fbpx
Portugal header kust camperplaatsen gratis

5x gratis camperplaatsen in Portugal

Portugal is een topbestemming voor een camperreis. Je kunt hier genieten van bruisende steden, fijne stranden en waant je in mediterrane sferen! Breng een bezoek aan het kleurrijke Lissabon, leer alles over de ingrediënten van Porto in de gelijknamige stad ‘Porto’ of geniet van het helderblauwe zeewater van de Algarve. Of je nu het liefst elke dag een andere stad bezoekt of het rustig aan doet op een strandbedje, je wilt natuurlijk een geschikte plek hebben om je camper te parkeren. Én wat is er nu fijner dan een GRATIS camperplaats? Wij hebben 5 gratis camperplaatsen in Portugal voor je op een rijtje gezet.

1. Parking Largo de São Franciso, Faro

Gratis camperplaats parking Largo de São Franciso is ideaal om Faro te ontdekken. Deze camperplaats vind je net buiten het centrum van Faro. Faro is de hoofdstad van de Algarve. Loop door een van de oude stadsmuren en laat je verrassen door het oude centrum van Faro. Hier vind je vele bezienswaardigheden met invloeden van de Grieken en de Romeinen. Wist je dat je hier ook een van de zeven natuurwonderen van Portugal kunt bezoeken? We hebben het hier over: Parque Natural Ria Formosa. Hier leven maar liefst 1.500 verschillende diersoorten.

Faro camperplaats Algarve gratis Portugal

- Faro is een echte must-see van de Algarve. 

2. Gedoogplaats Cascais

Aan de kust van Portugal vind je gedoogplaats Cascais. Hier kun je de camper pal aan het strand parkeren. Dat klinkt heerlijk toch?! In slaap vallen met de golven van de zee en wakker worden met een schitterend uitzicht. Cascais is een gezellig badplaats waar je kunt ontspannen. Ook is het vanaf deze camperplaats maar zo’n 30 minuten rijden naar Lissabon. In deze stad kom je ogen en oren te kort. Overal waar je kijkt zie je kleurrijke gebouwen, leuke terrasjes en talloze bezienswaardigheden.

Cascais gedoogplaats gratis camper Portugal

- Heerlijk overnachten aan het water dat doe je bij gedoogplaats Cascais. 

3. Parque de S João, Aveiro

Aveiro! Een pittoresk havenstad in Portugal. Door de lagune en de kanalen die dwars door de stad lopen wordt het ook wel ‘het Venetië van Portugal’ genoemd. Je kunt hier dan ook net als in Venetië een rondvaart maken in een authentieke vissersboot. Deze kleurrijke vissersboten werden vroeger gebruikt om het zeewier uit het water te halen. Het zeewier werd destijds als meststof gebruik in de landbouw! In Aveiro kun je overnachten bij camperplaats Parque de S João. Een eenvoudige camperplaats met een fijne centrale ligging.

camper gratis camperplaats Aveiro portugal

- Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. 

4. Camperplaats Soajo

Noord-Portugal is meer dan alleen Porto. De natuur is hier adembenemd! Zeker in National Park Peneda Geres. Dit is het enige nationale park van Portugal. Wandelliefhebbers zullen meteen een lach op hun gezicht krijgen bij aankomst in National Park Peneda Geres. Er zijn hier vele wandelroutes uitgezet. Onderweg kom je langs de mooiste plekken van het nationale park. Ook vind je in dit park vele watervallen die zeker de moeite waard zijn. Bewonder bijvoorbeeld Cascato do Tahiti of Cascata do Ardo. Vlakbij National Park Peneda Geres kun je gratis overnachten bij camperplaats Soajo.

camperplaats gratis portugal soajo

- Vanaf camperplaats Soajo heb je een mooi uitzicht op de bergen. 

5. Camperplaats Venda Nova

Porto is booming! Camperaars, reisfanaten, stedentripliefhebbers en andere toeristen zijn fan van deze stad. Wij begrijpen wel waarom. Deze stad heeft werkelijk alles in huis voor een topvakantie. Er heerst een gemoedelijke sfeer, je vindt er vele bezienswaardigheden én niet onbelangrijk je kan er heerlijk eten & drinken. Het oude stadscentrum is fotogeniek met z’n kleurrijke gebouwen, leuke straatjes en traditionele boten. Een portproeverij mag natuurlijk ook niet missen tijdens je camperstop in Porto. Hier staat de stad immers bekend om. Gratis camperplaats Venda Nova is de perfecte camperplaats voor een bezoekje aan Porto. Deze camperplaats vind je in Venda Nova. Een rustig Portugees plaatsje.

Porto stad Portugal gratis camperplaats

- Porto is zo'n stad die je ooit in je leven gezien moet hebben. 

Wil je nog méér inspiratie voor je camperreis door Portugal? Ontdek dan de leukste plaatsen van de Algarve tijdens deze camperroute. Van het charmante stadje Tavira tot aan het visserdorpje Carvoeiro. Je ontdek het allemaal tijdens deze leuke camperroute door de Algarve!

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Camperstops onderweg overnachten aan het water

Camperstops onderweg - overnachten aan het water

De 200 mooiste camperplaatsen aan het water!

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!