotoletta Milanese, een soort van schnitzel, maar dan op z’n Italiaans!

Overnachten: bij camperpark Area Rimessaggio Ripamonti,Camper Village Linate Parking of New Park.

Milaan
- Aan het Domplein vind je de wereldberoemde Kathedraal van Milaan

Gardameer

Vanaf Milaan rijd je door naar het welbekende Gardameer, de perfecte locatie om even tot rust te komen! Maak hier prachtige wandelingen en fietstochten of neem een koude duik in het meer. Voor wat cultuur kun je naar het Rocca Scaligera, één van de best bewaarde kastelen van het land. Een bestemming waar ieder op zijn eigen manier even kan uitrusten!

Specialiteiten: alles voor op de borrelplank, denk aan hammen, kazen en olijven. Ook wordt hier veel olijfolie geproduceerd.

Overnachten: er zijn vele overnachtingsmogelijkheden rondom het Gardameer, maar dit kan onder andere bij camperpark Sirmione, camperplaats Garda en Camping Lombardi.

Gardameer italie

- Het Gardameer is het grootste meer van Italië!

Bologna

Het is tijd om naar een iets minder bekend pareltje te reizen: Bologna! Als er iets is waar je niet omheen kan in Bologna, zijn het de vele musea. Denk onder andere aan het Archeologisch Museum, de Bologna National Gallery en het Archiginnasio, dat vroeger onderdeel was van de universiteit, maar waar vandaag de dag een anatomisch theater zit. Na je bezoek aan een museum kun je op het Piazza Maggiore neerzakken voor een lekker drankje terwijl je omringd wordt door de mooiste gebouwen uit de renaissance. Vergeet ook niet om wat lekkers te halen voor tijdens je campertrip op één van de vele markten!

Specialiteiten: Mortadella, een worst uit Bologna, is één van de specialiteiten. Tortellini in brodo, de welbekende tortellini, maar dan geserveerd in een bouillon, wordt hier ook veel gegeten!

Overnachten: bij Camper Stop Area Bottega del Camper Bologna en bij het bedrijf Ropa Center.

Bologna italie
- Bologna is misschien iets minder bekend, maar minstens net zo mooi! 

San Marino

Je gaat vanaf Bologna naar een heel ander land, en dan wel San Marino! Hoewel dit misschien geen Italië is, is het zeker wel de moeite waard om te kruisen tijdens je campertrip! San Marino is namelijk één van de kleinste landen van de wereld. Omdat het zo klein is, heb je hier genoeg aan een dag. De grootste bezienswaardigheid: het historische centrum, dit staat namelijk als geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Vanaf de berg waar de stad op ligt, heb je een prachtig uitzicht, dus vergeet zeker niet even over de rand te gluren wanneer je het kasteel bezoekt!

Specialiteiten: de lokale bittere likeur Tilus.

Overnachten: het dichtst bij het centrum vind je camperplaats P10, maar overnachten kan ook bij P13, Camper Stop en San Marino

In de gids van Camperroutes - Met de camper door Italië vind je een route langs dé bezienswaardigheden van het land, een echte aanrader wanneer je graag een kant-en-klare route mee wilt nemen tijdens je camperreis naar Italië!

Image
Image

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids deel 3

(Detail-)informatie over honderden camperplaatsen door heel Italië, incl. reis- & routetips!
ANWB Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!