fbpx
Frankrijk Spanje camperroute camperplaatsen

Tip: combineer Frankrijk & Spanje tijdens je volgende camperreis

Een camperreis door Frankrijk of Spanje is altijd een goed idee. Voor veel camperaars zijn dit de favoriete reisbestemmingen. Niet gek: deze landen hebben onwijs veel te bieden voor iedereen. Combineer deze twee populaire vakantiebestemmingen tijdens een camperreis en haal het beste uit beide landen. Zie jij het al helemaal voor je? Lees dan zeker even verder. Wij hebben een leuke camperroute voor je samengesteld!

Start je camperreis in Narbonne-Plage

We starten de camperreis in Narbonne-plage. Hier parkeer je de camper bij camperplaats La Côte des Roses. Vanaf deze camperplaats ben je slechts 500 meter verwijderd van het strand van Narbonne-plage. Hier kun je zwemmen, sporten, zeilen, kajakken en nog veel meer. Het strand is de belangrijkste trekpleister, maar ook natuurliefhebber kunnen hart ophalen. In de omgeving vind je namelijk het 80.000 hectare grote natuurpark genaamd ‘La Narbonnaise en Méditerranée’. De natuur is hier ongerept en daardoor is het landschap erg gevarieerd. Van zandstranden, lagunes tot aan dennenbossen. Wandel door dit prachtig stukje natuur en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Niet alleen de landschappen, maar ook de bijzondere vogelsoorten zijn zeker de moeite waard!

Narbonne Frankrijk centrum camperreis

- Ook het centrum van Narbonne is zeker een bezoekje waard! 

Saint-Cyprien: de tweede stop van je camperreis

Na ongeveer 1,5 uur rijden met de camper langs de kust van Frankrijk kom je aan in Saint-Cyprien. Dit is een levendige badplaats aan de Roussillon kust. De badplaats is ontstaan in de jaren 60 en door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld tot een bruisende plaats. Tegenwoordig is er altijd wel iets te doen of te beleven. Animatie speelt in Saint-Cyprien namelijk een belangrijke rol. De gemeenten en andere verenigingen doen er alles aan om de lokale bewoners en de toeristen te vermaken. Van sportevenementen, muziekevenementen tot aan foodtruckfestivals. Zeker in het zomerseizoen staan er leuke dingen op de planning! Niet alleen de animatie, maar ook het zandstrand trekt jaarlijks vele toeristen. Je vindt hier een zandstrand van wel 6 kilometer. Hier kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de Franse zon. Aan de boulevard vind je vele leuke terrasjes waar je plaats kunt nemen voor een lekker drankje. Terwijl je geniet van een drankje zie je hier vele boten voorbij varen. De jachthaven van Saint-Cyprien is de derde jachthaven van Frankrijk! Sinds 2003 is er ook een park geopend in deze leuke badplaats. Tussen het dorp en het strand in vind je Jardin des Plantes. Wandel door dit mooie park en bewonder de bijzondere plantsoorten.

In deze badplaats overnacht je bij camperplaats Aire du Théâtre de la Mer.

camperplaats Aire du Théâtre de la Mer Frankrijk camperroute

- Vanaf camperplaats Aire du Théâtre de la Mer ben je zo op het strand! 

Waan je in Spaanse sferen in Argelès-sur-Mer

Welkom in Argelès-sur-Mer. In deze stad waan je je alvast in Catalaanse sferen. Dit zie je voornamelijk terug in het centrum van deze populaire vakantieplaats. Wanneer je door de smalle straatjes loopt zie je veel gekleurde gebouwen en winkeltjes die je aan Spanje doen denken. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de ligging vlakbij de Spaanse grens. Vanaf hier ben je namelijk binnen een halfuurtje in Spanje. De Notre Dames dels prats mag je niet missen tijdens je bezoek aan deze stad. Beklim de klokkentoren van deze kerk en geniet van het uitzicht over de zee. Naast cultuur snuiven, kun je hier ook heerlijk zonnebaden op het strand. Je vindt hier een breed zandstrand met veel strandpaviljoens. Ben je een echte wandelliefhebber? Dan is een kustwandeling zeker aan te raden. Vanaf Argelès-sur-Mer zijn er vele wandeltochten langs de kust mogelijk.

In Argelès-sur-Mer kun je overnachten bij camping-car Park l’aire du Soleil.

Argeles-sur-Mer camperplaats haven Frankrijk

- In de avond schitteren de boten in de haven van Argelès-sur-Mer.

De Spaanse grens over in Roses

Na onze camperreis door Frankrijk is het tijd om de Spaanse grens over te gaan. Vlakbij de Spaanse grens maken we een camperstop in Roses. Dit stadje ligt in het noorden van de Costa Brava. Vroeger was dit een echt vissersdorpje. In veel restaurants kun je nog steeds heerlijke vis eten. Deze wordt iedere ochtend vers gehaald vanuit de haven van Roses. In het centrum vind je leuke souvenirwinkeltjes en eettentjes. Ook het strand van Roses is een echte trekpleister voor toeristen. Deze is maar liefst 4 kilometer lang! Wanneer je in Roses bent, raden wij je aan om ook een kijkje te nemen bij de Citadel. Dit is een militair fort met vondsten uit de Grieken, Romeinse en Visigotische nederzettingen. Het fort is tot stand gekomen in de 11de eeuw en in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid. De stad werd op deze manier beschermd tegen indringers. Laat je rondleiden door een gids en kom alles te weten over het fort!

In Roses parkeer je de camper bij autocaravaning Park Roses.

camperreis Frankrijk Spanje camperroute

- In Roses vind je vele leuke baaien! 

Breng een bezoek aan de levendige badplaats Platja d’Aro

Na ongeveer 2 uurtjes rijden met de camper, bereik je de vijfde camperstop! Dit doe je in Platja d’Aro. In deze levendige badplaats aan de Costa Brava staan zon, zee en strand centraal. Het is dan ook een geliefde vakantiebestemming in de zomerperiode. Vlakbij Platja d’Aro vind je Sant Feliu de Guíxols. In deze badplaats vind je een baai met helderblauw water een schilderachtige huizen. Voor het beste uitzicht moet je bij het Monestir de Sant Feliu de Guíxols zijn. Vanaf de torens van dit klooster kun je over deze historische stad kijken. Wanneer je in deze stad bent, moet je ook een kijkje nemen bij de haven. Hier zie je de meest luxe boten voorbij varen!

Om een bezoek te brengen aan Platja d’Aro en de naastgelegen stad Sant Feliu de Guíxols, kun je overnachten bij camperplaats Platja d’Aro.

camperreis Sant Feliu de Guíxols Spanje

- Vanaf het klooster geniet je van dit prachtige uitzicht. 

Barcelona: een betere afsluiting van je camperreis is er niet!

We eindigen de camperreis in een van de populairste steden van Spanje, Barcelona. Cultuur, natuur, kunst en architectuur komen samen in deze bruisende stad. Niet voor niets bezoeken jaarlijks zo’n 7,5 miljoen toeristen Barcelona. Je raakt niet uitgekeken in deze stad. Overal waar je kijkt zie je wel een kunstwerk van Gaudí, maar ook Barri Gòtic is zeker de moeite waard om door heen te lopen. Dit is het oudste deel van Barcelona! Wanneer je in Barcelona bent mag je de Ramblas niet overslaan. Deze 1200 meter lange boulevard vormt het centrum van de stad! Struin over deze levendige boulevard en neem een kijkje in La Boqueria. Dit is een overdekt markt met vele lekkere streekproducten. Natuurlijk kun je ook genieten van heerlijke tapas in een van de vele restaurantjes. Wil je even ontspannen? Dan kun je terecht op het strand van Barcelona!

In Barcelona overnacht je bij camperplaats Garcia Fària. Vanaf hier kun je perfect de stad ontdekken.

Barcelona stad camperroute Frankrijk Spanje

- Wist je dat de meeste monumenten van Barcelona op de UNESCO werelderfgoedlijst staan?

Ben je ook nieuwsgierig naar het zuiden van Spanje? Dan is een camperreis richting de Costa del Sol echt iets voor jou. In dit artikel geven wij je de leukste tips voor een camper-avontuur naar deze zonnige regio. Van een ritje in de kabelbaan, de grotten van Nerja tot aan het witte stadje Mijas.

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Facile-en-Route campergids Europa

France Passion

Overnacht in heel Frankijk gratis bij duizenden (wijn)boeren op hun privé-locatie!

España discovery

España discovery

España Discovery laat je het échte Spaanse leven proeven, beleven en zien!

Gerelateerde artikelen