fbpx
Pyreneeën camperrreis

De Pyreneeën in tijdens een camperreis door Frankrijk

Heb je plannen om binnenkort naar Frankrijk te reizen met de camper maar geen zin om enkel en alleen te luieren? De Franse Pyreneeën bieden een perfecte omgeving voor een avontuurlijke camperreis. Verspreid door de Pyreneeën liggen verschillende plaatsen die de moeite waard zijn om te ontdekken, van dorp tot natuur. Geniet van de weidse uitzichten en ontdek deze prachtige plekken in de ontzagwekkende Pyreneeën!

Cirque de Gavarnie

Bij Cirque de Gavarnie vind je één van de mooiste dalen die je tijdens je camperreis door Frankrijk tegen zult komen. Hier kun je heerlijke wandelingen maken terwijl je je kunt vergapen aan de vele imposante bergtoppen. Vergeet hier ook zeker niet de waterval van Gavarnie te bezoeken, de hoogste waterval van Europa en misschien wel hét hoogtepunt van dit gebied. Het dorp Gavarnie, met dezelfde naam als het dal, is een prima stop om even bij te komen na de wandeling terwijl je vanaf het terras nog steeds kunt genieten van een prachtig uitzicht!

Bij Gavarnie kun je overnachten bij camperplaats Parking Holle en Parking du Cirque

Cirque de Gavarnie
- Het prachtige Cirque de Gavarnie.

Saint-Lizier

Het dorp Saint-Lizier wordt één van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd, en dat is niet gek met zo’n prachtige, groene omgeving! Vanaf de heuvel waar het dorp op ligt, heb je een wijds uitzicht. Hierdoor krijg je gelijk zin om erop uit te trekken, mits je dat nog niet had na alle prachtige uitzichten vanuit de camper natuurlijk! Gelukkig liggen er genoeg wandelroutes in de buurt, dus kun je de prachtige omgeving gemakkelijk ontdekken. Vergeet ook niet om even door het dorp te lopen met zijn middeleeuwse sfeer. Op iedere hoek wordt hier weer duidelijk waarom het dorp tot één van de mooiste van het land behoort, onder andere door de oude stadsmuren!

Je kunt nabij overnachten bij camperplaats Saint-Girons.

Matemale

De omgeving van het dorp Matemale leent zich perfect voor buitenactiviteiten als wandelen en fietsen. Ook op het water zul je je hier zeker vermaken: het Lac de Matemale ligt dichtbij en is geschikt voor verschillende watersporten. Neem hier een fijne duik terwijl je uitzicht hebt op de omliggende bergen en bossen! Aan het meer ligt ook één van de camperstops vanaf waar je het dorp Matemale kunt bereiken. Je kunt vanaf hier dus ’s ochtends zo het meer in plonzen!

In de buurt van Matemale kun je verder ook nog overnachten bij Camping-Car Park  Lac de Matemale 

Ontdek ook de mooie Franse westkust tijdens je camperreis door Frankrijk. Dit zijn de hoogtepunten. 

Download de Camperstop-App om toegang te krijgen tot meer dan 13.000 camperplaatsen. De eerste 7 dagen zijn gratis. Je leest hier alles over de app.

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!