fbpx
Camperroute Slovenië

Ontdek de parel van Centraal-Europa: Slovenië!

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar toch is Slovenië dé ideale bestemming voor de camperaar! Rijd met je camper langs pittoreske bergdorpjes, uitgestrekte blauwe meren en indrukwekkende grotten. Alle pracht en praal van het land maken het je bijna lastig om te kiezen wat je allemaal moet zien en beleven op je camperreis. Om deze keuze wat makkelijker te maken hebben wij alvast een prachtige camperroute door Slovenië samengesteld.

Waarom Slovenië?

Slovenië is een stuk kleiner dan Nederland, waardoor je nooit ver hoeft te reizen tussen bestemmingen door. Het land is dus perfect om te bereizen met je camper! Vrij kamperen is helaas niet toegestaan in Slovenië, maar niet gevreesd; in dit artikel geven we ook enkele handige tips voor camperplaatsen!

Slovenië mag dan misschien wel klein zijn, het land is groots in zijn natuur! Slovenië heeft van alles te bieden. Van prachtige bergen naar groene wouden, historische steden of zelfs stranden! De variatie aan natuurschoon maakt dat Slovenië het hele jaar door perfect is om te reizen. In de zomer kun je heerlijk afkoelen in één van de prachtige meren, maar ook in de winter zul je je goed vermaken. Zo kun je bijvoorbeeld de Sloveense Alpen ontdekken op de ski’s, of heerlijk opwarmen in één van de vele thermale spa’s!

Ljubljana Slovenië

- De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, is prachtig!

Triglav National Park

Onze camperroute begint bij het nationale park Triglav. Het meest bekende natuurgebied van Slovenië herbergt een heleboel bekende attracties.

De Soča Vallei is één van deze attracties. In deze vallei baant de felblauwe Soča rivier zich een weg door de rotsen. Op de rivier kun je veel verschillende outdoor-activiteiten ondernemen. Raften is de meest populaire manier om van de rivier te genieten, maar als je wat minder avontuurlijk bent aangelegd leent de rivier zich ook perfect voor een kayak! De echte durfals kunnen door middel van een zipline in vogelperspectief van de vallei genieten.

Een andere razend populaire attractie: De Vintgarkloof. In deze kloof loop je over een 1,5km-lang wandelpad en kijk je uit over extreem helder water. Ben je in de winter in Slovenië? Dan zijn een aantal activiteiten niet beschikbaar, maar toch is er van alles te doen! Trek eropuit met sneeuwschoenen of ga ijsklimmen! We raden je aan om minstens twee dagen te blijven om Triglav optimaal te kunnen verkennen! Overnacht met je camper bij Kamp Zlatorog.

Soca Triglav Slovenië

- De felblauwe Soča rivier is adembenemend mooi!

Het meer van Bled

Vanuit Triglav rijd je door naar het meer van Bled, de meest populaire bezienswaardigheid van heel Slovenië. Kijk uit over een prachtig blauw meer, gekenmerkt door het kasteel wat zich midden in het meer op een eilandje bevind, en proef de heerlijke Blejska Kremšnita, een tompouce-achtig gebakje wat typisch is voor deze regio in Slovenië! In de zomer kun je heerlijk zwemmen in het meer, maar er zijn ook verschillende mooie wandelroutes rondom het meer. Bij Camping Bled sta je met je camper pal naast het onwaarschijnlijk blauwe meer.

Bled

- Het kasteel maakt het meer van Bled extra indrukwekkend!

Ljubljana: de groenste hoofdstad van Europa

Onze camperreis gaat verder naar Ljubljana, een stad die in 2016 de titel ‘’Groenste hoofdstad van Europa’’ toegereikt kreeg. Ljubljana is een compacte stad, en is dus de perfecte tussenstop tijdens je camperreis. Twee dagen in deze stad zijn genoeg om je onder te dompelen in de cultuur en te genieten van de vele gezellige terrassen in de stad. Verblijf middenin het centrum bij Gostilna Livada.

Op avontuur in de Kamnik-Savinja Alpen

Kamnik is bijna de oudste stad van Slovenië en één van de mooiste bergdorpjes van het land, maar de omgeving buiten Kamnik is pas echt de moeite waard! Neem enkele dagen de tijd om hier de bergen in te trekken. Bezoek het sprookjesachtige Velika Planina, een herdersdorp dat zich bevindt op 1.600 meter hoogte. Dit is een absolute aanrader! De actievelingen kunnen hiken naar de Kamniška Sedlo, een prachtig bergplateau omgeven door hoge bergtoppen! Deze wandeling start bij Kamniška Bistrica, een bergvallei met adembenemend mooi blauw water. Overnacht aan de voet van de berg bij Pri Jurju.

Velika planina

- Ontdek het eeuwenoude herdersdorp Velika Planina!

Een zomer- en winterparadijs: Maribor!

We vervolgen onze route naar Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië. Deze stad is omringd door wijngaarden en bergen. Deze combinatie maakt de stad perfect voor zowel een zomer als een winterreis! Wintersportfanaten kunnen hier terecht in het op één na grootste wintersportgebied van het land, met 42 kilometer aan pistes! Ben je in de zomer onderweg? Ga dan eens kijken bij Hiša Stare Trte, hier vind je de oudste wijnstok ter wereld! Overnacht dichtbij het centrum, maar in het groen, bij Drava Center. Zit je liever middenin de stad? Overnacht dan bij Avtobusna Postaja Maribor.

Maribor Slovenië

- Maribor is één van de vele prachtige steden in Slovenië!

Sprookjesachtig Olimje

Lekker uitrusten in Olimje. Dit piepkleine dorpje in Slovenië is de perfecte plek om al je avonturen even te laten bezinken. Midden in de natuur vind je hier Terme Olima, een van de populairste spa’s van heel het land! Ben je nog niet moe, en heb je nog zin om wat meer te ontdekken? Trek er dan op uit in de groene heuvels van Kozjanski park! Een prachtige regio vol met wilde dieren en kastelen! Parkeer je camper naast de thermale spa bij Terme Olimia Kamp Natura.

Archeologische parel: Novo Mesto

Rijd door naar Novo Mesto, een gemeente in het zuidoosten van Slovenië bekend om zijn archeologisch erfgoed. Je hoeft hier niet al te lang te verblijven, maar een bezoekje aan het historisch centrum is zeker de moeite waard. Verblijf bij Old Gardening, of rijd door naar Postojna. 

Fascinerend Postojna

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: in Postojna vind je een van de meest prachtige grotformaties ter wereld én kun je babydraken ontmoeten! Tijdens je camperreis naar Slovenië mag deze attractie dus zeker niet ontbreken. Neem een tour door de grotten en verbaas jezelf over de buitenaardse formaties. Overnachten kan dichtbij de grotten, bij Postojna Cave Park.

Postojna Cave, Slovenia

- In de grotten van Postojna lijkt het wel alsof je op een andere planeet bent! 

Koper: de ideale afsluiting

Slovenië heeft een korte kustlijn, maar Koper is een stadje wat je niet mag missen! Kom heerlijk tot rust aan de zee en kijk terug op een prachtige camperreis door Slovenië. Koper zelf is een prachtig Venetiaans sprookje, met mooie paleizen en gezellige cafés. Parkeer je camper bij Koper en geniet van de laatste paar dagen in het prachtige Slovenië!

En, heb je al zin om naar Slovenië te reizen? Mocht je nog wat meer informatie willen over dit prachtige land, kijk dan even op met de camper door Slovenie. Hier vind je alle informatie over het land en nog veel meer mooie camperstops!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa!

ANWB camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis met deze ANWB campergids gemakkelijk met je camper door heel Europa!

Gerelateerde artikelen