fbpx
Frankrijk camperreis

Met de camper naar Frankrijk – Alles wat je moet weten

Het staat vast: je volgende camperreis gaat naar Frankrijk! Onderweg kom je de mooiste landschappen tegen, eet je de lekkerste Franse gerechten en kijk je je ogen uit bij de historische dorpen en steden. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je camperreis naar Frankrijk vind je hieronder een selectie van de hoogtepunten, belangrijke verkeersregels, camperplaatsen en campergidsen. Bon voyage!

Hoogtepunten tijdens een camperreis naar Frankrijk

Normandië & Bretagne

Normandië en Bretagne behoren tot de populairste streken van Frankrijk. Dat is ook niet zo gek met de prachtige landschappen en historierijke steden die je er vindt. Met deze camperroute kom je langs de mooiste plekken van Normandië en Bretagne. 

In het Normandische Giverny kom je alles te weten over de Franse kunstschilder Monet. Daarna vervolg je je weg naar de bossen van Lyons la Forêt voor een fijne wandeling. Vanaf hier reis je naar Rouen voor het Gros Horloge, een immens horloge dat je vanaf de straat kunt bewonderen. Vervolgens streep je het ‘Venetië van Normandië’ en de krijtrotsen van Étretat nog af van je Franse bucketlist. Ga je daarna door naar Bretagne, dan kom je langs de Côte de Granit Rose, Dinan, Rennes en Carnac.

De Pyreneeën

In de Franse Pyreneeën liggen verschillende locaties die de moeite waard zijn om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Cirque de Gavarnie, één van de mooiste dalen in Frankrijk, bezoek Saint-Lizier, dat één van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd wordt. Naar welke locatie in de Franse Pyreneeën je ook gaat, het barst er van de locaties waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Neem dus ook zeker je wandelschoenen en fietsen mee op je volgende camperreis door Frankrijk! 

Wijnstreken

Reis je van A naar B met de camper in Frankrijk, dan kom je ze vast tegen: ellenlange wijnranken! De Bourgogne, Elzas en Bordeaux behoren tot de bekendste wijnstreken van het land. Tijd dus voor een bezoekje met de camper! Rijd een wijnroute waarbij je langs de mooiste wijnranken komt en regelmatig een goed glas wijn proeft of combineer je bezoek met een stedentrip, bijvoorbeeld naar Auxerre of Dijon, vanaf waar je binnen mum van tijd tussen de wijngaarden zit!

UNESCO Werelderfgoederen: de pareltjes van Frankrijk

Op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronken tal van prachtige bezienswaardigheden in Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan de oude marktstad Provins, de havenstad Le Havre of vestingstad Carcassonne waar je de enorme verdedigingswerken rondom de stad bewondert. Allemaal pronken deze bezienswaardigheden met een goede reden op de lijst, tijd dus voor een bezoekje met de camper!

Vanaf augustus tot en met oktober worden er jaarlijks druiven geplukt in Frankrijk. Op deze locaties waan je je een dag een echte druivenplukker en steek je de handen uit de mouwen op het land. 

Frankrijk camper
- In de Franse Pyreneeën vind je in het gebergte prachtige bergmeren!

Camperplaatsen in Frankrijk

La Bidonnière, Ardevon 

Overnachten op steenworp afstand van de bekende bezienswaardigheid Le Mont Saint-Michel: een droom die uitkomt! Je hebt zelfs uitzicht op dit Franse pareltje vanaf de camperplaats. Je bereikt deze bezienswaardigheid dan ook te voet vanaf de camperplaats. De rest van de omgeving ontdek je ook gemakkelijk via de fiets- en wandelroutes.

Domaine du Haut des Blanches, La Bresse 

Bij deze camperplaats overnacht je in de heerlijk groene omgeving van het Parc naturel régional des Ballons des Vosges. In de zomer leent de omgeving zich goed voor een fijne wandeling of fietstocht en in de winter kun je in de buurt skiën op de besneeuwde bergtoppen!

Camping Porte des Vosges, Bulgnéville 

De camperplaats in Bulgnéville is perfect voor een rustige camperreis. Langs de camperplaats gaan namelijk verschillende wandelingen en fietstochten waarbij je de groene omgeving ontdekt, maar je kunt in de buurt ook een fijne dag vissen! In het zwembad neem je op een warme zomerdag een frisse duik.

L’aire de la mer, Sari-Solenzara 

Een fijne camperplaats op Corsica vanaf waar je uitzicht hebt op de immens blauwe zee. Vanaf hier neem je dan ook een frisse duik in het water. Daarnaast ontdek je gemakkelijk de kleurrijke Corsicaanse natuur.

Alle overige camperplaatsen in Frankrijk vind je via de Camperstop-App of de CamperstopAdvisor.

Speciale verkeersregels tijdens je camperreis door Frankrijk

  • Grote campers met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg moeten een dodehoeksticker aanbrengen op de camper.
  • Eerder was het verplicht zelf een alcoholtest mee te nemen in de auto. Vanaf mei 2020 is dit niet meer verplicht.
  • Rijd je op een smalle bergweg, dan heeft het stijgende verkeer voorrang op het dalende verkeer.
  • Langs een tolweg is het repareren van je eigen voertuig verboden.
Frankrijk camperreis
- Tijdens een camperreis door Frankrijk kom je volop pittoreske landschappen tegen.

Campergidsen voor je camperreis door Frankrijk

Facile-en-Route campergids deel 1 

In de compacte campergids Facile-en-Route campergids deel 1 vind je 3.865 camperplaatsen verdeeld over Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg. Door middel van handige symbolen en detailinformatie selecteer je onderweg gemakkelijk een camperplaats die aan jouw wensen voldoet.

Camperstops onderweg – Comfortabel op reis

In de editie Camperstops onderweg – Comfortabel op reis staan 1500 camperplaatsen verdeeld over 7 landen. Al deze camperplaatsen hebben sanitaire voorzieningen! Ideaal wanneer je dit niet in de camper hebt of wanneer je hier graag gebruik van maakt.

France Passion 

Met France Passion beleef je een unieke overnachting met de camper in Frankrijk. Je overnacht hiermee gratis bij aangesloten wijnboeren in Frankrijk. Zo krijg je een uniek kijkje in het Franse boerenleven tijdens je camperreis!

Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Lidmaatschap France Passion 2021

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

Gerelateerde artikelen

No item found!