fbpx
Ierland camper overnachten

5x Ierland met de camper

Ierland heeft veel te bieden aan de camperaar: prachtige uitzichten wanneer je onderweg bent, oude kastelen en landhuizen en natuurlijk overheerlijk Iers bier. Ontdek dit veelzijdige land tijdens een camperreis en geniet van al het moois dat je onderweg tegen komt!

1. Guinness Storehouse (en Dublin)

Een goede binnenkomer tijdens je camperreis naar Ierland: het Guinness Storehouse! Hier kun je het bekende Ierse biertje proeven met bijpassende hapjes in één van de twee bars én je leert natuurlijk alles over het bier tijdens je bezoek. Zo kom je alles te weten over het brouwproces van het bier, de ingrediënten, de geschiedenis en wat het bier betekent voor de Ierse cultuur. Het Storehouse ligt in de Ierse hoofdstad Dublin, wat ook een prachtige citytrip bestemming is met de camper! In de stad vind je onder andere het prachtige gotische Dublin Castle, waar vandaag de dag de Ierse regering huist, en Kilmainham Gaol, een vroegere gevangenis. Nu is de gevangenis te bezoeken als museum en leer je hier alles over zijn geschiedenis, waarin veel strijders van de Ierse onafhankelijkheid in de gevangenis zaten.

Een bezoek aan Dublin met de camper kun je het best combineren met een overnachting in de Wicklow Mountains. Vanaf hier is het ongeveer 60 kilometer rijden naar Dublin.

Dublin camper
- In het centrum van Dublin wandel je langs de rivier de Liffey!

2. Wicklow Mountains

In de buurt van de Ierse hoofdstad vind je de indrukwekkende Wicklow Mountains. Met name voor wandelaars biedt het natuurpark volop vertier, want met verschillende korte en lange wandelroutes kun je je hier uren vermaken! Daarnaast liggen er verschillende meertjes waar je kunt zwemmen, kanoën of duiken. Of dit mag verschilt per plek, dus check dit van tevoren even! Maak je graag de mooiste foto’s tijdens je camperreis, dan vind je hier ook volop prachtige fotolocaties. Zo kun je bijvoorbeeld geweldige plaatjes schieten tijdens zonsopkomst, wanneer het licht prachtig weerkaatst op een meer met daarachter de immense bergen! Wil je na alle activiteit nog wat meekrijgen van de geschiedenis van het gebied, dan kun je bij het plaatsje Glendalough nog bijzondere restanten zien van het mijnverleden. Hier werd namelijk lood gewonnen!

In de Wicklow Mountains overnacht je bij dezelfde camperstop als tijdens je bezoek aan Dublin.

Glendalough camper
- In de Wicklow Mountains vind je prachtige vergezichten! 

3. Cork

De stad Cork is misschien wel minder bekend dan de hoofdstad Dublin, maar deze stad is zeker niet minder mooi. Het is dus tijd om een bezoekje te brengen aan de stad met de camper! Met zijn vele gekleurde huizen straalt het stadje een en al vrolijkheid uit. Je vind hier vele bezienswaardigheden, waaronder de English Market waar je de lekkerste Ierse lekkernijen kunt proeven. Ook de Cork City Gaol is een bekende bezienswaardigheid. Hoewel dit een gevangenis is, is dit wel het laatste waar je aan zou denken wanneer je de prachtige buitenkant ziet! Hier zaten vooral vrouwen gevangen tijdens de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog. Je kunt tegenwoordig een rondleiding krijgen door de gevangenis om deze geschiedenis tot leven te zien komen. Wil je nog iets leren over de echte cultuur van Cork? Bezoek dan het Cork Butter Museum. Vroeger had de stad namelijk een grote rol in de boterhandel, dus hier leer je alles over deze geschiedenis!

Overnacht in de buurt van Cork bij het kustplaatsje Cobn.

4. Blarney Castle

In de buurt van Cork vind je Blarney Castle, in het gelijknamige plaatsje Blarney. Het kasteel is al in 1210 gebouwd en heeft dus een rijke geschiedenis! Het is dan ook het oudste kasteel van Ierland. Hoewel een deel vandaag de dag een ruïne is, is het nog steeds een bekende plek om te bezoeken tijdens je camperreis door Ierland. Het kasteel oogt namelijk nog prachtig! Sommige kamers zijn dan ook nog te bezoeken. Andere bekende punten in het kasteel zijn de Blarney Stone, waarvan gezegd wordt dat wanneer je deze kust, je de kunst van welbespraaktheid krijgt. Een andere opvallende plek is de vergiftuin die je in de tuinen van het kasteel vind, waarin je verschillende giftige planten tegen zult komen.

Omdat Blarney Castle in de buurt van Cork ligt, is het aan te raden bij dezelfde camperstop te overnachten als tijdens je bezoek aan Cork.

Blarney Castle Ierland camper
- Blarney Castle is een prachtige stop tijdens je camperreis door Ierland!

5. Ring of Kerry

In het zuidwesten van het land vind je een prachtige rondreis die je met de camper kunt rijden: de Ring of Kerry. Hier kom je letterlijk alles tegen wat je van het land zou verwachten: vele groene glooiende heuvels, kastelen, landhuizen en prachtige stranden. De route is in totaal 179 kilometer lang en je begint en eindigt met de camper in Killarney. Hoogtepunt tijdens de route is onder andere de Torc Waterfall. Wanneer je naar de top loopt, heb je een prachtig uitzicht op de gelijknamige berg (Torc Mountain). Ook de vele prachtige meren mag je niet missen voor een fijne wandeling of een duik in het water. Lough Leane is het grootste meer van Killarney en daarmee ook een van de bekendere meren tijdens de route. Dit meer is verbonden met twee andere meren, namelijk het Muckross Lake en Upper Lake. Een prachtige ruïne op de route is Muckross Abbey, dat in 1448 gebouwd werd. Opvallend is hoe goed dat deze ruïnes bewaard zijn gebleven! Tijdens de rest van de route zijn er nog volop plaatsen waar je kunt stoppen voor een fijne wandeling. Een onmisbaar stukje Ierland dus tijdens je camperreis!

Een prachtige camperplaats die ook nog eens direct aan de Ring of Kerry ligt, is Goosey Island Motor Home Park in Sneem.

Ierland Ring of Kerry camper
- Muckross Abbey is een prachtige ruïne langs de Ring of Kerry. 
Blijf op de hoogte van alle nieuwe reisinspiratie en schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Brit Stops

Lidmaatschap Brit Stops

Overnacht gratis bij de ruim 975 aangesloten (boeren)bedrijven & pubs!

Gerelateerde artikelen

No item found!