fbpx
Wijnstreken Frankrijk camper

De wijnstreken van Frankrijk met de camper

Frankrijk en wijn worden regelmatig in één adem genoemd. Een camperreis langs de befaamde wijnstreken mag dan ook zeker niet missen tijdens jouw reis door Frankrijk met de camper! Geniet onderweg van het uitzicht vanuit de camper, de wijnen en neem ook zeker een paar flesjes mee voor thuis! Een bezoek aan de Franse wijnstreken is perfecte afwisseling tijdens jouw reis! Ga je voor de Elzas, Bordeaux of de Bourgogne? 

Bourgogne

De Bourgogne staat bij het grote publiek bekend om zijn Pinot Noir of Sancerre wijn. Twee wijnroutes zijn erg bekend in deze streek: de Route des Vins Mâconnais-Beaujolais en de Route Touristique des Grands Crus. De eerste route is er een vol (wijn)cultuur, hier zitten namelijk vele traditionele wijnhuizen, maar ook verschillende Romaanse kerken. Hierbij worden de abdijen van Cluny en Tournus vaak aangeraden om te bezoeken. Dat wordt geheid een camperreis waarbij je wijnproeverijen en wandelingen langs de geschiedenis combineert!

De tweede wijnroute bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk het deel van de Côte de Nuits en Côte de Beaune. Het eerste deel loopt van Dijon tot Corgoloin met vooral Grand Cru wijnen, en het tweede van Ladoix-Serrigny tot aan de berghelling van de Maragnes met vele Chardonnay wijnen. Geniet vanuit de camper vooral van de glooiende wijngaarden die je tot mijlenver kunt zien!

Andere wijnroutes om te rijden met de camper in de Bourgogne zijn de Route Touristique des Grands Vins, de Route Touristique des Vignobles de l’Yonne en de Route des Coteaux de Pouilly-Sancerre. Bij alle routes zijn heerlijke wijnen gegarandeerd, maar maak ook zo nu en dan een uitstapje naar de prachtige kastelen of ga erop uit in de natuur.

Om de Bourgogne te bezoeken kun je overnachten in Auxerre of in Dijon. Dit zijn beide prachtige Franse stadjes vanuit waar je zo op de wijnroute- of gaard zit!

Gratis overnachten tijdens je camperreis door Frankrijk? Dan is de Camperstops onderweg – Voordelig op reis door Frankrijk gids ideaal! Hierin staan 1620 gratis camperplaatsen verdeeld over heel Frankrijk! 

Rots van Solutre Bourgogne camper
- Wie weet kom je onderweg de Rots van Solutre tegen, met aan de voet glooiende wijngaarden!

Elzas

Wil je je camperreis door de Elzas ook nog eens combineren met het lekkerste eten van Frankrijk, dan is de Route des Vins d’Alsace zeker aan te raden! Hier liggen namelijk erg bijzondere Franse restaurants aan. Denk aan restaurants midden in een wijngaard of restaurants waar je je in kasteelsferen waant. De streek heeft met alle restaurantjes en wijnhuizen genoeg te bieden om er zowel voor kortere als langere tijd te verblijven. Je vindt hier met name witte wijnen. Wil je alleen de route rijden, trek hier dan een paar dagen voor uit. Wil je er ook graag op uit om heerlijke wandelingen te maken of om te fietsen langs alle dorpjes in de omgeving? Dan kun je je hier gemakkelijk twee of drie weken vermaken! Vergeet dan ook niet om prachtige plaatsjes als Straatsburg en Colmar te bezoeken

Wil je graag zeker zijn van sanitaire voorzieningen terwijl je op camperreis bent door Frankrijk? Dan is de praktische campergids Camperstops onderweg – comfortabel op reis perfect! Hierin staan 1450 campergidsen in 7 landen – waaronder Frankrijk – die allen voorzien zijn van sanitair!

Elzas Colmar camper
- Colmar staat vol met kleurrijke huizen!

Bordeaux

In Bordeaux zul je met name rode wijn tegen komen, maar ook de witte wijn of rosé wordt hier steeds vaker geproduceerd! Waar je ook rijdt in de streek, wijngaarden kom je geheid tegen. Twee bekende routes in de streek zijn de Route des Châteaux en een route die loopt van Graves naar Sauternes. De eerste route neemt je – zoals de naam al doet vermoeden – mee langs verschillende prachtige kastelen. Hier kun je na je wijnproeverij dus ook perfect een stop maken bij één van de kastelen. Bij de tweede route bevind je je in de streek waar de enige geklasseerde witte wijnen uit de Bordeaux gemaakt worden. Alleen dat is al een reden om deze route te rijden met de camper, maar ook het imposante Château de la Brède is een echte aanrader. Hier heeft Montesquieu, de befaamde filosoof die je wellicht van de trias politica kent, namelijk gewoond! 

Overnacht in de stad Bordeaux bij de haven. Vanaf hier kun je gemakkelijk verschillende wijnhuizen bezoeken! Aandachtstrekker is hier de Place de la Bourse, een groots 18e eeuws kasteel. 

Ontdek meer...

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-)informatie over duizenden camperplaatsen door heel Frankrijk, incl. reis- & routetips!
France Passion

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

Gerelateerde artikelen

No item found!