fbpx
België camperreis tips

De beste tips voor je camperreis door België

Het is tijd om de mooiste plekjes van België te ontdekken met de camper.  Je vindt er tal van historische bezienswaardigheden zoals de loopgraven van Ieper en de mijn van Blegny. Maar ook de Ardennen zijn vanwege haar prachtige landschappen een zeer geliefd natuurgebied bij nationale en internationale camperaars. De Ardennen hebben meer te bieden dan alleen natuur, bijvoorbeeld het knusse stadje Durbuy. Bezoek deze en nog meer bezienswaardigheden tijdens je volgende camperreis door België. De hoogtepunten van het land vind je hieronder.

De mijn van Blegny

Vroeger vond je in Blegny een steenkoolmijn. De mijnen pronken tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is één van de weinige mijnen in Europa die opengesteld is voor publiek, wat het de moeite waard maakt voor een bezoek tijdens je camperreis door België. In de mijn leer je alles over de mijnwerkers, die ook wel koempels genoemd werden. Je komt er ook alles te weten over hoe de kolen gewassen worden en over het sorteerproces. Er is ook een tentoonstelling waar je alles over de geschiedenis leert. En natuurlijk krijg je een kijkje in het indrukwekkende ondergrondse bouwwerk.

Na je bezoek overnacht je met de camper bij de mijnen.

De kustlijn

Langs de Belgische kust zijn verschillende prachtige locaties. Eén van de bekendere stranden is het strand bij Knokke-Heist, waar je ook Holiday Village Knokke vindt om te overnachten met de camper. Naast het strand staat Knokke-Heist met name bekend om het entertainment. Je vindt hier bijvoorbeeld een casino en tal van restaurants en winkels. Ook Oostende is een fijne badplaats om te bezoeken tijdens je camperreis door België. Hier kun je een lange dag op het uitgestrekte zandstrand doorbrengen. Daarnaast bezoek je hier het openluchtmuseum Atlantikwall. Hier vind je verschillende bunkers en loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog.

Wil je overnachten langs de Belgische kust? Deze acht camperplaatsen liggen op steenworp afstand van het water - bijvoorbeeld van de zee of een fijn recreatiemeer. 

België camperreis
- Langs de Belgische kust vind je tal van locaties voor een fijne stranddag. 

Loopgraven bij Ieper

De Eerste Wereldoorlog heeft in Ieper zo zijn sporen achtergelaten. Hier vind je namelijk nog loopgraven. Eén hiervan is de Yorkshire Trench & Dug-Out, een gerestaureerd loopgraf. Je krijgt hier een goed beeld van hoe de loopgraven er toentertijd uit hebben gezien. Daarnaast kun je terecht in de tuin van het hotel Kasteelhof ’t Hooghe. Op deze locatie vind je nog authentieke bunkers. Tijdens de oorlog vonden hier veel mijninslagen plaats. Tot slot kun je nog terecht bij Bayernwald waar je onder andere een loopgravenstelsel en mijnschacht vindt. Er zijn nog veel meer locaties rondom Ieper waar je de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog ontdekt. Trek dus zeker een dag uit voor je bezoek tijdens je camperreis door België.

In Ieper overnacht je aan het water van de Zillebekevijver.

Durbuy

Durbuy ligt in de Belgische Ardennen en is een prachtige stop tijdens je camperreis door België! Je vindt er een indrukwekkende middeleeuwse stadskern die barst van de huizen uit de 17e en 18e eeuw. De hoogtepunten in Durbuy zijn het 17e-eeuwse kasteel Château de Durbuy, dat niet toegankelijk is voor publiek, en de Falize rots. Het kasteel is vanwege zijn prachtige ligging aan de rivier en in het groen toch de moeite waard voor een bezoek! De Falize rots is meer dan 300 miljoen jaar oud en is ontstaan doordat verschillende kalklagen door de eeuwen heen omhoog geduwd zijn. Een erg indrukwekkend natuurspektakel!

Je overnacht vlak buiten het centrum van Durbuy aan de Ourthe bij P Mobilhome Le Vedeur.

België camper tips
- De Falize rots is één van de hoogtepunten tijdens een verblijf met de camper in Durbuy. 

Bezoek de brouwerijen van België tijdens je camperreis

België is natuurlijk het land waar de lekkerste biertjes gebrouwen worden. Tijd dus voor een bezoekje aan de brouwerijen! In Achouffe bezoek je bijvoorbeeld de brouwerij van het bekende biertje met de kabouter, La Chouffe. Tijdens een bezoek aan Antwerpen kun je ook terecht bij de stadsbrouwerij van De Koninck waar je op interactieve wijze alles leert over het bier. Ook Leffe is een bekend Belgisch biermerk. In de buurt van Dinant vind je dan ook het Maison Leffe waar je dit lekkere biertje proeft!

Lees nog meer over de bekende bierbrouwers van België die je tijdens je volgende camperreis kunt bezoeken.

De grot van Han-sur-Lesse

In Han-sur-Lesse vind je indrukwekkende grotten tijdens je camperreis door België. Hier bewonder je prachtige druipstenen en zalen waar je U tegen zegt. Het natuurspektakel kreeg zijn vorm door de rivier de Lesse die hier doorheen stroomt, de rivier die je ook terugvindt in de naam van Han-sur-Lesse. Eén van de meest bijzondere locaties in de grotten is Origin. Deze licht- en geluidshow vertelt je een prachtig verhaal over de oorsprong van de aarde. Wil je de grotten bezoeken, dan kun je vanuit het centrum van Han-sur-Lesse omhoog met een tram. Vervolgens ontdek je in ongeveer 2 kilometer de mooiste plekjes van de grotten.

In Han-sur-Lesse overnacht je op de camperplaats bij het centrum.

De spiraal wegenatlas BeNeLux van Michelin is een handige reisgenoot tijdens je camperreis door België. Je hebt een overzicht van het complete wegennetwerk van België, Nederland en Luxemburg op zak. Handig wanneer je de route van tevoren uit wil stippelen.

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperboek Europa

ANWB Camperboek Europa

Reis dwars door Europa en leer dit fascinerende werelddeel kennen aan de hand van de 24 complete routes!

Gerelateerde artikelen

No item found!