fbpx
Kroatië kustlijn camperroute

Camperroute: van Noord naar Zuid-Kroatië!

Kroatië! Dit vakantieland wordt steeds populairder onder de camperaars. Wij snappen wel waarom deze bestemming zo in trek is. Er is hier voor iedere camperaar wel iets te beleven. Het maakt niet uit of je nu van natuur houdt, een echt strandliefhebber bent of graag pittoreske stadjes bezoekt. In Kroatië kan het allemaal! Ben je klaar om dit veelzijdige land te ontdekken? Lees dan verder, wij hebben een leuke camperroute van Noord naar Zuid-Kroatië voor je samengesteld!

Zadar: de start van je camperreis

We starten de camperreis in het noorden van Kroatië. Hier vind je Zadar, één van de mooiste steden van het land. Hoewel Kroatië steeds populairder wordt onder de toeristen, kiezen de meeste mensen vaak voor een bezoek aan bekende steden als Split of Dubrovnik. Hierdoor is het in Zadar nog een stuk rustiger, maar zeker niet ongezellig. De stad heeft een rijk verleden, maar helaas is veel hiervan verloren gegaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een van de overblijfselen die je zeker niet mag missen tijdens je camperstop in Zadar is ‘De Land Gate’. Deze stenen poort uit 1543 was ooit de hoofdingang van de stad. Tegenwoordig is dit één van de belangrijkste monumenten in de regio Dalmatië. Ook een wandeling over de promenade is aan te raden. Hier vind je namelijk een zee-orgel van maar liefst 70 meter lang. Een reeks pijpen en de combinatie van de wind en de golven zorgen hier voor muziek. Niet alleen de zee-orgel is hier een must-see, dagelijks komen hier vele mensen naartoe voor de zonsondergang. Het schijnt zelfs een van de mooiste zonsondergangen ter wereld te zijn.

In Zadar parkeer je de camper bij Falkensteiner Premium Camping Zader. Vanaf hier kun je de stad Zadar perfect verkennen!

Camperroute Kroatië Zadar

- Overal waar je kijkt zie je sporen uit het verleden..

Culturele invloed in Trogir

Tijd voor de tweede camperstop! Dit doen we in Trogir, een stad met een rijk verleden. Door de gunstige ligging tussen het eiland Ciovo en het vaste land was deze stad vroeger erg in trek bij indringers. Wanneer je door de stad loopt, zie je dan ook invloeden terug van veel verschillende culturen. Van de Grieken en Romeinen tot aan de Fransen. Ze hebben allemaal iets achtergelaten in Trogir. Tijdens een bezoek aan Trogir mag je het oude centrum zeker niet overslaan! Sinds 1997 staat dit namelijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt uren rondstruinen in deze leuke stad. Sla tijdens je wandeling door het centrum de Kathedraal van San Lorenzo niet over. Dit is namelijk een van de mooiste kerken in Kroatië. Neem een kijkje in deze 14-eeuwse kathedraal of volg de trappen naar de klokkentoren. Vanaf de top van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over het oude stadscentrum.

In Trogir kun je de camper plaatsen bij camping Seget.

camperroute Kroatië kustlijn

- Wandel door Trogir, een stad met een rijk verleden!

Dubrovnik: de parel van Kroatië!

Voor de volgende stop met de camper gaan we richting het zuiden van Kroatië. Hier breng je een bezoek een Dubrovnik. Deze stad aan de Dalmatische kust wordt ook wel ‘de Parel van Kroatië’ genoemd. Het is dan ook niet gek dat het oude centrum ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Ook de makers van de fantasy-serie ‘Game of Thrones’ zijn gefascineerd door deze stad. De serie is namelijk opgenomen in Dubrovnik! Je kunt alle bezienswaardigheden in het centrum wandelend ontdekken, maar een nog leukere optie is kajakken. Rondom de Middeleeuwse stadsmuur kun je op veel plekken een kajak huren en de stad vanaf het water ontdekken! Voor het mooiste uitzicht over de hele stad kun je met de kabelbaan omhoog. Deze kabelbaan brengt je naar de top van de Srd berg.

Solitudo Sunny Camping in Dubrovnik is de ideale uitvalbasis voor een bezoekje aan Dubrovnik. Plaats je camper hier en geniet van al het moois dat je ziet!

camperroute Kroatië Dubrovnik

- Het is heerlijk om door de smalle straatjes van Dubrovnik te struinen!

Šibenik: de laatste camperstop!

Het is alweer tijd voor de laatste stop van je camperreis door Kroatië. We rijden terug richting het noorden en stoppen in Šibenik, de oudste stad van de Adriatische kust. Het bijzondere aan Sibenik is, dat deze stad volledig is opgericht door de Kroaten zelf. Het icoon van de stad is de St. Jakob Kathedraal. Deze witte kathedraal staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een bezoek begrijp je waarschijnlijk wel waarom. Door de ligging van Sibenik was het in tijden van oorlog belangrijk om goede verdedigingswerken te bouwen. Om deze reden zijn er maar liefst 4 forten te vinden in deze stad. Een van deze forten is Barone. Dit fort uit de 17-eeuw geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Šibenik. In het fort kun je namelijk een kijkje nemen in een high-tech museum. Door middel van augmented reality ga je even terug in de tijd. Beeld je in hoe het fort de buurt beschermde in tijden van oorlog!

Tussen het strand en de stad plaats je de camper bij Amadria Park Camping Šibenik.

camperroute Sibenik Kroatië

- Deze stad heeft zoveel moois te bieden!

Wil je nog meer mooie plekken ontdekken van Kroatië? Maak dan gebruik van onze Camperstop-App. Hierin vind je alle informatie over ruim 13.000 camperplaatsen in Europa.

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Camperstops onderweg overnachten aan het water

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

De 200 mooiste camperplaatsen aan het water!

Gerelateerde artikelen

No item found!