fbpx
waarheen met camper in juli

De beste camperbestemmingen in Europa in juli!

Warm weer, lange dagen op het strand en prachtige natuur. Juli is een heerlijke maand om op vakantie te gaan. Dat de omstandigheden zo goed zijn maakt vaak ook dat het erg druk is, maar soms is dat juist extra gezellig! Zorg wel dat je op tijd bent met het plannen van je camperreis in juli. Ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor jouw camperreis in juli? In dit artikel zetten we een paar van onze favoriete bestemmingen voor deze zomermaand voor je op een rijtje!

Søndervig, Denemarken

Wist je dat de temperaturen in Denemarken in de zomer op kunnen lopen tot wel 30°C? Toegegeven, dit zijn uitzonderlijke temperaturen; maar het is alsnog heerlijk weer in Denemarken in de zomer. Tijdens je vakantie hier kun je temperaturen verwachten rond de 20°C, heerlijk weer dus!

Søndervig is een ideale bestemming voor een strandvakantie in Denemarken. Het strand is eerder al ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Denemarken, en deze bestemming voldoet nog steeds aan deze titel. Het brede zandstrand en weidse duinengebied lenen zich perfect voor een strandwandeling, en het nabije dorpje heeft verschillende restaurants, leuke winkels en gezellige terrassen.

In juli is een bezoek aan Søndervig éxtra leuk; in deze maand vindt namelijk het zandsculpturen festival plaats! Tijdens dit festival komen enkele van de meest getalenteerde kunstenaars richting Søndervig om indrukwekkende zandkunstwerken te maken en te tentoonstellen. In 2023 vindt de 20ste editie van dit festival plaats. Reis je met kinderen? Die kunnen tijdens het zandsculpturenfestival hun eigen creatieve talenten ontwikkelen, terwijl de ouders ontspannen met een kop koffie op het terras. Met de camper kun je in het centrum van Søndervig overnachten, bij Stellplatz Søndervig.

Søndervig denemarken

- Tijdens het zandsculpturen festival in Søndervig worden de mooiste creaties tentoongesteld! © Thomas Høyrup Christensen

Vierdaagse, Nijmegen

Ook wel bekend als “The Walk Of The World”, de Nijmeegse Vierdaagse behoort tot een paar van de grootste evenementen van Nederland. Dit wandelevenement start elk jaar weer op de derde dinsdag van juli, en is naast een uitputtende wandeltocht ook één groot feest.

Tijdens dit evenement komen wandelaars vanuit de hele wereld samen in Nijmegen om te wandelen in de prachtige, bosrijke omgeving. Daarnaast zijn er tijdens de Vierdaagse overal in de omgeving leuke feesten en activiteiten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de feestelijke intocht of genieten van muziek en gezelligheid tijdens de Vierdaagsefeesten. Wist je dat de Vierdaagsefeesten het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland zijn? Een goed feestje is dus gegarandeerd!

Vermijd je de drukte liever? Dan kun je ook nog deelnemen aan workshops, neerstrijken in het park of een dagje uitrusten aan het Waalstrand. Overnachten kan iets buiten het centrum van Nijmegen bij Camperplaats Malden. Het kan mogelijk wel druk worden in het centrum van Nijmegen, daarom raden wij je ook aan om te overnachten in de buurt van de wandelroutes. Bijvoorbeeld bij Landgoed Welderen, Camper erf Balgoy, De Diepen en/of Camperplaats Mook Starthoeve.

nijmeegse vierdaagsefeesten

- Tijdens de Vierdaagsefeesten is het overal in Nijmegen gezellig!

Wicklow Mountains, Ierland

Ierland is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je het woord “zomervakantie” hoort, maar toch kun je in dit land heerlijk op vakantie tijdens de zomermaanden! De gemiddelde temperatuur ligt deze maand tussen de 16°C en 20°C. Dit is de perfecte temperatuur voor een wat actievere zomervakantie. Dus, waar wacht je nog op? Trek de Ierse natuur in!

Parkeer je camper bij Glenmalure Lodge en je staat binnen een mum van tijd in de Wicklow Mountains. Dit nationale park ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dublin en is het meest populaire nationale park van Ierland. Het park staat vooral bekend om zijn sprookjesachtige valleien, glooiende heuvels en prachtige uitzichten. Het gebied barst van de bergen, bergmeren en groene bossen, je kunt hier dus ongetwijfeld fantastische wandelingen maken! Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld door het gehele park, dus er is wat voor ieder fitness niveau!

Naast wandelen kun je in de Wicklow Mountains ook uitstekend fietsen, vissen, klimmen en zelfs paragliden. Er is in ieder geval genoeg mogelijkheid tot avontuur. Natuurliefhebbers zullen zich hier direct thuis voelen. Op zoek naar nog meer inspiratie voor een camperreis door Ierland? Lees dan nu onze blog “5x Ierland met de camper”.

Glenmalure lodge camperplaats

- Bij Glenmalure Lodge verblijf je met je camper midden in het groen!

Waar gaat de reis heen in juli? Of het nou Denemarken, Nederland of Ierland wordt, je zult sowieso een fijne zomervakantie hebben! Wil je nog meer lezen over deze landen? Kijk dan snel op de landenpagina’s, hier staat namelijk nog veel meer informatie over camperplaatsen, handige reisgidsen en camperroutes!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Deze handzame gids is de perfecte reisgenoot voor wanneer je comfortabel op reis wilt gaan door Europa!

Gerelateerde artikelen