fbpx
Frankrijk Avignon stadje camperreis

Met de camper naar het Rome van Frankrijk, Avignon!

Stap je camper in en maak je klaar voor een camperreis richting het zuiden van Frankrijk. Hier ligt namelijk Avignon, het Rome van Frankrijk. De stad heeft deze naam niet voor niets gekregen. In de 14e eeuw was dit namelijk de verblijfplaats van de paus. Ben je nieuwsgierig wat Avignon voor je in petto heeft? Lees dan zeker even verder en ontdek de must-sees van het Rome van Frankrijk!

Terug in de tijd bij Palais des Papes

Midden in het historische centrum van Avignon vind je Palais des Papes. Dit is het grootste gotische bouwwerk van Europa! Tussen 1352 en 1376 diende dit paleis als verblijfplaats van de paus. In deze tijd zetelden de paus namelijk niet in Rome, maar in Avignon. Grote kans dat Avignon daarom het Rome van Frankrijk genoemd wordt. Wandel door de oude kapellen met vele muurschilderingen. Beeld je in hoe etentjes eraan toegingen in de grote feestzaal en neem een kijkje in de privéappartementen van de paus. Ben je een echte kunstliefhebber? Vergeet dan zeker niet om naar Chapelle Saint Martial te gaan. Hier vind je fresco’s van Metteo Giovannetti, een bekende kunstenaar uit de 14e eeuw.

palais des papes avignon bezienswaardigheden

- Palais des Papes: de oude verblijfplaats van de paus 

Een verrassende audiotour bij Pont Saint-Bénézet

Ontdek een stukje geschiedenis bij Pont Saint-Bénézet. Deze brug staat ook wel bekend als Pont d’Avignon. In de 12e eeuw was dit de enige vaste oeververbinding over de rivier tussen Lyon en de Middellandse Zee. De brug was 915 meter lang en had maar liefst 22 bogen. In de zeventiende eeuw werd helaas het grootste gedeelte van de brug vernietigd. Tegenwoordig zijn de restanten van deze historische brug te bezichtigen. Ben je benieuwd waarvoor deze brug diende? Ontdek het door middel van een audiotour en kom je alles te weten over deze bijzondere verbinding.

brug Avignon bezienswaardigheid Frankrijk

- Bewonder de overblijfselen van deze historische brug.

Struin over een van de bekendste antiekmarkten!

Ben je gek op kunst, antiek en tweedehands meubels? Dan is de brocantemarkt in Avignon echt iets voor jou! Hier vind je namelijk een van de bekendste antiekmarkten van heel Frankrijk. Iedere zaterdag kun je hier de leukste tweedehandsspullen bewonderen. Slenter door de straten van Avignon langs meer dan 100 kraampjes met tafels, kristallen en nog veel meer. Wil je een authentiek schilderij scoren op deze markt? Wees er dan vroeg bij! De markt begint namelijk al om 06:00 uur en eindigt om 15:00 uur.

markt antiek Frankrijk Avignon

- Je kunt uren struinen over deze grote antiekmarkt!

Kom even helemaal tot rust in de stadstuin

Heb je even genoeg cultuur gezien? Wandel dan richting Rocher des Doms. Dit is het hoogste punt van Avignon! Hier vind je Le Jardin des Doms, een prachtig stadspark. In dit park kom je even helemaal rust. Maak een wandeling door dit groenrijke park langs vele bomen, bijzondere planten en een schitterende vijver. Zodra je plaats neemt op een van de vele bankjes kun je genieten van een weids uitzicht over rivier de Rhône en de binnenstad..

Overnacht bij Aire de camper-car Pont d'Avignon

Kun je niet wachten om met de camper richting het zuiden van Frankrijk te reizen en het stadje Avignon te ontdekken? Dan kun je overnachten bij Aire de camping-car Pont d’Avignon. Deze camperplaats ligt op 1,5 kilometer van het historisch centrum van de stad. .

camperplaats Avignon stad Frankrijk

- Overnacht vlakbij het historisch centrum van Avignon!

Wil je helemaal voorbereid op vakantie naar het geliefde Frankrijk? Lees dan onze tips voor de leukste camperroutes, bezienswaardigheden en de meest bijzondere camperplaatsen op onze inspiratiepagina.

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen