fbpx
waarheen met camper in augustus

De beste camperbestemmingen in Europa in augustus!

In augustus is het overal in Europa lekker weer! Deze vakantiemaand is voor veel mensen dé periode om er met de camper op uit te trekken naar kustplaatsen of te ontvluchten naar de natuur. Heb jij ook zin om in augustus nog even weg te gaan? Lees dan snel verder, want in deze blog zetten we een paar van onze favoriete camperbestemmingen in Europa voor de maand augustus voor je op een rijtje. Fijne vakantie!

Achensee, Oostenrijk

Dat Oostenrijk een fijne winterbestemming is, zullen we je vast niet hoeven te vertellen. Maar ook in de zomer is dit prachtige land een ideale plek om op vakantie te gaan. Je kunt de mooiste wandelingen maken in de vele natuurgebieden en bergketens of lekker afkoelen in één van de duizenden schilderachtige bergmeren. Onze aanrader: de Achensee, gelegen tussen het legendarische wintersportgebied Kitzbühel en de prachtige stad Innsbruck.

De Achensee is 9 kilometer lang en biedt naast spannende activiteiten op het water ook fantastische belevenissen in de natuur! In het nabij gelegen Rofan- en Karwendelgebergte is er maar liefst 500 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes; van gemakkelijke wandelroutes voor het hele gezin tot aan steile bergpassen voor fervente berggeiten. Daarnaast kun je in de omgeving uiteraard ook uitstekend fietsen.

Toe aan wat afkoeling? Op de Achensee kun je onder andere kitesurfen, suppen, zwemmen, duiken én vissen! Oh ja, als je echt van avontuur houdt, kun je ook nog mee gaan op een canyoning tour! Er is in ieder geval genoeg te doen op en rondom de Achensee. Ben je van plan om hier op vakantie te gaan? Overnacht met je camper dan bij Wohnmobilhafen Achensee, gelegen aan het noordelijkste puntje van het helderblauwe meer.

Achensee Oostenrijk camperreis

- De Achensee is de perfecte zomerbestemming in Oostenrijk! © Achensee Tourismus

Verona, Italië

Van veraf lijkt het nét het Colosseum, maar de Arena di Verona is toch echt wat anders. Dit amfitheater mag dan wel oud zijn, het is nog steeds volop in gebruik. Elk jaar vinden hier de mooiste operaconcerten plaats tijdens het Arena Opera Festival en in 2023 zal de 100ste editie plaatsvinden! Van 16 juni tot 9 september kun je in deze romantische stad genieten van fantastische operaconcerten.

Naast opera heeft de stad van Romeo en Juliet ook nog veel meer te bieden: de heerlijke Italiaanse keuken, prachtige architectuur en bezienswaardigheden en het nabijgelegen Gardameer. Je begrijpt vast wel waarom dit een perfecte vakantiebestemming is! Parkeer je camper bij Area sosta camper Porta Palio om dicht bij het centrum van de stad te verblijven. Wil je graag naar een operaconcert tijdens je bezoek aan Verona? Kijk dan voor het volledige programma van het Arena Opera Festival op de website van de organisatie.

Arena di Verona camperreis augustus

- De Arena di Verona ligt in het centrum van de stad. 

Baskenland, Spanje

Het Baskenland is een autonome regio in het noorden van Spanje met een geheel eigen cultuur, sfeer én taal. De temperaturen liggen hier niet super hoog; de gemiddelde jaartemperatuur is 16°C en het gebied is vrij regenachtig. Augustus is echter de beste maand om hier op vakantie te gaan, met een maximumtemperatuur van 25°C en de minste neerslag van het hele jaar.

Verken de hoofdstad van het Baskenland: Bilbao. Een bezoekje aan het wereldberoemde Guggenheim museum mag dan zeker niet ontbreken! Een andere leuke stad om te verkennen is San Sebastián. Deze kustplaats heeft een prachtig strand, knusse straten en een heleboel gezellige restaurants. In beide steden zijn camperplaatsen te vinden relatief dicht bij het centrum. Voor Bilbao kun je verblijven bij Kobetamendi. Ben je van plan om naar San Sebastián te gaan? Verblijf dan bij Auto autocaravanas Donosti.

Baskenland is ook een perfecte bestemming om naar het strand te gaan. Het lange surfstrand bij Zarautz is uitermate geschikt voor een dagje aan het water. ’s Avonds kun je het knusse stadscentrum van Zarautz verkennen. Ook zijn er verschillende prachtige natuurparken in het Baskenland, zoals het Urdaibai natuurreservaat of natuurpark Bardenas Reales, waar je enkele buitenaardse rotsformaties kunt vinden! Om je reis naar het Baskenland écht af te maken, moet je ook nog even een pinxtos bar in; deze Baskische tapas worden geserveerd op een stokbroodje en zijn perfect om te eten voor de lunch of tijdens een gezellig diner in de avond.

Zarautz baskenland strand

- Ontspan op het prachtige strand van Zarautz!

Ben je op zoek naar nog meer reisinspiratie voor een camperreis in augustus? Op onze blog vind je alle informatie die je je maar kunt wensen. Van camperroutes in Slovenië of Sicilië tot aan gratis camperplaatsen in Italië, Frankrijk, Spanje of Portugal; met de tips van Camperstop wordt jouw zomervakantie met de camper sowieso onvergetelijk!

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-En-Route Campergids

Facile-en-route Campergids

(Detail-) informatie over duizenden camperplaatsen over heel Europa!

Michelin - met de camper door Europa

Michelin - met de camper door Europa

Uitgestippelde camperroutes door heel Europa!