fbpx
Camper Zuid-Frankrijk

10x de mooiste camperplaatsen in Zuid-Frankrijk

Van schilderachtige bergen in de Pyreneeën tot aan historisch mooie gebouwen in de steden, Zuid-Frankrijk zit boordevol parels waar je naartoe kan reizen met je camper. Het land leent zich voor elk seizoen: in de zomermaanden kun je heerlijk aan het strand hangen en in de wintermaanden kun je de pistes af met de ski's. Wij zetten de tien mooiste camperplaatsen op een rijtje!

1. La Bidonniére, Ardevon

Camperplaats La Bidonniére in Ardevon is niet te missen! Hier kun je overnachten met uitzicht op één van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van Frankrijk: Le Mont-Saint-Michel. Het sprookjesachtige kasteel is vanuit deze plek te bewonderen vanaf je camper! Wil je iets dichterbij komen? Pak een van de fietsen op het terrein van de camperplaats, deze kun je zonder enige vergoeding meenemen naar het eiland om het kasteel van dichtbij te zien.

La Bidonniere

- Kijk uit op het grote kasteel Le Mont-Saint-Michel.

2. Des Sables Blancs, Plouharnel

Wie wil nou niet wakker worden met het uitzicht van een mooie baai? Waar je vervolgens ook nog kunt zwemmen, vissen en zelfs kitesurfen! Zet je camper neer bij Des Sables Blancs. De omgeving biedt een fantastisch mooie natuur met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Wil je een heerlijk hapje eten of de Franse cultuur opsnuiven? Dan zit het dorpje Plouharnel een paar kilometer van de camperplaats verwijderd.

3. Lachamp-Raphaël

Midden in de bergen van d’Ardéche bevindt zich deze prachtige camperplaats. Hier kun je helemaal tot rust komen, het stadse leven ligt hier ver vandaan. Maak mooie wandeltochten naar de vulkaantoppen of bezoek een van de kleine rustige dorpjes die hier te vinden zijn. Eén ding is zeker: je bent gegarandeerd van een fantastisch uitzicht.

Lachamp-raphael

- Vind deze camperplaats midden in de bergen!

4. La Vigie, Le Croisic

De haven van Le Croisic staat bekend om het garnaalvissen, dus heerlijk avondeten wordt hier gegarandeerd! Bij camperplaats La Vigie heb je een vrij uitzicht op de Golf van Biskaje. Dichtbij vind je het strand waar je een frisse duik kunt nemen of in de avond een mooie strandwandeling kunt maken. Een wandeling door de haven wanneer de vissers terugkeren is een dikke aanrader!

5. Parking St. Marie Madeleine, Saint-Véran

Parking St. Marie Madeleine in Saint-Véran is de perfecte overnachtingslocatie voor avontuurlijke camperaars. Je overnacht midden in de bergen en wordt wakker met een prachtig uitzicht op de hoge bergtoppen. In de zomermaanden is dit perfect om een stevige wandeling te maken vanaf de camper. In de wintermaanden kun je richting de skipistes of gaan langlaufen!

st marie madeleine

- Geniet van het uitzicht op deze mooie camperplaats!

6. Lus-la-Croix-Haute

Nog meer bergen! Lus-la-Croix-Haute is een fantastisch mooie plek om even te stoppen met de camper. Liefhebbers van sport en buitenleven kunnen genieten van majestueuze landschappen. In de avond kun je het dorp intrekken om ergens een lekker hapje te eten: tourtons, ravioli en heel veel verschillende soorten taarten zijn de specialiteiten van deze plek!

Lus la croix haute

- Een mooie locatie met heerlijk eten!

7. Château de Chambord, Chambord

In Chambord staat het grootste kasteel van de gehele Loiresteek, namelijk het Château de Chambord! Bijzonder aan het kasteel is dat het is ontworpen door Leonardo da Vinci. Er zijn 426(!) kamers waarvan je er 60 kunt bezoeken. Naast de kamers kun je ook de befaamde dubbele wenteltrap bezichtigen en door de immense kasteeltuinen wandelen. Zet je camper neer op een steenworp afstand van deze prachtige toeristentrekker op de gelijknamige camperplaats Château de Chambord.

8. Aire Municipale Pont de Barnuquel, Jausiers

Overnacht met de camper in het Nationaal Park Mercantour bij camperplaats Aire Municipale Pont de Barnuquel. Vanaf de camperplaats heb je een fantastisch uitzicht op de rivier de Ubaye en het enorme omliggende gebergte. Natuurlijk kun je hier je hart ophalen als je houdt van wandelen of fietsen, er zijn genoeg routes om uit te kiezen vanaf de camperplaats.

aire municipale pont de barnuquel

- Op deze camperplaats heb je een mooi uitzicht op de rivier Ubaye.

9. Six-Fours-les-Plages

In Six-Fours-les-Plages overnacht je midden in de bruisende jachthaven. Het is alsof je de hele dag naar een levend schilderij kijkt, want je ziet constant boten in- en uitvaren op deze prachtige haven. Twintig minuten lopen van de camperplaats ligt het pittoreske Sanary-sur-Mer, wat ook wel eens wordt vergeleken met Saint Tropez. De bushalte is vrijwel naast de camperplaats als je geen zin hebt om dit stuk te wandelen. Wil je versgebakken broodjes in de ochtend? De bakker zit hier aan de andere kant van de weg!

10. Camping de la Cité, Carcassonne

We eindigen het lijstje met Camping de la Cité in Carcassonne. In deze historische stad vind je de middeleeuwse citadel, ook wel de Cité van Carcassonne genoemd. Sinds 1997 pronkt de bezienswaardigheid op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd. Daarnaast is het Théâtre de la Cité ook een must-see. Eerst was het een klooster, maar nu vindt hier iedere zomer het Festival de la Cité plaats.

camping de la cite

- Ga naar Carcassonne en geniet van de vele bezienswaardigheden!

Krijg je al helemaal de kriebels in de buik om met de camper naar Zuid-Frankrijk te reizen? Dan is CamperRoutes Zuid-Frankrijk iets voor jou! Zo kun je alle plekken die hierboven zijn benoemd zien, voelen en proeven!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa!

ANWB camperboek Frankrijk

ANWB Camperboek Frankrijk

Reis met het ANWB camperboek gemakkelijk met je camper door Frankrijk!

Gerelateerde artikelen