fbpx
Wielrennen camper

De 5 leukste plekken met de camper aan de Belgische kust

Of je nou graag heerlijk ontspant op een kleedje aan het strand of liever iets op de boulevard gaat doen, aan de Belgische kust kan het prima allebei! Wij hebben de leukste kustplaatsen van België voor je op een rijtje gezet die allemaal gemakkelijk te bezoeken zijn met de camper. Zo ben je als één van de eersten op het strand!

 

Oostende

Oostende is perfect om te winkelen of om heerlijk uiteten te gaan, het is namelijk een van de grotere badplaatsen van het land! Daarbij is het strand van Oostende zo groot dat je hier zelfs op drukke dagen geheid een plekje kan vinden om neer te dalen. In de stad zijn er ook verschillende musea te bezoeken, zoals Fort Napoleon en het openluchtmuseum Atlantikwall. Kinderen kunnen zich hier dus ook prima vermaken! Het fijne strand en de bruisende stad zorgen voor een fijne mix van ontspanning voor jong en oud!

Op zoek naar een goede reisgenoot tijdens je camperreis door België? Dit zijn de allebeste reisgidsen voor de camper in België en Nederland!

Een stukje van Oostende af kun je overnachten met de camper in Middelkerke bij Camperpark Zeester. 

De Panne

De Panne is één van de breedste stranden van België en ook het zuidelijkste strand van het land. Het is nog goed af te lezen aan het dorpje dat het ooit een vissersdorp was. Dat is ook niet zo gek, want vroeger lag hier op Oostende na de belangrijkste vissersvloot van het land. In het nabijgelegen Oostduinkerke ligt het Nationaal Visserijmuseum waar je hier alles over kunt leren. Vandaag de dag is De Panne heerlijk rustig en kun je er een fijne strandwandeling maken. Niet ver van het strand af ligt ook het pretpark Plopsaland, leuk om te bezoeken met kinderen!

Niet ver van De Panne af kun je overnachten met de camper in Nieuwpoort bij camperpark De Zwerver.

Wielrennen monumenten camper

Knokke-heist

Bij Knokke-Heist ligt het prachtige natuurgebied Zwin, en dat is dan ook waar de badplaats bekend om staat. Voor de liefhebbers ligt hier een heus blotevoetenpad waar je, inderdaad op blote voeten, een wandeling kan gaan maken! Zak weg in de modder of voel de warmte van de zon op de ondergrond. Een erg grappige ervaring! Natuurlijk zijn er ook genoeg wandelpaden die met schoenen aan te bewandelen zijn. Naast het natuurgebied staat Knokke bekend om het uitgaansleven, het casino, het shoppen en de vele restaurants. Genoeg mogelijkheden voor afwisseling dus tijdens je campertrip richting het strand!

Bij Knokke-Heist kun je overnachten bij 
camperstop Holiday.

Blankenberge

Blankenberge wordt gezien als een van de meest bruisende plaatsen aan de Belgische kust. Het centrum beschikt over fijne winkelstraten waar in de zomer geen verkeer is toegestaan. Het uitzicht van het strand is vaak erg kleurrijk, dit komt vanwege de vele zeilboten die voor je varen. De oude vissershaven is omgebouwd tot speciale jachthaven waar vanuit vele zeilwedstrijden worden georganiseerd. Houd je van wandelen? Dan is natuurgebied De Fonteintjes (duingebied tussen Blankenberge en Zeebrugge) zeker een aanrader.

Overnacht tijdens jouw verblijf aan 
Blankenberge bij Camperpark Blankenberge.

Oostduinkerke

In Oostduinkerke vind je het hoogste duin van België. Daarnaast wordt hier nog garnaal gevist te paard, wat nog maar op weinig plekken gebeurt! Een erg bijzonder zicht wanneer het paard door de zee loopt met een grote mand voor de garnalen en een visser op zijn rug. Twee goede redenen dus om Oostduinkerke op je lijstje te zetten. Om te leren over de visserij is hier het al eerder genoemde Nationaal Visserijmuseum te bezoeken, waar je alles leert over de Vlaamse zee- en kustvisserij. Ook het Kunstnijverheidsmuseum Florishof, is een bezoek waard. Hier waan je je voor even in het leven van de vorige eeuw!

In de buurt van Oostduinkerke kun je het best overnachten met de camper bij dezelfde camperstop als bij De Panne

In België vind je behalve de kust nog veel meer prachtige bezienswaardigheden. Dit zijn onmisbare locaties tijdens je camperreis. 

Wielrennen campertrip

Op zoek naar meer camperinspiratie voor België? Neem dan een kijkje op de bestemmingspagina van Belgie of op onze Facebookpagina voor meer inspiratie!

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel België, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen