fbpx
Bijzondere camperreis Hawaii

Bijzondere camperreis in beeld: eilandhoppen op Hawaii!

Wanneer je aan een camperreis denkt, zit je al snel met je gedachten in Italië, Frankrijk, Spanje of een van de Scandinavische landen. Toch zijn er zoveel meer mooie bestemmingen, wat dacht je van Hawaii. Je leest het goed: Hawaii! Eugenie reisde afgelopen april samen met haar vriend Johan naar deze eilandengroep van de Verenigde Staten voor een bijzondere camperreis. Benieuwd hoe ze het eilandhoppen op Hawaii hebben ervaren? Lees dan snel verder!

Spanning tot de laatste minuut

Het was tot het laatste moment spannend of dat Eugenie en Johan überhaupt wel op het vliegtuig konden stappen, corona had bijna roet in het eten gegooid. Dertien dagen voor vertrek kreeg Eugenie corona, na twaalf dagen kreeg ze pas haar herstelbewijs. Tussen die tijd moesten ze er voor zorgen dat Johan geen corona kreeg. Gelukkig is dat goed gegaan en konden ze allebei op het vliegtuig stappen naar het tropische Hawaii. In negentien dagen gingen ze drie verschillende eilanden af.

Eugenie en Johan

- Eugenie en haar vriend Johan op de top van vulkaan Haleakala.

Eerst nog even met de Jeep

Eugenie en Johan zijn begonnen op het eiland Waikiki, waar ze met een jeep het eiland hebben verkend. Daarna zijn ze doorgegaan naar Big Island, hoewel ze hier niet met de camper doorheen zijn gegaan, vindt Eugenie dit wel een dikke aanrader: “Hier zijn alle vulkanen te vinden, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. En je kunt er met manta’s zwemmen, hiervoor heeft Johan speciaal nog snel zijn duikbrevet gehaald. Een ervaring die je niet wilt missen!” Na Big Island pakken Eugenie en Johan het vliegtuig naar Maui, waar een camper voor hun klaar staat om de komende dagen in rond te toeren.

Jeep Hawaii

- De eerste paar dagen met de Jeep op Hawaii!

Met de camper door Maui

Om het zo goedkoop mogelijk te houden op het eiland, had het stel een camper gehuurd op Maui. “Een accommodatie kan al snel 250 euro per nacht kosten op het eiland. Aangezien we wel al wat ervaring hebben opgedaan met campers, zo hebben we een eigen camper in Nederland en ben ik al op camperreis door Australië geweest, besloten we om er een te huren op Hawaii.” De rode camper had alles wat ze nodig hadden: een bed en een gaspitje voor te koken – en ze konden zichzelf natuurlijk makkelijk verplaatsen! Douchen deden ze bij de douches die de stranden te bieden hadden.

Camper Maui

- Met de camper door Maui rijden klinkt toch als een droom?

Niet heel veel camperplaatsen

Veel campings zijn er niet te vinden op Maui, dus als je een plekje op een van deze wilt bemachtigen dan moet je er vroeg bij zijn. Eugenie en Johan hadden vroeg van tevoren een reservering gemaakt bij een camping in Wai’anapanapa State Park. Ook zijn er een paar gratis camperplaatsen te vinden verdeeld over Maui. “Op deze camperplaatsen kom je al snel altijd dezelfde camperaars tegen, zoveel zijn er niet op het eiland. Toch heb je niet veel contact met hen, je bent de hele dag druk bezig met activiteiten. Dan ga je daarna niet meer nog gezellig buurten, maar duik je vroeg je bed in.” Eugenie en Johan stonden al vaak tussen vijf en zes uur ’s ochtends naast hun bed. “Zo kunnen we de toeristen voor zijn en hebben we het eiland, voor ons gevoel, eventjes voor onszelf.”

Camperplaats Maui

- Genoeg ruimte op de camperplekken in Maui!

De route van Eugenie en Johan

Toen de camper was opgehaald, ging het stel naar Kahului en daarna door naar Olowalu, waar ze de camper konden neerzetten om te overnachten. De dag erna gingen ze naar Lahaina, een oud walvisvaartdorpje waar ze de boot pakten om walvissen en dolfijnen te spotten. Volgens Eugenie een van de must-do’s op het eiland. Op aanraden van de crew gingen ze daarna snorkelen bij Mala Boat Ramp, een oude ingestorte pier. Ze verbleven nog een nachtje op Olowalu. De dag erna gingen ze naar Kula. Om drie uur ’s nachts waren ze al op de weg met hun camper, het doel was om de zonsopgang te zien vanaf de vulkaan Haleakala. Daar hebben ze de rest van de dag doorgebracht.

In de ochtend pakten ze de road to Hana, een smalle weg door een groene jungle langs de oceaan. Eenmaal in Hana aangekomen gingen ze naar de Red Sand Beach. Hierna reden ze door naar Wai’anapanapa State Park. Een prachtplek die ze na zes uur ’s enkel deelden met de andere campinggasten. Hier namen ze een duik in de zee, wandelden ze door de bergen en genoten ze van de vrijheid die Maui te bieden heeft. Na twee nachten gingen ze door naar het surfstrand Paia en het dorpje Kihei. Hier ligt een foodtruck park die Eugenie enorm aanraadt.

Ze gaan door naar Wailea, waar ze kunnen relaxen op het strand. Daarna stuiten ze per ongeluk op Makena Beach, waar ze hun camper dicht bij kunnen neerzetten. “Dit voelde als het echte camperleven. We waren pannenkoeken aan het bakken terwijl de schildpadden aan onze voeten lagen. Dat is zo’n bijzonder moment.” De laatste avond was er dan ook een om niet te vergeten!

Zonsopgang op vulkaan Haleakala

- De prachtinge zonsopgang was het vroege opstaan zeker waard!

Handige tips voor je trip naar Hawaii!

Ben je al helemaal overtuigd om het vliegtuig naar Hawaii te pakken? Dan heeft Eugenie nog een paar handige tips voor je! Het is best prijzig om naar Hawaii te gaan en daar uiteindelijk te verblijven en eten. “Wij hadden ticketalert aanstaan. Toen er opeens een goede deal voorbij kwam, was deze binnen vijf minuten geboekt”, vertelt Eugenie. Veel YouTube-video’s en travelblogs afstruinen is altijd een goed idee. “Zo krijg je een idee wat de highlights zijn, maar kom je ook achter de mooie verborgen plekjes van het eiland.”

Ioa Stave Valley Park

- De groene nationale parken die Hawaii te bieden heeft zijn bewonderingswaardig!

Hawaii is één van de bijzondere bestemmingen waar je naartoe kan! Wil je alle mooie reizen die je maakt ergens bewaren? Dat kan met het Camper Reisdagboek. Hierin kun je de mooiste verhalen en ervaringen opschrijven en kun je later nog nagenieten van alle mooie camperreizen die je gemaakt hebt!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile en Route Campergids

Facile-en-Route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen door heel Europa!

Caravanity Camping Kookboek

Caravanity Camping Kookboek

Hét camping kookboek, ''bordenvol'' lekkere, eenvoudige recepten voor op de camperplaats/camping!

Gerelateerde artikelen