fbpx
Italië meren camper

De mooiste meren van Italië met de camper

Ben je van plan om met de camper naar Italië te gaan? Dan kun je niet om de prachtige Italiaanse meren heen. Overal in Italië vind je schitterende meren met helderblauw water. Dat betekent heerlijk wakker worden met uitzicht op het water om vervolgens vanaf je camperplaats een frisse duik te nemen. Rondom de meren is er altijd wel iets te doen of te beleven. Benieuwd welke meren je zeker niet mag missen tijdens je camperreis in Italië? Dat lees je in deze blog! 

Het Gardameer: al jaren een favoriet

Laten we beginnen met het grootste en populairste meer van Italië: Lago di Garda! Oftewel het Gardameer. Ooit was het Gardameer de woonplaats van de Romeinen. Inmiddels is het één van de populairste vakantiebestemmingen van Italië. Wij begrijpen wel waarom dit zo is. Het Gardameer heeft een fijn klimaat, een prachtige natuur, mooie authentieke dorpjes en er heerst een gemoedelijke sfeer. Je vindt dit meer van maar liefst 369,98 km² in het noorden van Italië. Parkeer je camper rondom het Gardameer en beleef een topvakantie. Ga heerlijk wandelen in de omgeving, huur een boot en ga het water op of neem een verfrissende duik! Je hoeft je iniedergeval geen seconde te vervelen, er is voor ieder wat wils! Ook wordt het Gardameer omringd door vele leuke dorpjes en steden die zeker de moeite waard zijn. Ontdek het charmante middeleeuwse stadje Lazise, struin over de mooie boulevard van Salò of herbeleef de Romeinse tijd in Sirmione. Hier vind je kasteel La Rocca Scaligara en ook de grotten van Catullus zijn een must-see tijdens je camperreis in Italië. Neem hier een kijkje om de leukste camperplaatsen rondom het Gardameer te ontdekken.

camper Gardameer Sirmione

- Sirmione is één van de mooiste dorpjes aan het Gardameer. 

Ontdek het echte Italië rondom het Comomeer

Het tweede Italiaanse meer ligt nog noordelijker dan het Gardameer. We hebben het natuurlijk over het Comomeer. Ieder jaar reizen duizenden camperaars af naar dit schitterende blauwe meer boven Milaan. Het Comomeer heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige plaatsje Como. Deze stad vind je in het zuiden van het meer! Het water van het Comomeer is afkomstig uit de bergen en tijdens een verblijf rondom het Comomeer word je dan ook omringd door hoge bergtoppen. Het is tevens ook het diepste meer van Italië, zo’n 420 meter! Tijdens een camperstop rondom het Comomeer kun je heerlijk genieten van de prachtige omgeving, wandelen door de smalle steegjes van de meest gezellige dorpjes en de Romeinse oudheid ontdekken. De plaatsen Como, Bellagio, Varenna, Lierna en Lecco moet je gezien hebben tijdens je camper-avontuur in Italië! Hier vind je meer inspiratie voor je camperreis aan het Comomeer.

comomeer italië camper

- Rondom het Comomeer is er zoveel leuks te beleven. 

Lago Maggiore: een inspiratiebron voor schilders

Een ander meer in Italië die zeker niet vergeten mag worden is Lago Maggiore. Dit meer van 60 kilometer lang vind je in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het noordelijke deel ligt dan ook in Zwitserland en het zuiden van het meer vind je in Italië. Rondom het meer vind je een prachtig landschap. Dit landschap is voor vele schilders een decor voor kunstwerken! Ook is Lago Maggiore al eeuwen een favoriete vakantiebestemming voor rijke Italianen. Dit zie je dan ook terug aan de luxueuze villa’s aan de oevers van het meer. Toch is het meer ook erg toegankelijk voor andere toeristen en camperaars! Onze tips voor een camperstop bij Lago Maggiore is een bezoek aan het klooster Santa Caterina del Sasso. Dit klooster uit de 12e eeuw vind je op de rotsen van Sasso Ballaro. Vanaf het prachtig dorpje Stresa kun je met de camper de veerboot nemen naar dit mooie klooster. Ook is het leuk om een bootje te huren en de omgeving te ontdekken vanaf het water. Om Lago Maggiore te ontdekken kun je de camper het beste parkeren bij camperplaats Area Comunale in Baveno of camperplaats Punto Sosta Camper. Deze camperplaats ligt in Verbania, dit is de grootste plaats rondom Lago Maggiore!

Lago Maggiore Italië camper

- Lago Maggiore is schilderachtig mooi. 

Eén en al romantiek aan het Ortameer

Het Ortameer! Dit meer klinkt je misschien iets minder bekend in de oren als het Gardameer of het Comomeer. Het is daarom ook een van de best bewaarde geheimen van Italië. Dit romantische meer ligt in de buurt van het eerder genoemde Lago Maggiore. Het is hier nog niet zo toeristisch en dat maakt het een erg fijne bestemming voor een camperreis. Doordat het meer maar 13 kilometer lang is, kun je er makkelijk met de camper omheen rijden. Begin je camperreis rondom het Ortameer in het plaatsje Omegna. Dit is de grootste plaats aan het Ortameer. Door het kanaal die dwars door het plaatsje stroomt, doet het je wellicht een beetje aan Venetië denken. Verken het dorpje te voet en wandel vooral even over de wandelpromenade met een schitterend uitzicht over het Ortameer. Ook kun je in Omegna overnachten bij camperplaats Area Camper Lago d’Orta. Dit is de ideale uitvalsbasis om alle dorpjes rondom het Ortameer te ontdekken. Naast Omegna zijn ook Pella, Ronco en Pettenasco leuke camperstops. Eén ding is zeker: je beleeft een romantische vakantie aan het Ortameer.

Lago Maggiore Italië camper

- Aan het Ortameer beleef je een vakantie uit duizenden. 

Iseomeer: minder toeristisch, maar zeker de moeite waard!

Wil je het echte Italië ervaren tijdens je camperreis? Dan ben je bij het meer van Iseo aan het juiste adres! Dit meer is ruim 25 kilometer lang en ongeveer 4 kilometer breed. Doordat het meer erg geliefd en populair is bij de Italianen, ervaar je hier het echte Italië. Wat je sowieso moet doen tijdens je camperstop aan het Iseomeer is een bezoek brengen aan Monte Isola. Dit grote eiland ligt midden in het meer en kun je alleen bereiken met de boot! Het eiland is namelijk geheel autovrij. Hierdoor kun je het eiland perfect te voet ontdekken, zonder overlast van auto’s. Het eiland heeft een hoogte van 600 meter en je vindt er 10 leuke dorpjes. Zeker de hoofdstad Siviano is de moeite waard. Hier vind je het stadshuis van het eiland en restanten van een Middeleeuws kasteel. Heb je hart voor de horeca of houd je gewoon simpelweg van lekker eten? Proef dan zeker de salami. Deze wordt hier gerookt op hout in een oude haard.

camper Ortameer camperreis Italië

- Monte Isola: dit heuvelachtige eiland moet je gezien hebben!

Krijg je maar geen genoeg van het mooie Italië? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina van Italië. Hier vind je blogs, camperstops, onmisbare reisgidsen en nog veel meer tips om alles uit je camperreis door Italië te halen!

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

ANWB Camperboek Italië

ANWB Camperboek Italië

Met deze gids reis je gemakkelijk met de camper door heel Italië.

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!
Met de camper door Italië

Met de camper door Italië

1400 kilometer door het mooiste van Italië.

Gerelateerde artikelen